• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aman Allahım ya çocuk ölseydi!!!

Merhaba arkadaşlar

Ben bazen( ayda 1-2 kere), pazar günleri arkadaşımın çocuğuna iyilik maksatlı(ücret olmadan çünkü çok yakınız ben reddettim parayı) bakıyorum.
Bugün karşı komşunun oğluyla odasında oynuyordu ve ben mutfakta yemek yapıyordum. 10- 15dk da bir çocukları kontrol ediyordum. Sonra tekrar çocuk odasına gidince sadece komşunun oğlu vardı. Arkadaşın nerede giyince, annesinin yatak odasına gitti dedi. İlk baktım yoktu sonra fark ettim ki yatağın çekmecesindeki havluları çıkarıp,içine girmiş ki çekmece kapalıydı düşünün! Kolundan tuttuğum gibi çıkardım. Bu beni şok etti, Allah korusun emanet çocuk nefessizlikten ölse ne yapardım.

Bugün arkadaşım giderken, gelecek haftalarda da planını ayarlayıp pazarı boş bırakır mısın oğluma bakmak için dedi. Bu olaydan sonra açıkçası çocuğun bana emanet edilmesi beni korkutuyor. Sizce annesiyle nasıl bu durumu konuşabilirim çünkü çok yakın arkadaşım.

Merhaba arkadaşlar

Ben bazen( ayda 1-2 kere), pazar günleri arkadaşımın çocuğuna iyilik maksatlı(ücret olmadan çünkü çok yakınız ben reddettim parayı) bakıyorum.
Bugün karşı komşunun oğluyla odasında oynuyordu ve ben mutfakta yemek yapıyordum. 10- 15dk da bir çocukları kontrol ediyordum. Sonra tekrar çocuk odasına gidince sadece komşunun oğlu vardı. Arkadaşın nerede giyince, annesinin yatak odasına gitti dedi. İlk baktım yoktu sonra fark ettim ki yatağın çekmecesindeki havluları çıkarıp,içine girmiş ki çekmece kapalıydı düşünün! Kolundan tuttuğum gibi çıkardım. Bu beni şok etti, Allah korusun emanet çocuk nefessizlikten ölse ne yapardım.

Bugün arkadaşım giderken, gelecek haftalarda da planını ayarlayıp pazarı boş bırakır mısın oğluma bakmak için dedi. Bu olaydan sonra açıkçası çocuğun bana emanet edilmesi beni korkutuyor. Sizce annesiyle nasıl bu durumu konuşabilirim çünkü çok yakın arkadaşım.
Çocukların aklı hep zarara çalışır canım dikkatli olmak gerekir. Hele bir de yaramazsa zor yani

Annesiyle açık açık konuşun ben artık korktum bakamam diyin. Anlayış göstermeli.

Bir tanıdığımız savcı çocugu hastalanmıştı. Bende arada ablamın çocuğuna bakardım. Biliyordu beni çağırdılar. Dedim ki kusura bakmayın çocuk bu düşer kalkar ben Ablam oldupu için bakıyorum çocuğa. Anlayışla karşılamışlardı. Sizde konuşun. Bir de laf aramızda savcı ya korkmuştum dedim çocuğa Allah korusun bişi olur anne baba savcı hapislerden çıkamam. :halay::halay::21::21:
Savcı olmasa korkmayacak mıydınız acaba????korktuğunuz şeye bakın bi de gülerek anlatmışsınız.çocuğa bişey olmasından değilde anne baba savcı diye korkmak nedir???

Savcı olmasa korkmayacak mıydınız acaba????korktuğunuz şeye bakın bi de gülerek anlatmışsınız.çocuğa bişey olmasından değilde anne baba savcı diye korkmak nedir???
Hanımefendi yanlış okudunuz galiba?? Tabi ki çocuğa bir şey olmasından korktum. Başka neyden korkacağım?? Orada şaka yaptım ama anlamamışsınız.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar

Çok iyi niyetli bir yaklaşım sergilemissiniz fakat sonuç olarak o cocuk baskasının çocugu onun tırnağına zarar gelse sizin sorumluluğunuzda herkes sizden hesap sorar. Bence arkadasinizla konusun ve bırakın. Allah korusun bir gün basina birsey gelirse olam size olur.

Hanımefendi yanlış okudunuz galiba?? Tabi ki çocuğa bir şey olmasından korktum. Başka neyden korkacağım?? Orada şaka yaptım ama anlamamışsınız.
Yok gayet iyi okudum gayet de iyi anladım.şaka yapılması bile hoş değil bence.çocuğa bişey olursa hapislerden çıkamam hiç hoş olmamış.anne baba savcı olmasada ne vebalinden kurtulabilirsiniz ne korktuğunuz hapisten çıkabilirsiniz söyleyeyim

Yok gayet iyi okudum gayet de iyi anladım.şaka yapılması bile hoş değil bence.çocuğa bişey olursa hapislerden çıkamam hiç hoş olmamış.anne baba savcı olmasada ne vebalinden kurtulabilirsiniz ne korktuğunuz hapisten çıkabilirsiniz söyleyeyim
Yani çoğu kişi okudu tepki vermedi bi siz duyar kastınız. Ben bilmiyorum çünkü vebali falan doğru çünkü ben çocuğu bilerek zarar vericem öyle bi insanım aile de tanıyor güveniyor neyse kavga etmek istemiyorum. Daha geçen hafta banlandım.

Yani çoğu kişi okudu tepki vermedi bi siz duyar kastınız. Ben bilmiyorum çünkü vebali falan doğru çünkü ben çocuğu bilerek zarar vericem öyle bi insanım aile de tanıyor güveniyor neyse kavga etmek istemiyorum. Daha geçen hafta banlandım.
Ben öyle bişey söylemedim vebali bilmiyorsunuz,çocuğa bilerek zarar vereceksiniz filan diye.anne baba savcı allah korusun çocuğa bişey olursa hapislerden çıkamam yazmışsınız.bu yaklaşımınızı etik bulmadım.şaka!!da olsa.ve anne baba savcı olmasada korktuğunuz hapislerden çıkamazsınız dedim!

haftasonu gezmeyemi gidiyorlar oyudenmi bakıyoraunuz. benimde ailm yok kaldıgım sehirde haftasonu kimseye bırakmıyırum.

bırakılan coxugada gözünüz gibi bakmaşıdınız o ayrı yanınızdan ayrılmamalı

emanetin canı tez olurmuş der büyükler...
bakmadım bakmazdım.
anne baba sırf çocukla ilgilenen bir çalışan bulmalılar.
bazı üniversite ögrencileri h.sonu bunu yapıyorlar ek gelir için

Çocuk 6 yaşında. Baba şehir dışında olduğu ve annesi pazar çalıştığı için bakıyordum.Annesiyle konuştum durumu, eğer çocuk ölseydi... bütün endişelerimi anlattım, artık ona bakamayacağımı belirttim.

Çocuğu 10-15 dk yalniz birakmayin bakcaksaniz.. çekmecede nefessiz kalmaz sadece bunalır. Çocuk küçük değilmiş ama yinede en hareketli olduğu kazaların sık yaşanabileceği zamanlar. sorumluluk almayın bnce.. güzellikle söyleyin komşunuza ..
benm küçk oglumda bn uyurken cami acip aşağı sarkmış ya uyanmasaydım :KK43: o korkuyu çok iyi anlıyorum.

Çocuk cekmeceye girdiyse nasil geri kapattı?Acık durmasi lazim.
Diger cocuk bu cocugu cekmeceye koyup kapatmis olmali.
Cocuklar yalniz birakilmaz zaten. 10-15 dk kontrol amacli cok uzun bir süre.
Bir cocuk emanetse, mesuliyeti kabul eden kişi cocugun başından hic ayrilmamali.Diger türlüsü ihmalkarlik olarak adlandirilir.

Çocuk çekmeceye girdiyse nasış çekmeceyi kapattı ,karşı komşunun çocuğu çekmceyi itmesi lazım ,mantıken dolap kapağı değil bu çekmceyi dışarıdan biri ittirmeden kapanmaz.

Merhaba arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar

Sohbetim guzeldir.iyi sir saklarim.kotu gunlerinizde yaninizda olurum arkadasinizi aratmam.2 cocugum var,haftasonlarimi kendime ayirmak istiyorum.arkadasliginiza talibim

Benimkilerde dolapları , çekmeceleri boşaltıp içine giriyorlar . Geçen gece şifonyerin çekmesine uzandı ben bu gece burda yatacağım diye tutturdu mesela .
Dolap kapaklarını kapatırlar ama çekmece biraz zor gibi . Konuşmanız iyi olmuş emanet çocuk daha zor . Olurda tekrar bakmanız gerekirse siz nereye , çocuk oraya bence yanınızdan hiç ayırmayın .

Back
X