Amansız evlenmek istememe hastalığı yaş 31, sizce hata mı ediyorum?

+10 ne diyim ya, evlenmek hata (severek iyi biriyle evlenmiş olmama rağmen :)
bu ülkede evlendiğinde sen artık sen olmuyorsun, onun karısı çocukların anası berikinin gelini falan oluyorsun. sonra yıllar geçiyor ve ben neredeyim acaba diyorsun
Aklın yolu bir 😌

esime guvenirim, o da bana guvenir.

o issiz kalsa ben ona bakarim,
ben issiz kalsam o bana bakar.

cocuklarimiza bakariz, sorumluluklarini tamamen bilerek isteyerek planlayarak aldik zaten.

bilemiyorum,
hayatin inisli cikisli yolunda yanliz olmak istemezdim,
esimle iyi bir yol arkadasiyizdir,
ne zor gunler cektik, ne cok parasiz kaldik, ne cok hevesimizi yutkunduk, ama bir cok guzelligi de birlikte yasadik,
suan maddi manevi cok ferah bir yasamimiz var,
ama gelecekten de korkmuyoruz,
biz bir yer yataginda yola baslamis bir ciftiz, en kotu o gunumuze doneriz yani, o gun de birlikte oldugumuz icin mutluyduk, neden korkalim hayattan :nazar:

Bu toplumda evli ve çocuklular çok daha saygın görülüyor. Bekarlar için kusurlu yaftasi yapistiriliyor. İki iki daha dört

Evlenince adam illaki maaşa göz dikecek.Herkese çocuğu bakarken beni huzurevine mi yollarlar? gibi düşüncelerle zaten evlenmeyin .Karşınıza sizin doğru kişi çıkmamış hiç sevmemişsiniz gibi hissettim. Evlilik o kadar ürkünç birşey değil bu arada. Doğru insanı bulursanız zaten olur.

esime guvenirim, o da bana guvenir.

o issiz kalsa ben ona bakarim,
ben issiz kalsam o bana bakar.

cocuklarimiza bakariz, sorumluluklarini tamamen bilerek isteyerek planlayarak aldik zaten.

bilemiyorum,
hayatin inisli cikisli yolunda yanliz olmak istemezdim,
esimle iyi bir yol arkadasiyizdir,
ne zor gunler cektik, ne cok parasiz kaldik, ne cok hevesimizi yutkunduk, ama bir cok guzelligi de birlikte yasadik,
suan maddi manevi cok ferah bir yasamimiz var,
ama gelecekten de korkmuyoruz,
biz bir yer yataginda yola baslamis bir ciftiz, en kotu o gunumuze doneriz yani, o gun de birlikte oldugumuz icin mutluyduk, neden korkalim hayattan :nazar:
işte bütün mesele o doğru yol arkadaşını bulabilmekte zaten, ki ihtimal çok çok düşük. beyefendilerin ataerkil toplum kurallarından çıkıp o noktaya gelebilmesi.. sorumluluklarına sahip çıkabilmesi.. eşiyle ekip olabilmesi.. vs..
sevmekle bitmiyor ki biz de seviyoz adam da seviyor tabi ama masadan 1 tabak kaldırmak yeterli ev işine yardım ederim demesi için. mesela ona sorsak yardım ediyo. ama bence ediyor mu? çalışan kadın dramı..

işte bütün mesele o doğru yol arkadaşını bulabilmekte zaten, ki ihtimal çok çok düşük. beyefendilerin ataerkil toplum kurallarından çıkıp o noktaya gelebilmesi.. sorumluluklarına sahip çıkabilmesi.. eşiyle ekip olabilmesi.. vs..
sevmekle bitmiyor ki biz de seviyoz adam da seviyor tabi ama masadan 1 tabak kaldırmak yeterli ev işine yardım ederim demesi için. mesela ona sorsak yardım ediyo. ama bence ediyor mu? çalışan kadın dramı..

ihtimal cok dusukse ben cok sansliyim demektir :nazar:
nazar boncugunu koyayim bana nazar degmesin.

ama bir yandan da evde bir isin ucundan tutmayan adami da sevemezdim saniyorum ki,
yani biraz da sansimi kendim yaratmisim gibi de...

dedigim gibi ben uzun yillardir evliyim,
bir donem calismadim, ev islerini ustlendim,
bir donem esim calismadi, bu sefer ondan ev islerini ustlenmesini bekledim, o da ustlendi zaten.

hep bana hep bana diyen adamin neresini seveceksin ki zaten.

Dostlar ben 21 yaşında atandım. (Düz memur, öğretmen değilim). Fiziksel olarak baya hoş biri olduğumu söylerler ( oyunculuk teklifi, mankenlik teklifi aldım ) boy kilo yüz herşeyim tastamam. Meslekte olunca baya bi evlenme teklifi aldım, alıyorum. Ama gelgelelim evlenmek istemiyorum :KK43:

Evlilik olayı bana çok zor geliyor. Hem işte hem de evde çalışacağım üstüne çocuk vs . Bir de memur kadınları genelde çift maaş için istiyorlar.

Bazen de biyolojik saat ya da mahalle baskısından evlensem mi diye düşünüyorum.

yaş 31 ama daha hedeflerim bitmedi ( aracım var ama sıfır araç, kendi başıma ev almak, yurtdışı seyahati) bir de suan astığım astık kestiğim kestik. Tüm maaşımı dilediğim gibi değerlendiriyorum. Evlenince adam illaki maaşa göz dikecek.

Yani benim evlenmem için adamın hadi evleniyoruz demesi lazım. Yoksa ciddi başlayan ilişkilerimde 1 ay sonra soğuyorum. Sizce öyle birini bekleyeyim mi? Bazen de evlenmediğim için ilerde pişman olur muyum? Herkese çocuğu bakarken beni huzurevine mi yollarlar? Sizce ne yapayım
Tek memur olan siz değilsiniz. Tek maaş alan kadın da siz değilsiniz. Paranıza ne çok anlam yüklemişsiniz şok oldum. Evlenmek için hazır değilseniz evlenmeyi ama param için insanlar peşimde fikrindende uzaklaşın bence.

Elbet bir gun biri senin icin farkli olacak ve bu dusuncelerin anlamsizlasacak tum bunlar gerceklesene kadar bekarligin tadini cikarmalisin inan bana

Back
X