• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amansız evlenmek istememe hastalığı yaş 31, sizce hata mı ediyorum?

insanlar istedikleri sebeplerden evlenirler evlerini istedikleri gibi döşerler ister basit bir nikah isterlerse 1 hafta kına gecesi düğün vs yaparlar.ister balayına çıkarlar ister evlerinde otururlar.ister basit tabaklarda yemek yerler isterlerse sunumlarla yerler misafirlerine öyle davranırlar.ister altın sever takarlar ister gereksiz bulur takmazlar.gri renkte de döşerler pembikte döşerler evlerini.evlenmek istemek bunlara mı bağlı?
Evet bazı insan profilleri için evlenmek bu demek.

insanlar istedikleri sebeplerden evlenirler evlerini istedikleri gibi döşerler ister basit bir nikah isterlerse 1 hafta kına gecesi düğün vs yaparlar.ister balayına çıkarlar ister evlerinde otururlar.ister basit tabaklarda yemek yerler isterlerse sunumlarla yerler misafirlerine öyle davranırlar.ister altın sever takarlar ister gereksiz bulur takmazlar.gri renkte de döşerler pembikte döşerler evlerini.evlenmek istemek bunlara mı bağlı?

Kişi kendinden bilir işi derler ceycey☺️
Hakaret etmeden kendini ifade edemeyen saldırgan insanlarla muhattap olmamak en mantıklısı gerçekten.
Bu kadar kendinden emin olmasının sebebi dediğim gibi kendi mutsuzlukları😉

Hakaret etmeden kendini ifade edemeyen saldırgan insanlarla muhattap olmamak en mantıklısı gerçekten.
Khomyuk, bunu herkese söylemem ama ciddi anlamda kötü kalpli, kötü niyetli ve bundan zerre kadar utanç duymayan ve rahatsız olmayan bir insansın. Allah senin gibi insanlardan hepimizi korusun ve uzak etsin.

bilmiyorum ben anlam veremedim.konu sahibi tekrar konu açmış mesela evlenmek istediği bir beyi sormuş.Ha sen evlenmek istemezsin evlilik ritüellerini gereksiz bulursun yapmazsın gayet doğal.Ama yapan insanları baskılamak beğenmemek neden?borç batağına girmiyorsa geliri varsa ne isterse yapsın insanlar.ben yapmadım ritüelleri ama yapanların düğünlerine evlerine de severek gittim.

bilmiyorum ben anlam veremedim.konu sahibi tekrar konu açmış mesela evlenmek istediği bir beyi sormuş.Ha sen evlenmek istemezsin evlilik ritüellerini gereksiz bulursun yapmazsın gayet doğal.Ama yapan insanları baskılamak beğenmemek neden?borç batağına girmiyorsa geliri varsa ne isterse yapsın insanlar.ben yapmadım ritüelleri ama yapanların düğünlerine evlerine de severek gittim.
Arkadaşım ben böyle düşünüyorum, bu şekilde hissediyorum. Senin bunları normal bulduğunu söyleme özgürlüğün olduğu gibi benim de beğenmediğim, saçma bulduğum şeyleri istediğim gibi söyleme özgürlüğüm var. Bir başkasının ifade hakkını eleştirmek neden? Sen severek gitmişsin ben sevmiyorum ve bunu dile getiriyorum hesap mı vereceğim neyi sevip neyi sevmediğimle ilgili?

sizi alıntılamıyorum.site kuralları çerçevesinde karşıt fikrimi yazıyorumm.kuralları ben koymuyorumm.hesap sormuyorumm kendi fikrimi yazıyorum diye 100 kere mi yazayım buraya?
Alıntılamıyorum deyip mesajlarım üzerinden polemik yapamazsınız. Bal gibi mesajlarım üzerinden konuşuyorsunuz. Ama alıntılamayarak tartışmaya dahil olmadığınızı sanıyorsunjz galiba. Belki kendim de banlanacağım ama sizi de rapor ettim.

Allah kolaylık versin ben de yardırsam mı dedim ama hiç uğraşasım gelmedi bu sefer😄
cidden kötü bir şey yazmadım kimseyi kırmadım.fikrimi yazmakta mı suç oldu?evlenmek herkesin hakkı yahu ister dindar ister ateist ister deist ister türk ister amerikalı isterse yamyam kabilesinden olsun.bu hayatta herkes eşini arıyor çoğu kadın da üremek istiyor doğal olarak.ben hiç aile hayatı görmedim babam hiç olmadı sayılır ama kimseye evliliği kötülemedim erken evlenenleri eleştirmedim okumadan evlenen arkadaşlarıma karışmadım 30 ların başında da kendim evlendim.çalışmazsan da suçlanıyorsun hemen bilip bilmeden .insanların yaşam hakkına özgürlüğüne karışılıyor.ben içki içmem mesela içen arkadaşlarımla aynı masada oturur muhabbet ederim.fikirlere saygı duymak bu kadar mı zor?

cidden kötü bir şey yazmadım kimseyi kırmadım.fikrimi yazmakta mı suç oldu?evlenmek herkesin hakkı yahu ister dindar ister ateist ister deist ister türk ister amerikalı isterse yamyam kabilesinden olsun.bu hayatta herkes eşini arıyor çoğu kadın da üremek istiyor doğal olarak.ben hiç aile hayatı görmedim babam hiç olmadı sayılır ama kimseye evliliği kötülemedim erken evlenenleri eleştirmedim okumadan evlenen arkadaşlarıma karışmadım 30 ların başında da kendim evlendim.çalışmazsan da suçlanıyorsun hemen bilip bilmeden .insanların yaşam hakkına özgürlüğüne karışılıyor.ben içki içmem mesela içen arkadaşlarımla aynı masada oturur muhabbet ederim.fikirlere saygı duymak bu kadar mı zor?
Ceycey bak hala aranıyorsun! Yapma. Başka dilden konuşmaya başlayacağım. Eğer fikirlerine saygı istiyorsan fikrime saygı göstereceksin. Ben böyle düşünüyorum böyle yazıyorum sen de benim mesajlarımı eleştiremezsin! Senin fikrine bir şey söylenmedi, sen kendin başlattın hala da uzatıyorsun. İstediğimi yazarım laf söyleyemezsin! İlkokul çocuğu gibi başkasına anlatırmış gibi yaparak mesajlarımı eleştirmeye devam edemezsin bu saygısızlığa izin vermem! @ Mune

Dostlar ben 21 yaşında atandım. (Düz memur, öğretmen değilim). Fiziksel olarak baya hoş biri olduğumu söylerler ( oyunculuk teklifi, mankenlik teklifi aldım ) boy kilo yüz herşeyim tastamam. Meslekte olunca baya bi evlenme teklifi aldım, alıyorum. Ama gelgelelim evlenmek istemiyorum :KK43:

Evlilik olayı bana çok zor geliyor. Hem işte hem de evde çalışacağım üstüne çocuk vs . Bir de memur kadınları genelde çift maaş için istiyorlar.

Bazen de biyolojik saat ya da mahalle baskısından evlensem mi diye düşünüyorum.

yaş 31 ama daha hedeflerim bitmedi ( aracım var ama sıfır araç, kendi başıma ev almak, yurtdışı seyahati) bir de suan astığım astık kestiğim kestik. Tüm maaşımı dilediğim gibi değerlendiriyorum. Evlenince adam illaki maaşa göz dikecek.

Yani benim evlenmem için adamın hadi evleniyoruz demesi lazım. Yoksa ciddi başlayan ilişkilerimde 1 ay sonra soğuyorum. Sizce öyle birini bekleyeyim mi? Bazen de evlenmediğim için ilerde pişman olur muyum? Herkese çocuğu bakarken beni huzurevine mi yollarlar? Sizce ne yapayım
İlk paragraf : Gereksiz detaylar. Kendinizi övmeyin demiyorum hobi olarak yine övün tabi ama evlenmek için ajansları peşinden koşturacak kadar güzel olmaya da gerek yok tastamam olmaya da. İyi, kötü, güzel, çirkin bir sürü kadın sizde olduğunu iddia ettiğiniz fiziksel niteliklerin hiçbirine sahip olmamalarına rağmen patır patır evleniyorlar. Zira olay fiziksel değil, zaten ömürlük monogamiye boya posa yüz güzelligine bakarak girilir mi? Ha en basitinden yaşlanmıyorum ben hep boyle kalcam bakire kanı içiyorum diyosanız bilemem.

Bi de baya bi evlenme teklifi nasıl oluyo tam olarak? Tamam erkekleri az gömmedim şu platformda ama kendilerine hayır diyecek kadına evlenme teklif edecek kadar da gerizekalı degiller. Flört çabası dersiniz, kur dersiniz, sevgili olma girisimi dersiniz anlarım da baya bi evlenme teklifini cözemedim.

İkinci, üçüncü, dördüncü paragraf : Daha gerekli detaylar. Hayatta ne kadar çok insan o kadar çok maddi - manevi sorumluluk bu bi gerçek. Ve bazı insanlar bu sorumluluğu almak istemeyebilir. Bu gayet doğal. Zira her sorumluluk beraberinde fedakarlık getirir, mesele neyi feda etmek istiyorsunuz neyi istemiyorsunuz bunu bulmakta.

Özetle bazıları takım oyuncusudur bazıları solo sever. Takım öyle ya da böyle özgürlügünüzden çalar, solo da her daim biraz yalnızdır. Mahallenin baskısına değil size hangisi uyar ona bakmanız lazım.

Son paragraf : Aradığım marka yokmuş muadilini alayım diye evlenilmez, varsa istediğiniz bi ürün stoklara girene kadar bekleyin. Ha bi de isler istedigim gibi gitmezse butun suçu adama atarım'ın yeni adı "adamın bana evlenelim demesi lazım" olduysa o iş öyle olmaz. Son olarak huzurevi güzeldir, akranlarınızla takılırsınız, sağlığınız ve ihtiyaçlarınız profesyoneller tarafından takip edilir. Çocuklarınız olsa da sizin bakımınızı sizin istediğiniz şekilde üstlenmek zorunda değiller zaten. Siz varsayımsal çocuklarınızın getireceği varsayımsal sorumluluktan daha şimdiden bezmişsiniz, onlar sizin getireceğiniz sorumluluk karşısında ne hissederler kim bilir, oradan yapın hesabını.

Tamamıyla katılıyorum gerçekten evlilik iğrenç bir kurum. Kadını erkeğe göre 50 kat yoran ve yıpratan gereksiz bir kurum. Kadın farkında olmadan köleleşiyor, sorumlulukları paylaşan erkek sayısı çok çok az. Kadının sırtında bir de çalışma ve çocuk yükü var. Evladımın canı sağ olsun onu canımdan çok seviyorum ama o doğduktan sonra 10 yaş birden yaşlandım. Şimdiki kafamla düşünseydim hiç evlilik çoluk çocuk işlerine girmezdim hiç bana göre değilmiş.
Evlilik neden iğrenç bır kurum olsun.
Tamam sızın fikriniz bu yönde olabılır ona bırsey diyemem size iyi gelmemis olabılır ama genellemek yanlış kusura bakmayın.

Biraz dini bır yoruma kaçacak belkı ban yiceğim ama eğer dedıgınız gıbı kotu bır kurum olsaydı
Peygamberimiz evlenin diye buyurmazdı.

Erkek erkekliğini bilip, sorumlulugunu yerıne getirirse
Kadın kadınlığını bilip görevlerini yaparsa gayette guzel bır kurum olur. Biz insanlar mahvedıyoruz bırseyleri..
Burda onemlı olan nokta dogru kısıyı bulup evlenebilmek. Dogru seçim yapmak.

Iki testi çarpışınca ne olur?
Biri kırılırsa biri de çatlar...

Evlendim ayrıldım. 18 yıllık evlilikden sonra... Evlilik sorumluluk ve bu sorumluluğu seninle paylaşamayacaksa bir erkek zatenu uzak durulması gerek. Ama hersey maddiyat da degil. Zaten seversen kafana da uyarsa evlenirim diyorsun. Herseyin hayirlisi.

Kimler kimlerle evlenmiş arkadaşlar? 😮😮
Gerçekten nasıl insanlarla evlendiniz veya nasıl evliliği olan insanlara şahit oldunuz da evlilik bu kadar kötü bi şey olarak kaldı aklınızda?
Evliliğin içinden sesleniyorum
Evlenmek bu konuda bahsedilenler kadar kötü bi şry değil
Hatta kötü değil zaten
Sadece getirdiği bazı sorumluluklar var
O da her yeni durum da oluyor
Mesela işe başlıyoruz yeNi şeyler çıkıyor, ev değiştiriyoruz yeni şartlar oluyor filan gibi

Paranız kısmına gelince alt tarafı düz memurmuşsunuz
Hadi 6 bin tl maaş alıyor olun
Bir araba alacağım deseniz sıfırı en az 120 bin
Maaşı olduğu gibi saklasanız 20 aya denk geliyor
Ki maaşa hiç dokunmazsanız neyle hayatta kalacaksınız?
Üstelik ben maaşınızı abarttım araba fiyatını da bilerek fazla az yazdım
Daha da fazla aylar biriktirmek anlamına geliyor
Öyle çok da peşine düşülecek bi maaşınız yok
Haberiniz olsun
Ne mal varlıkları olan insanlar evleniyor
Memur maaşına bu kadar yükseliyorsanız demek onları duysanız aklınız şaşar 😂

Bir de evliliği kötüleyen arkadaşlar için yazıyorum
Özellikle şu an evli olan veya boşanmış olanlar hedefim
Acaba evliliği bu kadar kötü sanmanızın sebebi evliliğin konsept olarak kötü olmasından ziyade yanlış kişiyi seçmiş olmanız olabilir mi?
Sadece soruyorum yani 👀

Back
X