• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amansız evlenmek istememe hastalığı yaş 31, sizce hata mı ediyorum?

evlendiğimden beri hayatım tepetaklak gidiyor kocamın kararları yüzünden. bana karşı doğrudan bir şeyi yok birbirimizi seviyoruz ama hayatla ilgili aldığı kararlar ikimizi de etkiliyor ve 2 senede yaşam standartlarım çok düştü. prensesler gibiydim baba evindenin birebir örneğiyim.

keşke evlenmeseydim hep sevgili kalsaydık. bu kadar.

evlendiğimden beri hayatım tepetaklak gidiyor kocamın kararları yüzünden. bana karşı doğrudan bir şeyi yok birbirimizi seviyoruz ama hayatla ilgili aldığı kararlar ikimizi de etkiliyor ve 2 senede yaşam standartlarım çok düştü. prensesler gibiydim baba evindenin birebir örneğiyim.

Bu kadar kötüyse boşanın o zaman 🤷‍♀️
Niye bu kadar kötü bi hayatı çekesiniz ki?

Evlenirken bilmiyor muydunuz? Sürpriz mi oldu?

Dostlar ben 21 yaşında atandım. (Düz memur, öğretmen değilim). Fiziksel olarak baya hoş biri olduğumu söylerler ( oyunculuk teklifi, mankenlik teklifi aldım ) boy kilo yüz herşeyim tastamam. Meslekte olunca baya bi evlenme teklifi aldım, alıyorum. Ama gelgelelim evlenmek istemiyorum :KK43:

Evlilik olayı bana çok zor geliyor. Hem işte hem de evde çalışacağım üstüne çocuk vs . Bir de memur kadınları genelde çift maaş için istiyorlar.

Bazen de biyolojik saat ya da mahalle baskısından evlensem mi diye düşünüyorum.

yaş 31 ama daha hedeflerim bitmedi ( aracım var ama sıfır araç, kendi başıma ev almak, yurtdışı seyahati) bir de suan astığım astık kestiğim kestik. Tüm maaşımı dilediğim gibi değerlendiriyorum. Evlenince adam illaki maaşa göz dikecek.

Yani benim evlenmem için adamın hadi evleniyoruz demesi lazım. Yoksa ciddi başlayan ilişkilerimde 1 ay sonra soğuyorum. Sizce öyle birini bekleyeyim mi? Bazen de evlenmediğim için ilerde pişman olur muyum? Herkese çocuğu bakarken beni huzurevine mi yollarlar? Sizce ne yapayım
Okuyup memur olunuyor ama bazı şeyler baki kalıyor biz cocuklarimizi bize baksin diye dogurmuyoruz
... Bunu önce bir ögrenin.

Ya zaten doğru düzgün erkek mi kaldı da koşa koşa evlensin millet. Birçoğu redpillci ekşi sözlük erkeği. Kalanı da ana kuzusu, silik tipler zaten. İyiler de çoktan kapılmış durumda.
Bu arada evet, memur kız arayışı gerçek. Bana atan da evlenelim diyen bir barzo vardı. Yok dedim, atanmamış halimle de istemiyorum seni. Buralara kadar geldik, durum bu evli hatunlar, sizin radarlar kapalı olunca haberiniz olmuyor.
He bir de çocuk ileride bana baksın diye çocuk yapılmaz. Doğurduğuna muhtaç olmak da ne bileyim... Hiç hoş bulmuyorum bu bakış açısını. İpotekli köle mi istiyorlar yoksa evlat mı yetiştiriyorlar belli değil. :KK12:
+100000000 yüzden yüz katiliyorum.

Kesinlikle aşktan değil. Türk kızlarının belki hepsi değil ama çoğu için evlilik sebeplerini yazayım:
- İstediğin saatte istediğin yere gidebilmek. Eşiyle tatile, gezmeye istediği saatte gidiyor ve artık hava kararmadan evde ol diyen ebeveynler yok.
- Aile evinde yapamadığı makyajı, giyemediği kıyafeti giyebilmek. Eşlerini kendileri seçtiği için bu konuda aile evine nispetle daha rahatlar.
- Bekaret sebebiyle erteledikleri cinsellikleri rahatça yaşayabilmek.
- İğrenç pembe eşyalarla dolu Barbie evlerine benzer evlerde evcilik oynamak. O banal bambu sunumluklarda sunum yapmak.
-Düğünde o kabarık, tüylü, pembe, tüllü kostümleri giymek, kaftan giyip Hürrem gibi hissetmek. 1 haftalığına da olsa kına- düğün sürecinde prensescilik oynamak. Altın bilezikler ve kolyeler takılması.

Tüm büyü evlendikten sonra bozuluyor ama İşte. Aile evinden daha sıkıntılı sorumluluklar, eşin hizmet beklemesi, maaş kartını istemesi, gece olunca tavşan gibi üstünden inmemesi veya gelsin vajinismus gitsin erkeğin kalkmayan kuşu. Düğün ertesi bozdurulan altınlar, yerine teslim edilen kiralık gelinlikler, alt katta oturan ve her fırsatta soluğu yeni evli çiftin evinde alan kayınvalide, bal kabağına dönüşen hayaller.
Ayyyy ahahahahah çok güldum tavşan bölümune puahaha baya dolmussunuz ay bende uyuz oluyorum ama nabacan ekonomiyi canlandiriyorlar en azindan girtlaga kadar borç la akraba hisim çatlatmali abartili berbat sadece telaş suratsiz sinirli gelin Saga sola avanak avanak bakan takilari hesaplayan damat. Sim içinde bekar erkeklere hava atan görümce baldiz böggggggh

Dostlar ben 21 yaşında atandım. (Düz memur, öğretmen değilim). Fiziksel olarak baya hoş biri olduğumu söylerler ( oyunculuk teklifi, mankenlik teklifi aldım ) boy kilo yüz herşeyim tastamam. Meslekte olunca baya bi evlenme teklifi aldım, alıyorum. Ama gelgelelim evlenmek istemiyorum :KK43:

Evlilik olayı bana çok zor geliyor. Hem işte hem de evde çalışacağım üstüne çocuk vs . Bir de memur kadınları genelde çift maaş için istiyorlar.

yaş 31 ama daha hedeflerim bitmedi ( aracım var ama sıfır araç, kendi başıma ev almak, yurtdışı seyahati) bir de suan astığım astık kestiğim kestik. Tüm maaşımı dilediğim gibi değerlendiriyorum. Evlenince adam illaki maaşa göz dikecek.

Yani benim evlenmem için adamın hadi evleniyoruz demesi lazım. Yoksa ciddi başlayan ilişkilerimde 1 ay sonra soğuyorum. Sizce öyle birini bekleyeyim mi? Bazen de evlenmediğim için ilerde pişman olur muyum? Herkese çocuğu bakarken beni huzurevine mi yollarlar? Sizce ne yapayım

Tüm yorumları okumadım, konu sahibi de banlı sanırım ama bakış açınızı doğru bulmadığımı belirtmek istedim.
1- Evlendim çünkü seviyordum, seviliyordum ve evlenmek ortak kararımızdı.
He güzel olmadığım için mi talip çıktı bana bilemem tabi, neticede bir mankenlik teklifi almadım bugüne kadar :KK51:
2- Fazla özgüvenden kaynaklı, evlenmek konusunda tek karar vericinin siz olduğunu düşünüyorsunuz, ama uzun bir ilişki yaşayacak cesaretiniz varsa bunu yaşadığınızda tek karar verici olmadığınızı anlarsınız. (He hiç tanımadan evlilik teklifi yapanların teklifini kabul etmeyerek çok doğru bişey yapıyorsunuz)
3- Hem işte hem evde çalışacağınız adamla da evlenmeyin. Hem işte çalışacasanız zaten ev işini beraber yapmalısınız. Kimsenin kölesi olmak için evlenmeyin.
4- 31 yaşında evlendim, hiç mahalle baskısı olmadı üzerimde. Yapmak isteyenler olduysa da önemsemediğim için anlamadım demek ki. Siz de anlamayın, ilgilenmeyin o tür baskılarla.
5- Maaşınıza göz dikeceğiniz adamla evlenmeyin. Böyle bir şüpheniz olursa evlenmeyin. Siz nasıl ki kimsenin maaşına göz dikmiyorsanız, kimse de sizin maaşınıza göz dikemez. Birlikte mutlu, huzurlu yaşacağınız adamı bulursanız evlenin.
6- Yaşlanınca tek başınıza veya eşinizle yaşamak da bir alternatif, huzurevi de bir alternatif. Ama çocuğunuza kendinizi baktırmak bir alternatifiniz olmamalı.
Evleneceğiniz kişi için de, muhtemel çocuğunuz için de hep bir bakma-baktırma-üstünden geçinme vs gibi düşünceleriniz var. Evliliği böyle bişey görüyorsanz evlenmeyin bence de. Hayat paylaşmak olarak görebildiğiniz kişi karşınıza çıkarsa evlenin. Yoksa mutlu olamaz, mutlu edemezsiniz.

Evlenirken bilmiyor muydunuz? Sürpriz mi oldu?
Bu kadar kötüyse boşanın o zaman 🤷‍♀️
Niye bu kadar kötü bi hayatı çekesiniz ki?

hanımefendinin konusunu dağıtmak istemiyorum aslında ama evet sürpriz oldu. yani ben maddi durumunu , aklını fikrini bilmediğim biriyle evlenmedim eğer öyle anlaşıldıysa. evlendikten sonra aldığı bazı kararlar neticesinde bir şeyler olumsuz yönde ilerledi hep. boşanmak konusunda yeterli sebep göremediğim için böyle bir karar almadım. iyi gündenin kötü gündesini yaşıyoruzdur belki.

sadece söylemek istediğim , herkes evlenmek zorunda değil. her evlilik mutluluk getirmiyor. bekar hayatınızda mutluysanız ve bunu bozmak istemiyorsanız böyle devam edin. yok bir yerlerde evlenme isteğiniz varsa da umarım doğru kişiye denk gelirsiniz samanyolu11 samanyolu11 .
sevgiler 🌸

hanımefendinin konusunu dağıtmak istemiyorum aslında ama evet sürpriz oldu. yani ben maddi durumunu , aklını fikrini bilmediğim biriyle evlenmedim eğer öyle anlaşıldıysa. evlendikten sonra aldığı bazı kararlar neticesinde bir şeyler olumsuz yönde ilerledi hep. boşanmak konusunda yeterli sebep göremediğim için böyle bir karar almadım. iyi gündenin kötü gündesini yaşıyoruzdur belki.

sadece söylemek istediğim , herkes evlenmek zorunda değil. her evlilik mutluluk getirmiyor. bekar hayatınızda mutluysanız ve bunu bozmak istemiyorsanız böyle devam edin. yok bir yerlerde evlenme isteğiniz varsa da umarım doğru kişiye denk gelirsiniz samanyolu11 samanyolu11 .
sevgiler 🌸
Aranız iyi, muhabbetiniz taze ise maddiyattan dolayı birbirinizi yıpratmayın. Baba evinde prensesler gibiydiniz, o ortamı veren babanıza sorun bir de.

Sana evlenme teklifi edenlere "ay şimdiden söylym evlenince çalışmcam bu yaşıma kadar çalıştığım yeter" de gör bak yumurta topuklarını popolarına vura vura kaçarlar. Yazından pek özgüvenli olduğunu gözlemledim ama fazla kapılma. Mankenlik teklifi almak bir başarı mı bilemiyorum, victoria secrettan aldıysan okey ama her mesaj atıp manken olmak ister misin diyene de kanma derim 🥴
O kadar övünmeden sonra huzur evine kadar hesaplaman azcık aklının başında olduğunu düşündürdü ama çocuk yapsam bana bakar düşüncesi çok yanlış. Şu ekonomide çocuk kendini kurtarsa takdir edilmeli zaten. İlerdeki müstakbel gelinin burada konu açıp öf kv bize yerleşmeye çalışıyor gelince de hep gençken 158497 kişi bana evlenme teklifi etti diye hikayelerini anlattıyor böğğ geldi diye yakınsa k.bakma ona hak veririm :KK53:

Evlenirmisiniz evlenmezmisiniz bilemem, ama bana bakacak biri olur diye allah aşkina doğurmayın ya.
Valla bu çok incitici kendi annem de boyle, cocuk yaptik ki bize baksin diye soyluyor birde.
Tamam tabiki bakarim ama kendine bakici yapmak icinde cocuk dogurulmaz.
Bakmazsa yine huzur evindesin.

Evliler sana amaaan evlenme derler ama evliliğin konforunu yaşamaya devam ederler. Mesela bence kesinlikle evli ve çocuklu erkekler toplumda daha çok saygı görüyor. Bekarsan ve tamamen özgürsen güzel bir şey ama gerçekten özgürsen tabi. Bazı kadınlar ya da erkekler bekar ama bakıyorsun anne babasınon kardeşlerinin ya da akrabalarının peşinde koşmakla geçiyor ömürleri. kazanıyor kazandığını ailesi bi şekilde alıyor. Öyle ise evlenmek daha mantıklı bence. Bir de bekar olunca herkes çok vakti var zannediyor. mesela eşim bekarken herkes gel aşağı gel yukarı diye iş yaptırırdı. evlenince ailesi çocuğu var diye karışamıyorlar yani evlilik ona kalkan oldu bence. Benim de ailem daha mıhafazakar eşim de modern, ben de hem hayatımda hem kariyerimde eşimin de desteği ile çok ilerledim. demem o ki bu çok kişiye bağlı bir şey. Ama dikkat et özgürüm deyip de başka takıldığın şeyler olmasın. Böyle bir toplumda gerçekten özgür davranabiliyorsan da korkma evliliK seni boğamaz bence.

Aşkı meski çoluğu çocuğu herşeyi kenara biraktin diyelim .

Canin SEKSSSSte mi istemiyor nasıl duracaksın ömür boyu alev alev🤦

Bence şuan ki hayatınız çoğu evliden daha iyidir. Evlilik büyük sorumluluk istiyor. Belli yaşa kadar bireysel yaşayan bizlere paramızı ortak harcamak, aynı şeyi paylaşmak vs zor geliyor. Yaşınız geç değil sizin yerinizde olmak isteyen kim bilir kaç kişi vardır. 40 yaşında bir tanıdığım bu sene evleniyor ama o da bireyselliğe alışmış valla zor geliyor yine de malum çocuk istiyormuş :)

Sakın sakın aman diyeyim şu mükemmel düzenini bozup evleneyim başıma dert sarayım deme. Ülkenin insan kalitesi malum. En iyi eşte veya eş ailesinde bile tonlarca sıkıntı yaşarsın. Mutluluktan çok sıkıntı yaşarsın hatta. Paranı ye, flörtler et, gezin, tatillere gidin, yurt dışında çık ama evliliği hiç düşünme derim. Çok gereksiz bir şey.

Konunu gözlerimi kısarak haset içinde okuduğumu söylemeden geçemeyeceğim🤤
+10 ne diyim ya, evlenmek hata (severek iyi biriyle evlenmiş olmama rağmen :)
bu ülkede evlendiğinde sen artık sen olmuyorsun, onun karısı çocukların anası berikinin gelini falan oluyorsun. sonra yıllar geçiyor ve ben neredeyim acaba diyorsun

Back
X