amar ykama hastal!

bende sen gibi degilim ama bi giydiğimi bidaha giyesim gelmiyo yıkar öyle giyerim ama okadar şunu yıkayım bunu yıkayım demiyorum biriktirip atıyorum makinaya sen çok fazla takmışsın canım

Peki mesela kışın mantoları falan ne yapıyorsun?
Bi de ayakkabı, çanta, cüzdan da yıkıyorum demiştin di mi?
O nası oluyo ya en çok ona şaşırdım... kıyafeti bi yere kadar anlayabildim de cüzdan falan...
Valla bi şekilde kendini frenlamen lazım gibi geldi bana.
Bu titizlik hastalığı, bi tek çamaşırla kalmazsa fena.
Annemde var, sebzeleri sabunlu suyla yıkar o derece.

siz acil bi psikoloğa gidin normal deyil bubenneyaptımki bu gidişle barajlar kuruyacak:roflol:

Şimdi nette birz gezindim de, beterleri de var, aynı çamaşırı 3-4 defa yıkayan varmış üstüste... :bbo:

valla canım bence kurtulamazsın çünkü aynı şey bende de var:sinifsinif::sinifsinif:
1 giydiğim şeyi bir daha giyemem illa yıkanması gerek
onu da bırak geçen gün dışarıdan geldim üstümü değiştirdim giydiklerimi ilk kez giyiyordum
sonra duş aldım ve tabi doğal olarak başka birşey giydim eşim bana deli diyor bu konuda ama pis geliyr içim rahat etmiyor :umursamaz::umursamaz::umursamaz:

Halk arasında ‘takıntı’ veya ‘vesvese’ olarak adlandırılan durumun tıbbi terim olarak karşılığı ‘obsesyon’ takıntı (obsesyon) ya da saplantı psikiyatri sözlüklerinde “yanlış olduğunu bildiğimiz halde kafamızdan atamadığımız yanı bu sızde bır hastalık
Örnek olarak bir kişinin ellerinin temiz olduğu bilmesine rağmen pis olduğunu düşünmesi ‘obsesyon’, bu düşünceden kurtulmak için gereksiz yere ellerini yıkaması ise ‘kompulsiyon’ dur. Obsesyonlar ve kompulsiyonlar az oranda herkeste görülebilir, ancak bunlar kişinin yaşam kalitesini ve işlevselliğini bozuyor ve ciddi zaman kayıplarına neden oluyorsa hastalık kabul edilir ve tedavisi gerekir.
Kirlilik ,
Hastalık bulaşacağı düşüncesi,
Kötü bir şey olacak düşüncesi,
Birinin öleceği veya hastalanacağı korkusu,
Simetri,
Cinsel içerikli düşünceler,
Yasak veya şiddet içeren düşünceler,
Anlatma, sorma onaylatma ihtiyacı olduğu göze çarpmaktadır.
Sık rastlanılan kompulsiyonlar ise;
Yıkama,
Kontrol etme,
Düzenleme,
Sıralama,
Sayma,
Dokunma,
Tekrarlama,
Biriktirme,
Tekrar tekrar düşünme olarak sıralanmaktadır.
bunun tedavısı var pisikatra gıdıp derdınız anlatacaksınzı 6 ay ılac kullanın gercer ara ara tetıkler ama bastırabılırsınız
once bunun bır hastalık oldugunu kabul edrsenız kolaylasır
buarada turk halkının cogunda bu hastalık var kendılerı bun bılmıyor temız tıtız bır ınsanım dıyorlar
zor ısınız yarın bırgun evlendıgınızde bayagı problem yasarsınız

Ankaradaymış zaten, neden susuz kaldığımız şimdi anlaşıldı :roflol:
Burcu, deşifre oldun bacım kaydirigubbakcemile3

evet bende diyorum sular nereye gitti burcu barajlarımızdaki suyu harcama zaten az kalmışyasakkelimekaydirigubbakcemile3

bende böyleyim ama hastalık olarak görmüyorum kendi adıma..
mutlaka dışardan her geldiğimde eşim kızım ben iççamaşırımıza kadar değişiriz..kapıda çoraplarımızı çıkarırırz..
ondan sonra hemen yıkar asarım.çamaşır biriktirme huyum yok.
elektrik su faturasıda çok gelmiyor..
deterjanda konsantre kullanıyorum ayrıca çok deterjan koymuyorum ben..
huylanıyorum ne yapayım..kimin nasıl olduğunu bilemezsinki..milletin oturup kalktığı yerlere oturuyoruz.

Ben de dışardan gelince giysilerimi hemen atarım ama biriktirir öyle yıkarım.
Bir iki giysi için makine çalıştırmam.
Sadece para meselesi değil, tükenen kaynaklarımızı dikkate alalım.lmaz:
Böyle israf devam ederse içecek suyumuz kalmayacak.

yok canım ben de öyleyim.gün içinde giydiğimi bir daha giymem.eşim pijmalarını,pantolonlarını tutup diyor ki :aşkım bunlar transparan olmuş. diyor. ama ne yapayım ben de titizim bu konuda.her şeyim eskidi diyor evlenince eşim :)) biz memnunuz halimizden gene de :))

öyle heryerden gelince yıkamam ama ınanın hastaneden gelırsem eger cantamı bıle makıneye atıyorum kıyafetlerımı bende tıtızım keske olmasaydım cunkı zor zanaaat ugras dur ıcın rahat etmez ama cokda fazla degıl benımkı baskalarına gore

başlığı okuyunca biri beni anlatıyor sandım kaydirigubbakcemile3
ayakkabı ve cüzdan kısmı hariç, çantalarıma kadar herşeyi yıkarım mutlaka....
yalnızca giyim eşyası olsa şükredeceğim, bende ev eşyasına da sürekli ; yıkansa iyi olacak , çok kirli şeyler gibi bakma durumu başladı.. yeni silinmiş olsalar dahi....mafoldumben koltukları, halıları düzenli olarak çamaşır makinesinde yıkamak geçiyor içimden inanın :gitme:

Son düzenleme:
ay kızlar ilahi hepsini okudum evet ankarayı kurutan benim :roflol: artık kimligim acıga cıktı :) ya 1 tane t-shirt icin makina calıstırmıyorum elde de olsa yıkıyorum mutlaka ama pantolon filan olunca mecbur atıyorum maknaya. 2.kere giysem rahat cıkamıyorum dısarı. yemin ederim annemle kedi alalım diyoruz annemin arkadası sen bu titizlikle nası bakıcan kediye poposuyla oraya buraya oturcak dedi ben de onu da atar makinaya 30 derecede yıkarım kedi kabarıp cıkar makinadan dedim :roflol: (tabi o kadar degil korkmayın kızlar :roflol:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…