- Konu Sahibi leopardess
-
Peki mesela kışın mantoları falan ne yapıyorsun?
Bi de ayakkabı, çanta, cüzdan da yıkıyorum demiştin di mi?
O nası oluyo ya en çok ona şaşırdım... kıyafeti bi yere kadar anlayabildim de cüzdan falan...
Valla bi şekilde kendini frenlamen lazım gibi geldi bana.
Bu titizlik hastalığı, bi tek çamaşırla kalmazsa fena.
Annemde var, sebzeleri sabunlu suyla yıkar o derece.
Halk arasında ‘takıntı’ veya ‘vesvese’ olarak adlandırılan durumun tıbbi terim olarak karşılığı ‘obsesyon’ takıntı (obsesyon) ya da saplantı psikiyatri sözlüklerinde “yanlış olduğunu bildiğimiz halde kafamızdan atamadığımız yanı bu sızde bır hastalık
Örnek olarak bir kişinin ellerinin temiz olduğu bilmesine rağmen pis olduğunu düşünmesi ‘obsesyon’, bu düşünceden kurtulmak için gereksiz yere ellerini yıkaması ise ‘kompulsiyon’ dur. Obsesyonlar ve kompulsiyonlar az oranda herkeste görülebilir, ancak bunlar kişinin yaşam kalitesini ve işlevselliğini bozuyor ve ciddi zaman kayıplarına neden oluyorsa hastalık kabul edilir ve tedavisi gerekir.
Kirlilik ,
Hastalık bulaşacağı düşüncesi,
Kötü bir şey olacak düşüncesi,
Birinin öleceği veya hastalanacağı korkusu,
Simetri,
Cinsel içerikli düşünceler,
Yasak veya şiddet içeren düşünceler,
Anlatma, sorma onaylatma ihtiyacı olduğu göze çarpmaktadır.
Sık rastlanılan kompulsiyonlar ise;
Yıkama,
Kontrol etme,
Düzenleme,
Sıralama,
Sayma,
Dokunma,
Tekrarlama,
Biriktirme,
Tekrar tekrar düşünme olarak sıralanmaktadır.
bunun tedavısı var pisikatra gıdıp derdınız anlatacaksınzı 6 ay ılac kullanın gercer ara ara tetıkler ama bastırabılırsınız
once bunun bır hastalık oldugunu kabul edrsenız kolaylasır
buarada turk halkının cogunda bu hastalık var kendılerı bun bılmıyor temız tıtız bır ınsanım dıyorlar
zor ısınız yarın bırgun evlendıgınızde bayagı problem yasarsınız
günde 2 kere makine açılır hergünnnnnnnnn
suya giden paraya helala olsun temizlik başka şeyy
allahım kör et beni diyorum artık :roflol:
kızlar bende de temizlik hastalıgının baska bir boyutu var. ben surekli camasır yıkıyorum yani dısarı cıkıp eve geldigim de 1 gun giydigim giysilerimi hemen hoop makinaya atıyorum. surekli bisileri yıkıyim diyorum. su anda calısmıyorum da napıcam bilmiyorum. bundan nasıl kurtulabilirim acaba? sizde de varmı buna benzer bisey yani ev temizligi degil de bende de camasır yıkama hastalıgı var benneyaptımki
bu arada hergün 1-2makine ütü yapıyorum
bende ütü hastalığıda var o zaman
çoraplara kadar herşeyi ütülerim yani aklınıza ne geliyorsa herşeyi herşeyi ütülerim
tokalarımı,çorapları ne biliyim makineden çıkan herşeyi bunlar hastalıkmı yani:umursamaz:
hımmm milli servetimizi tüketenler ortay çıktı işte:)
sizi çevrecilere şikayet edicem
hem çok su harcıyorsunuz, hem çok elektrik
hem de kullandığınız o kadar deterjanla doğaya zarar veriyorsunuzklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?