ameliyat oldum ama kafam karıştı

zorhanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
26
0
86
Ankara
kızlar ben 10 gün ameliyat oldum önce et vardı onu aldılar kemiği yaydılar estetik yaptılar doktorum hacattepede branşını tam bilmiyorum ama öğrencilere derste veriyor bana sprey krem vermedi burnun tıkanırsa tuzlu su çek yeter dedi 6 ay gözlük takma güneşten korunuyummu dedim hayır fazla korunmana gerek yok sporumuda yapabilirmişim burada yazılanlara göre kafam karıştı :S alçımı 3 gün önce çıkardılar dikişleride o zaman aldılar nasıl yatmam gerekiyor hangi pozisyonda ? ve burnumun üst kemikleri çok garip şekilde sızlıyor bu ne oLuyor tecrübelerinzden yararlanmak istyorum yardım ederseniz çok ii olur

canım benim doktorum iki kez alçı takıyor.biri 5 gün kaldı.dikişler ve alçının birincisi 5 gün sonra alındı.ikinci alçı 10.günde alındı.bandaj taktılar oda 5 gün kaldı.yani toplam 15 gün boyunca burnumun üzerinde bişeyler vardı:))ama ben de sıfır ağrı oldu,hiçççç sızlama falanda olmadı.hala d YOK.BUGÜN 30.GÜNÜMDEYıM.SADECE ıLK ZAMNALAR ELıMLE BASTIRARAK MASAJ YAPINCA BıRAZ KEMıĞıM AĞRIYORDU O DA GEÇTı.

cnm ben 2 aya yakın sırt üstü yattım içim rahat etmedigi için..doktor burnun yastıga degmiycek şekilde istedigin gibi yat dedi ama ben rahat edemem öle..2 ay giib sırt üstü yattım..antibiyoptik krem vermişti burun içi iyleşsin kurumasın diye bide deniz suyu...deniz suyunu 1 ay kullandım..kremide 2 ay.....sızı olabilir cnm sonuçta yara ve iyleşiyor..

bır kac yastık koyarak dik yatarsan şişmemen acısından iyi olur.ayrıca sırtüstü yatmalısın.yani yüzün tavana bakar şekilde.yan yatmak ıcın cok erken.

canım yatmaya gelince dümdüz yani ilk zamnlar robot gibi yatıyor herkes:))en azından 3 hafta falan sağa sola dönmeden.hele seninkinde alçıda yokmuş çokkk dikkat et.bir yere çarpmayasın.ben son bir haftadır yan yatıyorum artık sorun olmuyor.ama anlamadım niye senin işlemler bu kadar çabuk bitti.hiçççç bandaj faln yok alçı yok!!!!

yani yastığımı azaltıyımmı yoksa yine yüksek şekildemi yatıyım
benim tampon 5 gün kaldı
alçı ve dikişler 7gün alındı
şuan bandajlı
nasıl desem ağrı değilde kemiklerde birşeyler oluyor sanki kötü birşey olmasın düzmü yatmam gerek acaba yardım kızlar :(

evet canım düz yat sen.yastığını alçaltma yüksek tut.ben hala 2 yastıkla yatıyorum.yani başın havada olsun biraz canım...

cnmm yastık kaç tane olur sana kalmışş ben iki yastıkla yatıyodumm..sırt üstü yat kaç yastıkla istersen olurr...ayrıca iyleşme zamanı acaip şey gibi gelir bunun karıncalana bilir burnuna sanki su damlıyor giib olabilir,kemik sızlar..normal yaniii

Canım çok geçmiş olsun , benim doktorum hem burun için hemde morluklar için krem vermişti , birde güneş koruyucu krem iz kalmasın diye çok açık tenliyim ben bide..
Yatma şekline gelince iki yastıkla yatıcaksın canım sağa yada sola yatma sırt üstü yatıcaksın uzun bi süreki burnun yamulmasın.. Ağrım olmadı ama ağrı olsada normal diye biliyorum :)Güzel bir burun diliyorum senin için a.s.

cnm ben 2 aya yakın sırt üstü yattım içim rahat etmedigi için..doktor burnun yastıga degmiycek şekilde istedigin gibi yat dedi ama ben rahat edemem öle..2 ay giib sırt üstü yattım..antibiyoptik krem vermişti burun içi iyleşsin kurumasın diye bide deniz suyu...deniz suyunu 1 ay kullandım..kremide 2 ay.....sızı olabilir cnm sonuçta yara ve iyleşiyor..

Canım o deniz suyundan nefret ediyorum ben. Burnumun içini şoka sokuyor sanki. Onun faydası ne , kullanmamaız şartmı ? Burnum tıkandı evet , ama tıkanırsa tıkansın ben ağzımdan nefes alıyorum. Kanları mı temizliyordu o spreyy ? :uhm:

Canım o deniz suyundan nefret ediyorum ben. Burnumun içini şoka sokuyor sanki. Onun faydası ne , kullanmamaız şartmı ? Burnum tıkandı evet , ama tıkanırsa tıkansın ben ağzımdan nefes alıyorum. Kanları mı temizliyordu o spreyy ? :uhm:

cnm ben bandajlar alçılar çıktıktan sonra sabah akşam yaptım15 gün kadar..doktoruma kalsa günde 10 kez yap demişti.ama valla sabrım gelmioodu:).burnunun içini yumuşatıyor temizliyorrr...bende bandajlıyken bıktıgım için sonrasında 2 hafta sabah uyandıgımda akşam yataken yaptım gerçekten burnum açılıyordu...bence sende sabah uyandıgında burnun içi doluyo kuruyo onu temizle bide akşam yatarken yap temizle rahat uyuyasın..zaten 1.ayı geçince gerek kalmıyo :)

canım ben neredeyse 3. haftanın sonundan beri yan yatıyorum daha dogrusu duz yatıyorum ama uyandıgımda kendı elımde olmadan yan donmus oluyorum ama bır sey olmuyor herhalde...
burun spreyı tıkanırsa kullanırsın bır zarar vermez ben herseyı sıkıyordum ıcıne tıkanıklık oldukca:)
ama 1 ay olunca gerek kalmıyor sanırım sımdı sımdı şükür hiç tıkanmamaya başladı

benim 12. günüm olucak yarın ve bikaç günür yan yatmaya başladım :) yine 2 yastıklı dük bir şekilde yatıyorum ve burnumu yastığa değdirmeden yan yatıyorum. pek deli yatmam ben korkum olmuyor oyuzden :) ama herkesin farklıdır tabi

cnm bnde 20 gün önce ameliyat oldum.ilk 10 gün zor geçti yüzüstü yatmaya çalıştım mecburen 10.günümdn sonra sağa sola yattım sorun olmadı yani.benimde sızlamalarım oldu 1 kaç gün öncesine kadar.bnce normal sızlamalar ama sne yinede doktoronu ara sor istersen.şuan bile dokunduğumda elektrk çarpması gibi bir his oluyor :) 3aydan önce geçmez bence bu hisler

Bende bu bakımdan çok yorulmuştum tuzlu su spreyini bi ara bırakmıştım nefes alamamaya başladım burna ne akılsaaaa su çekmeyi deniyim dedim ölüyorum sandımmm bir baş ağrısııı 3 ağrı kesicii dindirmedi hala su çekmek yasak bana sonra paşa paşa gittim spreyden aldm çooook şükür nefes alabiliyorum artıkkk birde ben nefes alamadımda hemen başım ağrıyo :(((((( kanlarıda temizliyor birde mikrop kapmasını önlüyor burun içi benim duyduğum kadarıyla kesikler 7 8 ayda anca kapanırmış o yüzdende kapalı ameliyatt olanlarda özellikle kesik çok oluyo örneğin ben hala açık yara demek oluyo yani

cnm bnde 20 gün önce ameliyat oldum.ilk 10 gün zor geçti yüzüstü yatmaya çalıştım mecburen 10.günümdn sonra sağa sola yattım sorun olmadı yani.benimde sızlamalarım oldu 1 kaç gün öncesine kadar.bnce normal sızlamalar ama sne yinede doktoronu ara sor istersen.şuan bile dokunduğumda elektrk çarpması gibi bir his oluyor :) 3aydan önce geçmez bence bu hisler

Ay o sızlamalar bildiğin burnumun üstü kemik yanı tık tık tık şeklinde atıyodu hatta atel varken ilk hafta ateli delecek sandım burnum benim ara ara sızlamalarım hep vardı zonklama gibi ama acı değildi 5 ay lığım zaman zaman zonklama değilsede kemiğin üstünde sanki bi kemik daha varda basınç yapıyo gibi hissediyorum ama tabi azaldıı :)

ben hiç burnumun acıdığını hatırlamıyorum :S demek ki bünyeden bünyeye farkediliyor

Back
X