Ameliyat olması gereken akrabam

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar şimdi nasıl baslasam ne desem bilmiyorum.

Yakın bi akrabam ( benimle yaşıt)
gözünden ameliyat olması gerekiyor.
Ama bu aile fakir bi aile.
3 kardeşler ve 2 si biraz saf farkli bir okula gidiyorlar. Babalarida cok az gördüğünden dolayi maaş alıyor.
Deniz feneri gibi yerlerden yardım geliyor.

Bu benimle yaşıt olan kız artik uzağı hiç göremiyor. Otobüs iyice dibime yaklaşınca otobüs olduğunu anliyorum diyor: ( benden başka kimseye de derdini açmadı.
Devlete gidiyor devlet yapmiyor özel de 5 milyar para istiyor. Göz derecesi 13.5

Ama para olmadigindan yaptiramiyorlar.
Baba calisamiyor bi o, bide evdeki cocuk 3 aydan 3 aya maaş alıyormuş.

Bugün yine konuştuk derdimin çaresi yok diyor olsada çok geç diyor.

Bir kaç akrabalarından borç istemisler ama kimse vermemiş. Geri odeyemezler diye mi artık bilmiyorum.

Ben lazer ile gozden ameliyat olacagim ama Allah bilir ne zaman sonra. Çok sıkışık durumdayiz çok da önemli değil benim derecem 2.
O ameliyat olmadan ben biriktirsem dahi asla olamam vicdanen.
Çok üzüldüm çok kafaya taktim. O kadar saf masum insanlar ki uzulmesinler diye hep teselli ediyorum bak olacak insallah diye , ama yok.
kendi basima ne yapabilirim ? Ben bi ev kiziyim çalışmıyorum yardimda bulunmak çok isterdim.
Nerelere başvurabilirim. Simdiden tesekkur ederim: (

Şimdi biraz araştırıp yazydın iyiydi.

Yüksek numaralı gözlere lazer uygulaması yapmazlar çünkü düşüceği derece de onu kurtarmaz.

Benim arkadaşımın bir göz 15 diğeri 16 lens ve gözlükle gayet yaşıyor, önünü görüyor.

Şimdi benim anlamadığım olay da şu madem bunun ameliyatı mümkün peki neden devlet yapmıyor gerekçesi ne o devlet hastanesinin ayrıca lens gözlük vs çare olmuyor mu bu duruma ?

Bilmiyorum tam arastirmadim kusura bakmayın. 2 farklı özel e gitmiş ikiside ben yaparım 5000 tl karşılığında demiş. Tek umudu özel de olmak.

Şimdi benim anlamadığım olay da şu madem bunun ameliyatı mümkün peki neden devlet yapmıyor gerekçesi ne o devlet hastanesinin ayrıca lens gözlük vs çare olmuyor mu bu duruma ?
Onu bilmiyorum. Babasınin ki daha yüksek. Ve doktorlar ameliyat olman gerekiyor demiş yaşından dolayı. Babası göstermiş sen geç kalmisin demişler

Lens neden kullanmiyor o numarayla ameliyat olursa geri 3 4 lere numara ilerleme riski var yasi genc diye dusunuyorum.
Siz 50 100 artik ozel muayenesi ne kadarsa sizin orda biriktirip ayrintili muayene ettirin ve lens recetesi yazdirin.

Onu bilmiyorum. Babasınin ki daha yüksek. Ve doktorlar ameliyat olman gerekiyor demiş yaşından dolayı. Babası göstermiş sen geç kalmisin demişler
Peki lens ? O olabilir o zaman bence çok anlamam ama madem geç kalınmış o zaman lens

Lens neden kullanmiyor o numarayla ameliyat olursa geri 3 4 lere numara ilerleme riski var yasi genc diye dusunuyorum.
Siz 50 100 artik ozel muayenesi ne kadarsa sizin orda biriktirip ayrintili muayene ettirin ve lens recetesi yazdirin.
Aynı şehirde değiliz. Uzagiz.
Yaşadıkları ortam biraz kötü. Lens i bende dedim sonra da yapamam dedi. Bıktım doktor ameliyat olman gerekiyor dedi dedi.
Bugün aklıma geldi buraya yazmak. O yüzden konuştuklarımizdan hatirladiklarim bu kadar

Peki lens ? O olabilir o zaman bence çok anlamam ama madem geç kalınmış o zaman lens
Lens ilerlemeyi onlemiyor ki ben de lens kullanıyorum. Bunun ki sürekli ilerliyor. Ameliyatla genetik göz sorunu yaşayan birisi ameliyattan sıfırdan tekrar mi ilerleme yapar.

Oyle bikmakla olmuyor ama ameliyat son bir senede hatta iyi doktorlar son iki senede numara degisimi olmamasi sarti koyuyorlar.Kucuk bir hastaneye giderse yaparlar hemen ama tam tesekkullu bir goz hastanesi hemen yapmaz.

Saglik kismi kendisini ilgilendirir ama bence olmasin.Para yok diyorsa kaymakamliga gidiyor yazi aliyor belirli tarihe kadar hastaligin tedavisi icin su miktar toplanabilir diye.Hesap aciliyor bir bankadan kaymakamligin belirledigi tarihe kadar sosyal medyada duyurup para toplayabiliyorsunuz.

Onlar özel ilgilenir mi ?
Kusura bakmayın bilgim yok çünkü
İlgilenirler, raporlarını falan alsın gitsin. Ameliyatın Devlet hastanesinde yapılmadığından eminmisiniz? Bimer ya da Cimer'e de yazsa kaymakamlığa yönlendirip sosyal yardım alması sağlanır.

Kaymakamlıkta sosyal yardımlasma var oraya basvursa 500 600 yardım yaparlar ama tamamını karsılamazlar belkı saglık mıdurlugune sevk ederler

Normal bir göz bozukluğu da değil anlattığınız, ırsi birşey sanırım. Benim anlamadığım devlet nasıl ameliyat yapmıyor? Nasıl geri çeviriyor vatandaşı? Lens zor, zaten rahatsız gözü ileri derecede, en ufak bir mikrop kaparsa bugününü bile arar. Gözlük takmıyor mu?Belediyeye dilekçe yazsın, belki dönüş yapılır. Allah şifa versin.

İleri numaralı lensler var ayrıca 5 bin tl ha deyince cepten çıkmıyor. Lensle yapamam falan diyorsa kendini düşünmüyor demek ki size güveniyor. Bende lens kullanıyorum gayette yapabiliyorum lens için ikna edin bir süre en azından

Benim de anlamadığım yerler var. Bu arkadaşınız gözlük kullanmıyır mu? Kullanıyorsa onunla da mı göremiyor?

Bahsedilen ameliyat LASIK lazerle miyop tedavisi mi?

Doktor ameliyat diyor derken neyi kastediyor? Yani tamamen düzelip görme araçlarına gerek kalmaması için mi, yoksa gözlük filan da zararlıymış da, bu tür hiç bir görme araçlarını uzun dönem kullanamaz, ilka ki ameliyat gerektiği için mi?

Ben bunları bilmeden yorum yapamıyorum, çünkü mesela LASIK estetik ameliyat kategorisine giriyor. Neden? Çünkü gözlük kullanımıyla düzgün görülebiliyor, yani gözlerin bozuk diye dünyayı göremiyor değilsin. O yüzden lazerle göz ameliyatı lüks oluyor. Bu arkadaşınızın durumu biraz şüpheli. Sadece gözlükten kurtulayım diyen birine borç vermem, ama gözlükle sadece zaman kaybeden, illa ki ameliyat olmalı yoksa gözü kaybeder denilen hasta farklı. Dünyada binlerce insan gözlük kullanıyor. Parası yoksa lazer olmayıversin. Ama işte dediğim diğer durum söz konusuysa o zaman durum başka olur.

Bence sen bu kızcağızin tam hastalığının adını ve ameliyatın ne olacağını öğren. Devlet hastanesinde yapmayıp sıradan özellerde yapılabilecek birşey olduğunu sanmıyorum. Olsa olsa bulundukları şehirde yapılıyordur. Ya da özel hastanedeki doktor da gerçekçi bir çözüm olarak o ameliyatı sunmuyordur. Belki bir kaç yıl ilerlemesini durduracaktir veyahut yapılınca yan etkileri çok olacaktır. Bazı arkadaşlar tekrar gözü ilerler falan demişler.

kaymakanlıga başvursun. durumu için. ayrıca gözlük neden kullanmıyor.
sgk da gözlük zaten bedava.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…