Bilmiyorum tam arastirmadim kusura bakmayın. 2 farklı özel e gitmiş ikiside ben yaparım 5000 tl karşılığında demiş. Tek umudu özel de olmak.Şimdi biraz araştırıp yazydın iyiydi.
Yüksek numaralı gözlere lazer uygulaması yapmazlar çünkü düşüceği derece de onu kurtarmaz.
Benim arkadaşımın bir göz 15 diğeri 16 lens ve gözlükle gayet yaşıyor, önünü görüyor.
Onu bilmiyorum. Babasınin ki daha yüksek. Ve doktorlar ameliyat olman gerekiyor demiş yaşından dolayı. Babası göstermiş sen geç kalmisin demişlerŞimdi benim anlamadığım olay da şu madem bunun ameliyatı mümkün peki neden devlet yapmıyor gerekçesi ne o devlet hastanesinin ayrıca lens gözlük vs çare olmuyor mu bu duruma ?
Peki lens ? O olabilir o zaman bence çok anlamam ama madem geç kalınmış o zaman lensOnu bilmiyorum. Babasınin ki daha yüksek. Ve doktorlar ameliyat olman gerekiyor demiş yaşından dolayı. Babası göstermiş sen geç kalmisin demişler
Aynı şehirde değiliz. Uzagiz.Lens neden kullanmiyor o numarayla ameliyat olursa geri 3 4 lere numara ilerleme riski var yasi genc diye dusunuyorum.
Siz 50 100 artik ozel muayenesi ne kadarsa sizin orda biriktirip ayrintili muayene ettirin ve lens recetesi yazdirin.
Lens ilerlemeyi onlemiyor ki ben de lens kullanıyorum. Bunun ki sürekli ilerliyor. Ameliyatla genetik göz sorunu yaşayan birisi ameliyattan sıfırdan tekrar mi ilerleme yapar.Peki lens ? O olabilir o zaman bence çok anlamam ama madem geç kalınmış o zaman lens
Onlar özel ilgilenir mi ?Kaymakamlığa başvursun
Oyle bikmakla olmuyor ama ameliyat son bir senede hatta iyi doktorlar son iki senede numara degisimi olmamasi sarti koyuyorlar.Kucuk bir hastaneye giderse yaparlar hemen ama tam tesekkullu bir goz hastanesi hemen yapmaz.Aynı şehirde değiliz. Uzagiz.
Yaşadıkları ortam biraz kötü. Lens i bende dedim sonra da yapamam dedi. Bıktım doktor ameliyat olman gerekiyor dedi dedi.
Bugün aklıma geldi buraya yazmak. O yüzden konuştuklarımizdan hatirladiklarim bu kadar
İlgilenirler, raporlarını falan alsın gitsin. Ameliyatın Devlet hastanesinde yapılmadığından eminmisiniz? Bimer ya da Cimer'e de yazsa kaymakamlığa yönlendirip sosyal yardım alması sağlanır.Onlar özel ilgilenir mi ?
Kusura bakmayın bilgim yok çünkü
kaymakanlıga başvursun. durumu için. ayrıca gözlük neden kullanmıyor.Arkadaşlar şimdi nasıl baslasam ne desem bilmiyorum.
Yakın bi akrabam ( benimle yaşıt)
gözünden ameliyat olması gerekiyor.
Ama bu aile fakir bi aile.
3 kardeşler ve 2 si biraz saf farkli bir okula gidiyorlar. Babalarida cok az gördüğünden dolayi maaş alıyor.
Deniz feneri gibi yerlerden yardım geliyor.
Bu benimle yaşıt olan kız artik uzağı hiç göremiyor. Otobüs iyice dibime yaklaşınca otobüs olduğunu anliyorum diyor: ( benden başka kimseye de derdini açmadı.
Devlete gidiyor devlet yapmiyor özel de 5 milyar para istiyor. Göz derecesi 13.5
Ama para olmadigindan yaptiramiyorlar.
Baba calisamiyor bi o, bide evdeki cocuk 3 aydan 3 aya maaş alıyormuş.
Bugün yine konuştuk derdimin çaresi yok diyor olsada çok geç diyor.
Bir kaç akrabalarından borç istemisler ama kimse vermemiş. Geri odeyemezler diye mi artık bilmiyorum.
Ben lazer ile gozden ameliyat olacagim ama Allah bilir ne zaman sonra. Çok sıkışık durumdayiz çok da önemli değil benim derecem 2.
O ameliyat olmadan ben biriktirsem dahi asla olamam vicdanen.
Çok üzüldüm çok kafaya taktim. O kadar saf masum insanlar ki uzulmesinler diye hep teselli ediyorum bak olacak insallah diye , ama yok.
kendi basima ne yapabilirim ? Ben bi ev kiziyim çalışmıyorum yardimda bulunmak çok isterdim.
Nerelere başvurabilirim. Simdiden tesekkur ederim: (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?