Ameliyat sonrası burun dudak mesafesi?

BeyazKaranfil11

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2021
429
53
48
Merhaba arkadaşlar. Dün ameliyat oldum. Doktora kısa ve küçük ve kalkık bir burun istemediğimi söyledim ameliyattan sonra yüzüme yakışan çok hafif kavisli ve doğal bir burun yaptığını söyledi. Ama ben aşırı evhamlıyım. Yüzüm morarmadı ama baya şişti kalın deriliyim. Burnumla dudak arası mesafe çok fazlaymış gibi geliyor. Daha ameliyat sonrası 1. gündeyim ama burun düşüyor mu çok kalkık ve mesafe fazlaymış gibi geldi panikledim :KK43:
Bu sorun düzeliyormu? Lütfen tecrübeli olanlar yardımcı olabilirmi çok gerginim :KK43:

Son düzenleme:
Bu kadar evhamla nasıl masaya yazabiliyorsunuz hayret ediyorum. Daha dün ameliyat olmuşsunuz. Şimdiden şekli belli olmaz. Ayrica burun dudak mesafenize dokunulmamış, zaten dokunulmaz. Burun ucuna dokunulur sadece. O da gayet normal duruyor kalkık vs durmuyor. İyileşmeyi bekleyin. Kendi kendinize dert yaratmayın.

Burnunuzda daha tampon var. Hiç mi araştırmadan ameliyat masasına yatıyorsunuz anlamıyorum ki. Ameliyattan çıkar çıkmaz istediğiniz gibi olmayacak burnunuz. En az 3-4 ay beklemeniz gerekiyor ki bir şeyleri anlayabilin. Acele edip şimdiden hayatı kendinize zindan etmeyin. Benim 5 ay oldu ne kalkıklık kaldı ne küçüklük.

Burnunuzda daha tampon var. Hiç mi araştırmadan ameliyat masasına yatıyorsunuz anlamıyorum ki. Ameliyattan çıkar çıkmaz istediğiniz gibi olmayacak burnunuz. En az 3-4 ay beklemeniz gerekiyor ki bir şeyleri anlayabilin. Acele edip şimdiden hayatı kendinize zindan etmeyin. Benim 5 ay oldu ne kalkıklık kaldı ne küçüklük.
Kızmayın lütfen :) Biraz fazla evhamlıyım ağlayarak girdim ameliyata bu benim elimde olan bi durum değil keşke böyle olmasaydım. :(
Sizünde ilk tamponlar varken kalkıkmıydı? Nekadar sürede indi acaba?

Bu kadar evhamla nasıl masaya yazabiliyorsunuz hayret ediyorum. Daha dün ameliyat olmuşsunuz. Şimdiden şekli belli olmaz. Ayrica burun dudak mesafenize dokunulmamış, zaten dokunulmaz. Burun ucuna dokunulur sadece. O da gayet normal duruyor kalkık vs durmuyor. İyileşmeyi bekleyin. Kendi kendinize dert yaratmayın.
Anladım. Doktorla konuştuğumda biraz inecek dedi ama tecrübesi olanlara danışmak istedim.

Merhaba arkadaşlar. Dün ameliyat oldum. Doktora kısa ve küçük ve kalkık bir burun istemediğimi söyledim ameliyattan sonra yüzüme yakışan çok hafif kavisli ve doğal bir burun yaptığını söyledi. Ama ben aşırı evhamlıyım. Yüzüm morarmadı ama baya şişti kalın deriliyim. Burnumla dudak arası mesafe çok fazlaymış gibi geliyor. Daha ameliyat sonrası 1. gündeyim ama burun düşüyor mu çok kalkık ve mesafe fazlaymış gibi geldi panikledim :KK43:
Bu sorun düzeliyormu? Lütfen tecrübeli olanlar yardımcı olabilirmi çok gerginim :KK43:
Canım bende yaptırdım korkma bende panik atak var ameliyattan hemen sonra burnum hala bana büyük geliyordu ama 6 ay içinde oturdu yeni yapıldığı için muhtemelen sana öyle geliyordur fazla endişe etme yeni yaptırmışsın yüzünde şiş olması çok doğal ödem den oluşmuş stres yapma yeni burnunun keyfini çıkar

Peki sizce şu haliyle kalkık görünüyormu? Birde düşme oluyormu burunda kalkıklık biraz iniyormuş öyle kaldı aklımda. Önceden çok araştırmıştım.

Canım bende yaptırdım korkma bende panik atak var ameliyattan hemen sonra burnum hala bana büyük geliyordu ama 6 ay içinde oturdu yeni yapıldığı için muhtemelen sana öyle geliyordur fazla endişe etme yeni yaptırmışsın yüzünde şiş olması çok doğal ödem den oluşmuş stres yapma yeni burnunun keyfini çıkar
Peki yeni yapıldığı ilk günler size kalkık geldimi? Sonradan düzeliyormu iniyormu biraz?

Deride oluşan travmadan dolayi dudak ve burun arasindaki yer bu sekilde kalmayacak korkmayın. Hissiz olmasi hareket ettirememniz gayet normal.
Burun ameliyati başlı başına sabir gerektiren bir süreç.
Gecmis olsun

Deride oluşan travmadan dolayi dudak ve burun arasindaki yer bu sekilde kalmayacak korkmayın. Hissiz olmasi hareket ettirememniz gayet normal.
Burun ameliyati başlı başına sabir gerektiren bir süreç.
Gecmis olsun
Teşekkür ederim. Peki sizce nasıl görünüyor kalkıkmı yoksa normalmi duruyor?

Teşekkür ederim. Peki sizce nasıl görünüyor kalkıkmı yoksa normalmi duruyor?
Simdiden bunu sormayin lütfen yoksa cok üzülürsünüz 😅 şu an ödemli bicak altina yattiniz kolay değil.
Tamponlar var icinde ustundede bir suru sargilar var buna kalkik ve ya normal denilemez asla.
Bandajlar ve tampon ciktiginda da şis ve odemli veya kalkik durabilir herseye hazirlayin kendinizi cunku Ödem var ve her daim olacak. Size sabir diliyorum ☺️

Merhaba :) hiç merak etme. Doktor kalkik yapmadim dediyse kesin iner. Ayrıca bantlar ile bilerek yukariya kaldiriyorlar ve alcida var. Bantlar ciktiktan 2 hafta sonra komple inmiş olur. Inan bana bende aynı durumda geçtim. Ahaha şuan keşke o kadar stres yapmayim sadece tadını cikarsaydim diyorum. Siz bence daha fazla bunu düsünmeyin. :)

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim o konuda rahatladım ama yüzüm inanılmaz şişti biraz yüksekte yatıyorum. Ara sıra yürüyüş yapıyorum beslenmemde iyi ama davul gibi oldu yüzüm cumartesi sabah 9 daydı ameliyatımın yani 3. güne gireceğim ve gözüm küçüldü panik yaptım ne zaman inmeye başlayacak okadar buz tutuyorum 10 dkda bir yok :(

Çok güzel görünüyor kalkık değil merak etmeyin. Ki bu ödemli hali sonradan bir miktar iniyormuş

Back
X