Ameliyat sonrası kabızlık sorunu ! Daha önce ameliyat olmuşlar ilgilenebilir mi? :(

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Arkadaşlar selam, geçen perşembe ameliyat oldum. Safra kesem alındı, taşlarım vardı.Kapalı ameliyat oldum 4 delikten. Fakat benim bugün 3. günüm büyük tuvaletimi yapamıyorum. Yapacakmış gibi oturuyorum ama tık yok. Normal midir bu ? Aranızda ameliyat olanlar bilirler belki ... Posalı derken, neler ile tuvalete çıkmamı sağlayabilirim ? Kayısı meyve suyu olur mu mesela içsem ? Gerçi ben çok az besleniyorum iştahım yok . Bugün bütün gün iki kase çorba içtim az az. Su içtim 3 bardak anca içmişimdir. Çarşamba 3 te yedim en son bi tabak makarna. Ondan cuma sabah 7 de 8 tane bisküvi çay filan içtim. İşte eve çıkınca o gün 1 tabak püre yedim bi kase çorba içtim. Bugün de dediğim gibi 2 kase çorba. O kadar. İştahım yok.
Ne diyorsunuz bu duruma ...

Geçmiş olsun canım bir akrabam olan bir abide mide ameliyatı oldu ondada 4 yada 5 delik vardı oda ilk bir hafta boyunca çok zorlandı tuvalet konusunda yapamıyordu genellikle sıvı gıdalarla beslendi 3 ögün çorba içti,gül suyu gibi kayısı suyu hoşaflar içti daha sonra yoluna girdi ama abide biraz iştahsız sanırım ameliyattan kaynaklanıyor.

bende sezeryandan sonra tuvalete cıkamamıstım
kayısı aldırmıstım babama
direk rahatlattı
istersen bir dene
nasıl geçti ameliyatın

Şuan biraz yatmam gerek. MelekYavrum.. Ağrım var azcık. Diğer konum var ya oraya upuzun yazdım ordan okuyabilirsin canım yanlış anlamazsan. YATAYIm biraz, burayı okuyacağım ama.

Şuan biraz yatmam gerek. MelekYavrum.. Ağrım var azcık. Diğer konum var ya oraya upuzun yazdım ordan okuyabilirsin canım yanlış anlamazsan. YATAYIm biraz, burayı okuyacağım ama.

olur mu canım
ameliyatlısın yat dinlen tabi
ben oradan okurum
geçmiş olsun

geçmiş olsun benim akrabama da benzeri oldu. kivi yemeden tuvalete çıkamıyormuş. ben ameliyat oldum ama öyle bir sorunum olmadı , bünyeye göre değişiyor galiba

Sabah ac karna ilik sekerli su cok iyi geliyor canim ve kuru üzüm..
Bunlari dene...

Simdi bu soylicegim cok dogru deyil yapmasi fakat bende boyle bir durum oldugunda direkt musil mi deniyor ne ondan katiyorum yemegime biraz

aklima gelenleri yazim kaysi kivi incir yesil fasulye kohlrabi sebze yemekleriiii
bol su yogurt isallah düzelirrrrrr

Eger hala yapamadiysan eczanelerde lavman satiliyor ondan yap rahatla derim
Gecmis olsun buarada

Lavman fikrinden hep korkmuşumdur

Dediklerinizi deneyeceğim arkadaşlar ama bana ameliyat olup bunları yaşamış ve sorunları nasıl hallolmuşlar lazım

Aylin dediğin hoşuma gitti, üzüm filan.

selam canım
bende senden bir gün önce ameliyat oldum tesadüf
benim kabızlık sorunum çözüldü umarım seninki de geçmiştir.
büyük geçmiş olsun ikimize de

Canım sezeryan olunca benimde çok büyük sorun olmuştu Dr musil tozu vermişti çok iyi gelmişti bu arada çok geçmiş olsun Rabbim yardımcın olsun her daim

Canım daha oncekı konunu okumustum. Bende amelıyattan sonra kabız oldum. Doktorum 15 gun boyunca katı yıyeceklerden uzak durcaksın demıstı. Ben hep bıskuvı, corbayla beslenmıstım. Sutten kesınlıkle uzak dur. Suan ıcın bos senın. Bırde yapabılıyosan kayısı hosafı ıc doktorum kayısılı meyve suyu demıstı ama annem meyve suyune guvenemedı. Hosaf ıcırdı. Gecmıs olsun buarada :)

3 gün çıkamayınca bir seferliğe mahsus 1 ölçek magnezie calcinee toz kullandım.
işe yaradı. şu anda da kendi düzenime girdiğimi düşünüyorum inş. öyledir.

bu arada ben kutu meyve suyu kullanmıyorum. hepsinde asitliği düzenleyici asit falan var :) bunun da gaz yaptığı söyleniyor.
sahte şeker fruktoz da var.
En iyisi klasik yöntemlerle komposto yapmak. Kayısı kiraz karışık yaptık. İki de karanfil attık
Tadından içilmiyor canım

Gecmis olsun patates kizartmasi ve kayisi suyu. Dogumdan sonra kabizliga iyi geldi bende. Sezeryan dogum yapmistim. Bir de bol su.

Canım tarifini bana da verir misiniz ? Bu arada dipçik gibiyim. Banyoyu temizledim balkonu filan yıkadım 7. günüm bugün.
Fakat, bazen, böyle sanki safra kesem varmış gibi sırtımdan bir ağrı sarıyor, 10 dk sonra geçiyor. O ne bilmiyorum tabi :)

Benimde kabızlık sorunum geçti sayılır. 5. günümde yaptım. 3 gündür her gün yapıyorum fakat, eskiden günde iki kere yapardım dah çok yapardım ama zamanla kendi düzenime dönerim herhalde kızlar ? Bu arada cvplayamadım sizi çünkü kontrol panelimde çıkmamışsınız nedense !

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…