Ameliyat sonrası sigara kullanan var mı???

Muki06

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
7
0
6
31
Kizlar ameliyatmn 5inci günü sigara kullaniyorum bi sakıncası olur mu kendimi tutmakta biraz zorlanıyorum bu konuda yardmci olursanız sevinirim.

Merhaba geçmiş olsun ben de kullanıyorum ama eskisi kadar değil. Sigara içmenin tabi ki zararları var ameliyat sonrası iyileşme surecini uzatıyor. Burun içindeki yaraların ve dikiş izlerinin geç iyileşmesine neden oluyor. Sigara içtiginde kılcal damarlara oksijen fazla gitmiyor o yüzden de yazdığım şeyler oluyor. Icmesek daha iyi ama içmeden duramiyorsan da minimuma indir.

Normalde günde 12 13 tane içerim smdi en fazla 3 tane iciyorum oda 2 gündür duramıyorum uyku flnda tutmuyor.icmiyceksekte ne kdr süre icmiycez 3 fazla mı sonra vicdanım sızlıyor resmen

Valla bilemem fazla mi az mi sen kendin karar ver ben dr değilim : ) sadece zararlarını yazdım. Içip içmemek sana kalmış. Bir ay içme dedi bana dr um ve Ilk 10 gün çok onemliymis.

Bana da bi ay çok önemli dedi doktorum günde üç taneden fazla içme dedi:110:12 gün oldu ameliyat olalı ilk zamanlar rüyama giriyordu sigara çok bunalıyodum:(Şimdi açıkcası fazla kasmıyorum kendimi içiyorum artık zaten zor bi süreç iyice psikolojim bozulacak önüme gelen herkesi yemeye başladıydım artıko_O

canım ben ameliyatın 3. günü deli gibi içmeye başladım ve cidden çok geç iyileştim morluklarım şişliklerim herkesten uzun sürdü eğer kendini tutabiliyosan kesinlikle içme

Ben hastaneden çıkınca yaktım direkt :) tabi siz yapmayın kötü bir örneğim ben :)
İlk 3 gün 2 3 tane anca içebiliyordum. Canın çekiyor ama içemiyorsun zaten. Tamponlar alınınca sayı 6 7 ye çıktı ilk haftada :) doktorum tamponu alırken farketti ve kesinlikle bir ay içme , yaraların geç iyileşir dedi. Birde kan dolaşımını yavaşlattığı için ciddi sıkıntılı durumlar oluşabilirmiş.
2. Haftama girdiğimde ben eskisi gibi içmeye başladım. 14.gün kontrolümde bantlarım alınırken yine fırça yedim doktorda tabi :)
En zor süreci atlattığım için ben içiyorum, gönül ister ki az içeyim ama pek olmuyor.

Ben doktora söyleyemedim bile sormayada çekiniyorum biliyorum içme diyeceğini cnki.o zaman 1 ay dişimi sıkmam lazım belki bırakmaya bahane olur bakalım dayanabilecek miyim ama salı kontrolde sorucam doktora ne kadar içsek makul olir diye

:110::110:İlk gün içmedim sadece sonra içtim deli gibi bişey de olmadı bünyeden bünyeye değişir heralde

bende tam 9 gundur içmedim sabırla direndim ... ta ki şimdi bi tane dayanamadm içtim ...doktorum içebilirdin sakınca yok dedı =)=) mumkun oldgunca az içmeye özen göstericem burnumdan duman cıkartmamaya calısıyorum agzımdan verıorum dumanı =)

Benim ameliyatim 17 Kasim da, gunde 2 paket sigara icerim normalde bu sabahtan itibaren hic icmedim ve nikotin bandi aldim. Icmeyin bence cunku hem iyilesmeniz gecikecek hem de zaten ameliyattan dolayi zarar goren cilt daha fazla tahrip olacak. Olay beyinde bitiyor birakmak istemek gerek, ben kendimi nikotin bandi bana o nikotini veriyor diye kandiriyorum devam da edecegim azimliyim :)) Sizde artik nikotin bandi mi olur sakizi mi alin destegi hem bahaneyle sagliga ve butceye yardimi olur birakmanin :))

Ben ameliyattann once biraktim revizyon olacagi icin kaburga kikirdagi kullanildi bunlari hesaba kattim biraktim cok sukur

O kadar ağrı sızıyı çek, üzerine sigara içerek o yaraların iyileşme sürecini bile bile geciktir. Vallahi anlamıyorum. Burnunuzun içinde ne kadar yara var biliyor musunuz? Sigara kan dolaşımınızdan tutun o yaraların iyileşimine kadar her şeye zarar.

Back
X