ameliyat ve endiselerim

sarkmıyor canım benim hiç sarkma olmadı. 6 ay sonra istediğin tarz sütyen kullanabilirsin. Ben çoğunlukla dışarda sütyen kullanırım ama evde ve yatarken hiç kullanmam. Öyle geziyorm valla taş gibi memelerimle yaklaşık 7 yıl oldu :KK70: Ben ameliyat kilomla şu an aynı kilodayım. Bi ara aldım biraz sonra verdim ama ameliyat kilomun altına hiç düşmedim. Doktorumun tek sorusu şu oldu; kilo vermeyi ya da almayı planlıyor musun? hayır neden dedim? Eğer vermeyi planlıyorsan verdikten sonra yapalım ameliyatını dedi. Çünkü kilo verenlerde (0-5 kg üstü) memelerde çok küçülme ve sarkma olabiliyormuş ve hastalarımda bazen gelip bana silikon takalım diyen bile oldu demişti. eğer vermek istediğin ciddi bir kilo varsa önce ver sonra ameliyat ol.
hayir canim canim boyum 1,55 50 kiloyum..bazen 1-2 kilo alip veriyorum sadece..kilo almayi dusunmem..zaten vermemde gerekmiyor bmi normal...yani bilincli olarak kilo alip veremem

Sezeryanda narkoz mu veriyorlar
Ben bebegi etkiledigi icin acil durumlar haricinde vermiyorlar saniyordum
Iki sezeryan oldum ikisinde de bilincim acikti, yurt disindayim bir de ben
Türkiyede de bu sekilde duymustum aslinda
Bu arada ben sadece estetik görüntüsü icin olmak istiyorum, daha gencim, uzun bir hayat var önümde bari dik memelerle olsun
Evet ilkinde narkoz verdiler ikincide lokal anestezi oldum bilincim açıktı dediginiz gibi ama çevremdeki birçok kişi korkuyor lokal anesteziden genel anestezi yapiliyor

Ay ben mememe hem dolgu hem de diklestirme istiyorum, o nasil olur sence, daha mi agir yokda hafif mi
diklestirme olunca doku aliyorlar genelde,..isin acigi kucultme yaptiklarinda zaten diklestirme yapiyorlar..ama ne bilim hic sarkik kucuk meme olur mu ya? derlerki kucuk meme sarkmaz

hayir canim canim boyum 1,55 50 kiloyum..bazen 1-2 kilo alip veriyorum sadece..kilo almayi dusunmem..zaten vermemde gerekmiyor bmi normal...yani bilincli olarak kilo alip veremem
ok süper o zaman bence şu an tam doğru zaman :eğlence: zaten almada pek sorun olmuyor da vermede sarkma açısından olabilir tabi 1-2 kiloyu ben 1 haftada bile alıp veriyorm bazen ondan bişey olmaz ;) 5 kilo üstünden bahsetmişti doktor da zaten ;)

merhaba hanimlar,

bir kac hafta icinde meme ameliyatim olacak..bir beden kucultme ve diklestirme. simdiden oyle cok endiselerim varki, hic boyle olacagimi dusunmemistim : ( bir kac hafta oncesine kadar lalala lololo diye gezerken, simdi ne zaman cocuklar olmasa bir kosede agliyor buluyorum kendimi. bu kadar duygusallik normal mi?

esim bi kac hafta izin aldi yani cocuklar onda olacak ama en kucugum 2 yasinda kizim abileri var 2 tane. kizim cok duskundur bana..ben icerde yatarken cok zorlanir miyim acaba? bir kac saat yardimcida alacagim supurge camasir vs yani ev isi icin, icinde dadilik yok.

2 hafta cok agir geciyormus, sonra iyilesmeye basliyormussun...6-8 hafta cok dikkat etmen gerekiyor, agir kaldirmayacaksin filan deniyor. araba suremeyeceksin deniyor...bu kadar hareketliyken nasil sessiz sedasiz yaticam aklim almiyor.

ha aklim nerdeydi bilmiyorum o onceden, ama simdi zaman yaklastikca psikolojim berbat durumda. bunu dusunup dusunup aglamak nedir yaa : (

narkoz almak vs, acaip tirsiyorum bu isten, ameliyat gecirenler beni biraz rahatlatmaniza ihtiyacim var. dusununce sanki ameliyat oncesi cerrahin boynuna sarilip aglicam gibi geliyor :KK70:

ameliyat gecirenler bana fikir verin. heleki boyle ameliyat gecirenler veya yakininda gecirenleri gorenler...lutfen..cok sagolun..

Ablam oldu yakın zamanda. Korkutmak gibi olmasın ama çok ağrılı, 6 aydan fazla sürdü sıkıntısı. Küçük çocukla biraz zorlanırsın bence.

Evet ilkinde narkoz verdiler ikincide lokal anestezi oldum bilincim açıktı dediginiz gibi ama çevremdeki birçok kişi korkuyor lokal anesteziden genel anestezi yapiliyor

Burada o secenegi bize vermiyorlar, sezeryan hakkin bile yok dogal olarak , sartlar uygunsa normal dogum
Biz anestezi uzmaniyla görüsüp imza atiyoruz spinal mi epidural mi istedigimize, ona göre yapiyorlar
Bir sene sonra düsünüyorum karin germe ile meme ameliyatini daha hir tam narkoz almadim, o da beni geriyor

Ablam oldu yakın zamanda. Korkutmak gibi olmasın ama çok ağrılı, 6 aydan fazla sürdü sıkıntısı. Küçük çocukla biraz zorlanırsın bence.
yapma yaa : ( 6 ay cok uzun degil mi? ne gibi skntisi oldu??

ya bu birazda bunyeden bunyeden bunyeye cok degisiyor sanirim..

ya iste tek olsan dusunmezsin bu kadar ama minik cocuk olunca sanirim strresim bu yuzden..yasadiklarimi buraya yazicam insallah
Onu da babaları düşünsün biraz da o baksın :)sitres olmayın inşallah çok kolay geçer Allah yardımcınız olsun

diklestirme olunca doku aliyorlar genelde,..isin acigi kucultme yaptiklarinda zaten diklestirme yapiyorlar..ama ne bilim hic sarkik kucuk meme olur mu ya? derlerki kucuk meme sarkmaz

Benim memelerim D ve E cupti yani modelden modele degisirdi
Emzirme sonrasi kücüldü, dogal olarak da sarkti
Nasil toparlanir bilmiyorum
Doku kalmadi bende iste, iclerine birsey lazim, alan cok var ama ici bosaldi yani meme derim incecik kaldi

yapma yaa : ( 6 ay cok uzun degil mi? ne gibi skntisi oldu??

ya bu birazda bunyeden bunyeden bunyeye cok degisiyor sanirim..

Yani ablam ağrı eşiği yüksek bir kadındır ama zorlandı baya, belki herkeste o kadar ağrı olmuyordur. Ama meme büyütmeden çok daha zor bir ameliyat ve ameliyat sonrası süreç olacağını söylemişti doktor. Hareket etmekte, bişey kaldırmakta, yukarı uzanmakta çok zorlandı. Bütün yaz yüzemedi bile, ağrısı çok oldu. Şubatta bir sene olacak, yeni yeni rahat hareket etmeye başladı.

Doku kalmadi bende iste, iclerine birsey lazim, alan cok var ama ici bosaldi yani meme derim incecik kaldi
Çocuklar küçük mü biraz toparlaniyor bir süre sonra ama hiçbirzaman eski haline gelmiyor tabiki:(

Yani ablam ağrı eşiği yüksek bir kadındır ama zorlandı baya, belki herkeste o kadar ağrı olmuyordur. Ama meme büyütmeden çok daha zor bir ameliyat ve ameliyat sonrası süreç olacağını söylemişti doktor. Hareket etmekte, bişey kaldırmakta, yukarı uzanmakta çok zorlandı. Bütün yaz yüzemedi bile, ağrısı çok oldu. Şubatta bir sene olacak, yeni yeni rahat hareket etmeye başladı.
gozumu korkuttun hakket..agri esigi degilde..cilt tipinin tepkisi farkli olabiliyor. kimi ciltler daha hassas oluyormus. hayirlisi artik ne olacaksa yasayip gorecegiz : (

meme toparlanmazki..sarkiklik toparlanmaz. kimi diyor ya diklestirmek icin spor vs..yok oyle birsey..heleki emzirmeyle sarkan memeleri toparlamak zor..kaldiki cok aktif bi sporcu olmak lazim diye dusunuyorum...

o zaman hemen toparlattirip hemde slikon koydurursun..ben fazla kucultmeyimde birden cok kuculurse onuda istemem. buyuk olursa olasi bi durumda tekrar kucultturebilirsin ama kucuk memeyi dogal yollarla buyutemezsin.

allah allah çok şaşırdım yaa :KK57: ben ocak sonu gibi ameliyat olmuştum zaten 6 ay herşey yasak yüzmek yasaktı, temmuz teemuz gibi tatile gittim baya da yüzdüm yani sudan çıkmadım 18 gün falan -ki benim martın başında dikişim açılmıştı ona rağmen öyle oldu :işsiz: çok değişiyo bünyeye göre demekki

Çocuklar küçük mü biraz toparlaniyor bir süre sonra ama hiçbirzaman eski haline gelmiyor tabiki:KK43:

Büyügü alti olacak kücügü de üc yasina giriyor
Emzirmeyi birakali bir sene olacak, eskiye göre toparlandilar, emzirme bitince öyle boltuk ki derisinden ttup kaldirabiliyordum, öyle ele geliyordu derisi
Oglum cok hirpaladi, mesela gece emerken uyurdu ben kapatmazdim sabaha kadar o sekilde uyurdum, sadece sag sol yapardim
Emzik gibi sabaha kadar agzindaydi yani, memesi acik uyur mu insan, uyurdum iste baska türlü aglardi
Bu yola izin vermeseymisim keske, simdi düsününce sacma geliyor yaptigim ama o dönemlerde hormonlarin da etkisiyle yaptigi hicbirseyi gözü görmüyo insanin malesef

allah allah çok şaşırdım yaa :KK57: ben ocak sonu gibi ameliyat olmuştum zaten 6 ay herşey yasak yüzmek yasaktı, temmuz teemuz gibi tatile gittim baya da yüzdüm yani sudan çıkmadım 18 gün falan -ki benim martın başında dikişim açılmıştı ona rağmen öyle oldu :işsiz: çok değişiyo bünyeye göre demekki
ek olarak ağrı eşiğim de çok düşüktür karnım ağrır bayılırım mesela :KK57:

meme toparlanmazki..sarkiklik toparlanmaz. kimi diyor ya diklestirmek icin spor vs..yok oyle birsey..heleki emzirmeyle sarkan memeleri toparlamak zor..kaldiki cok aktif bi sporcu olmak lazim diye dusunuyorum...

o zaman hemen toparlattirip hemde slikon koydurursun..ben fazla kucultmeyimde birden cok kuculurse onuda istemem. buyuk olursa olasi bi durumda tekrar kucultturebilirsin ama kucuk memeyi dogal yollarla buyutemezsin.

Nasil toparlanir derken hangi islemler gerekir onu kast ettim
Yoksa sarkan deri ameliyatsiz düzelmez biliyorum
Yani yag enjekte ediyorlar mesela ya da protez bu ikisinden birini yaptiririm
Doktorun ilk muayne etmesi lazim tabi
Derim öyle güzel ki ne bir catlak ne bir kirisma
Sadece ici bos, dolsa diklesir bile biraz, ama tabi son söz doktorda

Arkadaşım oldu yakın zamanda.
Ne ağrı ne sızı hatta 2 çocuğu var,dinleneceğim ne güzel diye güle oynaya gitti ameliyata.
Hiç sorun yaşamadı sonrasında da.
Hiç stres yapma derim,herşey güzel olacak.
Sonucu düşün sadece sen.
Gelmiş,geçmiş olsun.

Değişiyor demek ki. Valla ablam çok zorlandı, bu kadra acı çekeceğimi bilsem yaptırmazdım diyodu. Ki herkül gibi kadındır kendisi 20 kiloyu tek eliyle falan kaldırır. O açılardan da kısıtlanınca rahatsızlık iyice arttı muhtemelen.

Back
X