ameliyat ve endiselerim

tontriko

Rabbim sana emanetiz...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
38.023
70.824
798
merhaba hanimlar,

bir kac hafta icinde meme ameliyatim olacak..bir beden kucultme ve diklestirme. simdiden oyle cok endiselerim varki, hic boyle olacagimi dusunmemistim : ( bir kac hafta oncesine kadar lalala lololo diye gezerken, simdi ne zaman cocuklar olmasa bir kosede agliyor buluyorum kendimi. bu kadar duygusallik normal mi?

esim bi kac hafta izin aldi yani cocuklar onda olacak ama en kucugum 2 yasinda kizim abileri var 2 tane. kizim cok duskundur bana..ben icerde yatarken cok zorlanir miyim acaba? bir kac saat yardimcida alacagim supurge camasir vs yani ev isi icin, icinde dadilik yok.

2 hafta cok agir geciyormus, sonra iyilesmeye basliyormussun...6-8 hafta cok dikkat etmen gerekiyor, agir kaldirmayacaksin filan deniyor. araba suremeyeceksin deniyor...bu kadar hareketliyken nasil sessiz sedasiz yaticam aklim almiyor.

ha aklim nerdeydi bilmiyorum o onceden, ama simdi zaman yaklastikca psikolojim berbat durumda. bunu dusunup dusunup aglamak nedir yaa : (

narkoz almak vs, acaip tirsiyorum bu isten, ameliyat gecirenler beni biraz rahatlatmaniza ihtiyacim var. dusununce sanki ameliyat oncesi cerrahin boynuna sarilip aglicam gibi geliyor :KK70:


ameliyat gecirenler bana fikir verin. heleki boyle ameliyat gecirenler veya yakininda gecirenleri gorenler...lutfen..cok sagolun..
 
Diri memelere odaklan, düşünme narkozunu acısını bilmem nesini, onlar bir süreç ve geçecek... Diri ve de kase gibi şekilli; çocukları emzirmeden önceki o muazzam memeler sana kalacak... Çünkü diğer türlü düşünüp endişelenmenin kafanın içinde sonu yok, sen sadece operasyon sonrası memelerin diri halini düşün. :)
 
Simdiden gecmiş olsun. Ameliyat gecirdim ama gecirmesem yaşiyor olmazdim muhtemelen, zorunlu bir ameliyatti.
Bu kadar aglamadim yani, uyutulmak her zaman bir risktir ama gunumuz sartlarinda buyuk bir risk sayilmaz artik. Allah korusun hastaliktan filan ameliyat olmuyorsunuz sonucta alti ustu meme ve muhtelen bu ameliyati kendiniz olmak istemeseniz yaşamaya devam edebilirdiniz.
 
bebek çok küçük değil mi?eşiniz idare edebilecek mi çocukları?kızınız yanlışlıkla canınızı falan yakmasın.ben bir tek bundan endişelendim.onun dışında ağlayacak birşey yok zaten uyuyorsunuz sanki 1-2 dakika geçmiş gibi uyanıyorsunuz.ben burun ameliyatı olmuştum kötü uyanmama rağmen zor geçmedi.ağrı sızı olmadı yani.
 
Ben de meme ve karin germe olacagim insallah, meme germeye daha yeni karar verdim gerci ama oglumun 4 yasina girmesini bekliyorum, benimle yatiyor hala
Laftan da pek anlamadigi bir dönem su siralar o yüzden dört yasina girince yani seneye yaptirmayi planliyorum
En iyi sen bilirsin evladini ona göre düsün
Bir de meme diklestirmede sonrasi surec cok mu zor? hic arastirmadim sadece karin germeye odaklandim
Ben oglum bezden cikip, odasini da ayirinca ameliyat olmayi düsünüyorum yine esimden yardim alacagim ama benim oglum cok anneci belki bir sene sonra gec olmasi daha iyi olur diye ben bekliyorum, siz yine en iyisini bilirsiniz
 
Çok yakınım oldu küçültme ameliyatı. Evet süreç zor, yani kolay deyip yanıltmayım. Kendini zorlamaman gerekiyor hiçbir şekilde. Dikiş fazla olduğu için tanıdığım kişinin hareketleri kısıtlıydı ve bir süre de sarı su geldi. O biraz boşuna ameliyat oldu gibi çünkü kilo alınca memeler yine eski haline döndü. İnşallah seninki kolay geçer ve daha kolay olur. Onun neredeyse 2 kg yakın çıkardılar memelerden
 
Diri memelere odaklan, düşünme narkozunu acısını bilmem nesini, onlar bir süreç ve geçecek... Diri ve de kase gibi şekilli; çocukları emzirmeden önceki o muazzam memeler sana kalacak... Çünkü diğer türlü düşünüp endişelenmenin kafanın içinde sonu yok, sen sadece operasyon sonrası memelerin diri halini düşün. :)
ahh tesekkur ederim:) cok moral oldu bana :) evet hersey bu yuzden zaten. tesekkur ederim.. :KK200:
 
Çevremde iki kişi var bu ameliyatı olan. Ancak ikisi de bekar olduğu için sürekli yattılar ve iş güçle alakalı olmadıkları için rahat atlattılar. Benimkiler 6 ve 7 yaşında ama bana aşırı ihtiyaçları olduğu için birkaç sene sonraya erteledim. Kollar yukarı bile kalkmayacakmış, ben evde parende atıyorum resmen imkansız şu an. Narkoz olayını geçin o duygusallık hep oluyor. Sonrası için herşeyi çok iyi organize edin, o kısım çok sıkıntı.
 
Şimdi yapsalar düsünmeden yaptırırdım ahh ahh bire zayıflayınca sönmüş balona döndüler benimkiler :KK53:
Neyse 3 kere narkoz almıs biri olarak korkacak birşey yok dik kücük memeler :cry:

Aynen üc yil emzirdim D , E cup olan memelerim C ye zor sigar oldu
sütyen koleksiyonuma bakip bakip ne yapacagim diyorum, ya bunlari kabullen ya da sütyenlerinden vazgec
Ici bosalmasi kötü bir his
 
Simdiden gecmiş olsun. Ameliyat gecirdim ama gecirmesem yaşiyor olmazdim muhtemelen, zorunlu bir ameliyatti.
Bu kadar aglamadim yani, uyutulmak her zaman bir risktir ama gunumuz sartlarinda buyuk bir risk sayilmaz artik. Allah korusun hastaliktan filan ameliyat olmuyorsunuz sonucta alti ustu meme ve muhtelen bu ameliyati kendiniz olmak istemeseniz yaşamaya devam edebilirdiniz.
tabiiki kendi secimim, baska cocuk dusunmuyorum Allahin izniyle bu yuzden simdi yaptirmak istedim bu yuzden. ha 38 yasindayim ne bileyim dahada ertelemek istemedim isin dogrusu.
 
merhaba 2-3 arkadaşım aynı operasyona girdi,gayet iyi geçti.1 hafta dikkat ederseniz sonrası günlük hafif işlerinizi halledebilirsiniz. Sonuca odaklanın lütfen.
evet odaklanmaya calisiyorum ama sanki ben orda yatarken 10 yas yaslancam gibi hissediyorum
 
Back
X