Ameliyatı eşim oldu, nasıl söyleyeceğimiz bana dert oldu!

1 ay sonra geldiklerinde nereden anlayacaklar ameliyat oldugunu.bilmedigim icin soruyorum.egeer disaridan anlasilmiyor ise hic soylemeyin. Diyet yaptim zayifladim der olur biter.
Zayıfladığını watsaptan görüyorlar rejime devam et diyorlar normalde haklısınız söylemezsek ya da denize girmezse bilinmez yara izini görmezse yani, ama eşim yemeğe cok düşkündü rejim yapıyorum dese de inanmazlar çünkü rejimde yediklerimizden de az yiyor 2kaşık corba içip tamam diyor yada 2köfte yiyor ama yanında su içemiyor hepsini geçtim ramazanda bizle olacaklar hastalık olmadığı sürece oruç tutar esim sahurda gelmeyince neyin var diye diderler bana kızıyorsunuz belki ama ben abartmıyorum eşimin ailesi eşimi hala çocuk beni de velisi görüyor malesef.. Misal ilaç yazdıracak babası bende geleceğim diye tutturuyor seninle Drun yana gireceğim diyor giriyor da eşim ile.. Benim garipsediğim durumlar ama onlara olağan geliyor.

Aynen dediğiniz gibi olacak ama eşim işe gidince ya nasıl diyim şöyle düşünün kocanız gitti sabah bas başakaldınızı karı koca siz duyun diye güya kendi aralarında ama size ima yaparak böyle sacmalık olur mu bunların da evladı var, okyanus ektiğini biçer deseler nasıl sakin cevap verirsiniz ben bunun peşindeyim.
Başıma böyle bir iş gelirse ben gelini daraltmam, oğluma sorarım soracağımı dersiniz.

Parmamla eşimi gösterip ona gidin o söyledi derim.. Benim kiler susuyor eşime yöneliyorlar. Cevabida eşim vermiş oluyor..

Günaydın sevgili kkhemen konuya giriyorum eşim tüp mide ameliyatı oldu 35yaşında 128kg idi insülin direnci ve bir çok yan hastalık vardı diyetisyen ilac vs hiç işe yaramayınca doktoru ile Buna karar verdiler ve oldu..
Ama kayınvalidemlere söylemedi, bana da tembihledi sıkı sıkı! Hasta insanlar telaşlanırlar birşey olur dedi, beni caydırmak isterler moralimi bozarlar öyle giremem operasyona dedi35yaşındayım karar verdim oldum bukadar dedi .
Bak dedim benim başıma kalmasın yok ne münasebet kocam söyletmedi der bırakırsın dedi .
Şimdi önümüzdeki ay geliyorlar ben bunu düşünüyorum sürekli.. Çünkü bazı insanlar vardır ya hemen savunmaya geçerler, fevrilerdir ben öyleyim onlar ise A desen incinen alınan insanlar .. Eşim açıkladığında biliyorum ki bana dönecekler neden izin verdin biz Korkulukmuyuz? Senin de evladın var! Neden oldu vsvsvsvs beni sıkıştıracaklar ikna olmaya ve benim ikna etmeme ihtiyaç duyan insanlar ben nasıl sakin ve incitmeden incitmeden davranmalıyım? Yol yordam bilen hatunlar sizden fikir istiyorum Zira kendimi biliyorum 35yaşında adam izin mi alacak yahu derim dayanamayıp.. Sonra gelsin küslük laf sokma ima falan.. Aranızda mutlaka yol yordam bilen vardır diye düşündüm.gerekirse geçmişten örnekler ile onları anlatırım şimdi destan olsun istemediğimden konuyu yazıyorum sadece..
Not:asla kalp kırmak istemiyorum çünkü eşimin hatrı çok fazla...yoksa pısırık biri değilimdir
35 yasinda evet ama bilsinler bence..Arkadasimin kocasinda beyin tumoru vardi ameliyatı arkadasim istemedi aileye soylemediler ve gec kalindi adam olunce anne babası kiyameti kopardi sen oglumuzu oldurdun diye engel oldun diye..kısacasi her ameliyat riskli ana babasiyla konusmali

Başıma böyle bir iş gelirse ben gelini daraltmam, oğluma sorarım soracağımı dersiniz.
Evet haklısınız, Ben şunu çıkardım bu konudan ben normalim sorun bende değil karşımdaki insanlar okadar alıngan ki abartı derecesinde küsüp ya noldu noldu diye yalvarıp sonunda Sibele kırıldık diyen e neden dediğinde atıyorum cocuğun mamasını yapıyordum bana sağol anne dedi diyen ee ne var bunda dediğinde sen o sağol derken ki bakışı bilmiyorsun ama diyip buna küsen insanlar.. Anladım ki bu durumda naparsam yapayım küsücekse küsecek inşallah ben sakin sabırlı kalırım da eşim üzülmez

35 yasinda evet ama bilsinler bence..Arkadasimin kocasinda beyin tumoru vardi ameliyatı arkadasim istemedi aileye soylemediler ve gec kalindi adam olunce anne babası kiyameti kopardi sen oglumuzu oldurdun diye engel oldun diye..kısacasi her ameliyat riskli ana babasiyla konusmali
Ameliyatı oldu gecen ay onlar mayısta gelince de söyleyecek ben de çok dedim ama istemedi kendisi

Size söylesem eşimle kötü olacaktım söylemesem siz kırılacaktınız ben de arada kaldım kusura bakmayın denebilir. O da sizi üzmemek için söylemek istemedi bunu da bildiğim için saklamak zorunda kaldım çünkü kararlıydı hem sağlığı için de doktorlar böyle uygun görmüştü diyebilirsiniz. Böyle durumlarda arada kalmak zor gerçekten. Geçmiş olsun bu arada.

Benim eşim de ailesi panik yapar diye pek çok şeyi söylemez ama ben içimde tutamam söylerim, sonra eşimi arayıp ona kızarlar bizden niye saklıyorsun diye. Ben de ailesi bilmesi gerekir hasta olduğunda diye düşünürüm ama eşinizle kötü olma durumu varsa bence söylememek daha iyi olmuş.

Size söylesem eşimle kötü olacaktım söylemesem siz kırılacaktınız ben de arada kaldım kusura bakmayın denebilir. O da sizi üzmemek için söylemek istemedi bunu da bildiğim için saklamak zorunda kaldım çünkü kararlıydı hem sağlığı için de doktorlar böyle uygun görmüştü diyebilirsiniz. Böyle durumlarda arada kalmak zor gerçekten. Geçmiş olsun bu arada.

Benim eşim de ailesi panik yapar diye pek çok şeyi söylemez ama ben içimde tutamam söylerim, sonra eşimi arayıp ona kızarlar bizden niye saklıyorsun diye. Ben de ailesi bilmesi gerekir hasta olduğunda diye düşünürüm ama eşinizle kötü olma durumu varsa bence söylememek daha iyi olmuş.
Evet çok teşekkür ederim, çok naif ve makul bir açıklama aynen bunu yerine getireceğim. Evet çok ikilemde kaldım arasam mı diye ama kayınpeder yüksek tansiyon kayınvalide de şeker hastası olan yığılıp kalırlar ucakta bulamazlar 14saat yol gelene kadar inme iner eşimde söyleme demedim mi der vebal olur diye çekindim . Yoksa söylenmeli bence de

Ben soylemek istedim ama oglunuz yemin ettirdi soyletmedi diyin. Yoksa ben de cok karsiydim ama ne dediysem ikna olmadi ve size de soyletmedi diyin

Aynen dediğiniz gibi olacak ama eşim işe gidince ya nasıl diyim şöyle düşünün kocanız gitti sabah bas başakaldınızı karı koca siz duyun diye güya kendi aralarında ama size ima yaparak böyle sacmalık olur mu bunların da evladı var, okyanus ektiğini biçer deseler nasıl sakin cevap verirsiniz ben bunun peşindeyim.

Daha dememişler ki. Ama huylarını biliyorsanız sakin cevap vermeyin sizde. Ne alaka yani eşiniz söyleme dedi söylemediniz birde laf mı işiteceksiniz? Ben öyle bir durumda olsam eşimi ararım "senin yüzünden imalı imalı laf işitmek zorundamıyım çabuk eve gel diye" kavga çıkartırım. Kv kp eşinizle evlisiniz diye var, ameliyatı eşiniz söylemeyin diye söylememişsiniz. Lafı da bir zahmet eşiniz işitsin.

Sonuçta bir sürü de hastalığı varmış eşinizin size sorarlarsa doktoruyla buna karar verdiler benim söz hakkı olabileceğim bişey değildi oğlunuzu siz benden iyi tanırsınız deyin. Bu arada adam keyfi ameliyat olmamış birçok yol denemiş son çare buna başvurmuş buna da karışmaları acayip saçma olur.

Hiç söylemeyin yüzünde yazmayacak ya adamın. Yediği içtiği yaptığı farklı bi şey varsa diyette dersiniz

Günaydın sevgili kkhemen konuya giriyorum eşim tüp mide ameliyatı oldu 35yaşında 128kg idi insülin direnci ve bir çok yan hastalık vardı diyetisyen ilac vs hiç işe yaramayınca doktoru ile Buna karar verdiler ve oldu..
Ama kayınvalidemlere söylemedi, bana da tembihledi sıkı sıkı! Hasta insanlar telaşlanırlar birşey olur dedi, beni caydırmak isterler moralimi bozarlar öyle giremem operasyona dedi35yaşındayım karar verdim oldum bukadar dedi .
Bak dedim benim başıma kalmasın yok ne münasebet kocam söyletmedi der bırakırsın dedi .
Şimdi önümüzdeki ay geliyorlar ben bunu düşünüyorum sürekli.. Çünkü bazı insanlar vardır ya hemen savunmaya geçerler, fevrilerdir ben öyleyim onlar ise A desen incinen alınan insanlar .. Eşim açıkladığında biliyorum ki bana dönecekler neden izin verdin biz Korkulukmuyuz? Senin de evladın var! Neden oldu vsvsvsvs beni sıkıştıracaklar ikna olmaya ve benim ikna etmeme ihtiyaç duyan insanlar ben nasıl sakin ve incitmeden incitmeden davranmalıyım? Yol yordam bilen hatunlar sizden fikir istiyorum Zira kendimi biliyorum 35yaşında adam izin mi alacak yahu derim dayanamayıp.. Sonra gelsin küslük laf sokma ima falan.. Aranızda mutlaka yol yordam bilen vardır diye düşündüm.gerekirse geçmişten örnekler ile onları anlatırım şimdi destan olsun istemediğimden konuyu yazıyorum sadece..
Not:asla kalp kırmak istemiyorum çünkü eşimin hatrı çok fazla...yoksa pısırık biri değilimdir

E Söyleme gereği neden duyuyorsunuz? Söylemesin eşin , maden seni susturdu, simdi kendi sussun ailesine söylemesin

Eşiniz kaç yaşında insan sonuçta herkese hesap vermek zorunda değil. Sağlığı için olması gerekiyor oldu bu kadar basit ve net.

Söylemeyin. Bende oldum çok mutluyum 2. Ayım kimse anlamaz ben söylemezsem. Özel bir diyet verdi doktor çok kiriştik şeker seviyesi sadece diyet listesindekileri yiyor dersiniz biter gider

Bak aynen şöyle diyeceksin "ayyyy annecigiiiim yalvardim annemi arayacağım illa soyleyeceğim haberi olsun onlar korkuluk mu diye ama nuh dedi peygamber demedi, benim de kalbimi kırdı çeneni tutamayacaksan sana da hiç birşey söylemem artik falan dedi nasıl içim yandı bir bilseniz kendimi zor tuttum :cry:" diye gözlerini belerterek üzgün bi tavır takinacaksin:D

Back
X