Ameliyatı eşim oldu, nasıl söyleyeceğimiz bana dert oldu!

Bizde oğlumun ameliyatını söylemedik olduktan sonra haber verdik zaten iki tarafta hasta yaşlı dedik bize faydası olmaz
gerçektende oyleydi zararları olurdu faydası olmazdı
sonra ameliyatta alınan parça kötü huylu çıktı yine söylemedik
vücutta sıçramış mı diye o hastane bu hastane testler diyetler o sureçte yine söylemedik sonuçlar temiz çıktı rutin şekilde takip edilecek ben benim tarafa söyledim
eşim tarafın küçük görümcem dışında kimsenin haberi yok
zaten kayınpeder alzmer evde birde yaşlı babanne var
kayınvalidemde çok düşkündür oturur sabahlara kadar ağlar uyku uyumaz
o dertlerinin arasında ama olay benden çıktı eğer niye söylemediniz derlerse
oğluna sor diyecem sizde aynen öyle yapın çekilin kenara

her ayrıntıyı soylemeseniz..
hasta bakıcı tuttuk ücret karşısılıgı bakıyorlar deseniz.
aileye neden söylemedin cevabı size söyleseydim eşimle kötü olacaktım kendisinin size söylemesi daha iyi olacagına karar verdi.
yada mide ameliyatı oldugunu bilmiyorlarsa saklamaya devam edin.
yeme içmesini de diyet yapıyor dersiniz

Belkide "keşke bizede söyleseydiniz ama sağlığın için olmuş, iyi olmuş geçmiş olsun. Geri kalan sürecin hep birlikte üstesindem geliriz" derler belli olmaz :)

Söylemeyin. Bende oldum çok mutluyum 2. Ayım kimse anlamaz ben söylemezsem. Özel bir diyet verdi doktor çok kiriştik şeker seviyesi sadece diyet listesindekileri yiyor dersiniz biter gider
Söylemezsek ameliyatı anlamaz ama siz ne kadar yiyebilşyorsunuz bilmiyorum faka
Belkide "keşke bizede söyleseydiniz ama sağlığın için olmuş, iyi olmuş geçmiş olsun. Geri kalan sürecin hep birlikte üstesindem geliriz" derler belli olmaz :)
İnşallah ya bakın bir örnek eşim üniyi kazandığında başka bir şehire gidince kayınvalidem 2hafta hastanede yatmış! Üzüntüden bu derece abartı durumlar

siz eşinizin durumumu bırakında kendinizi düşünün nsl idare ediyorsunuz haftalarca sizde kalıp her hareketinizi başka imalar ekleyen insanlara.
tebrik ediyorum.eşinizin ameliyatı arada.kaynar merak etmeyin.
iki yan bakış iki imalı gülücükle konu hopp size döner

Vuuuuu çok fenaymış :) o zaman kızabilirler hatta oracıkta "ayyy bana bişeyler oluyooor " diyip bayılıverir :)

Aynen bana dönecek, dedim ya eşimin hatırı çok büyük ya iyi insanlar ama eşime aşırı düşkünler çok aşırı! Hamileyken geldiler gece hafif kanamam oldu ilk bebek korktum kendi annem de bizdeydi çektim kenara sordum ona korkma dedi eşime de dedim neyse salona geçtim aklım bebeğime olunca suratım düştü.. Kayınpeder var diye o an diyemedim sonra söyledim ene bir baktım sabah bilet alıyorlar neymiş ben onları yok saymış!

Ameliyatı oldu gecen ay onlar mayısta gelince de söyleyecek ben de çok dedim ama istemedi kendisi
Eşiniz açıklayacaksa ve kayınvalidenizle kayınpederiniz aşırı alıngansa ameliyatı söylemeyin, neden az yediğini merak ettiklerinde ah sormayın anneciğim sizin bu oğluşunuz midesinden rahatsızlandı doktora götürdüm doktor çok sıkı diyet verdi, diyete uymazsan şu şu hastalıklar olur dedi, kolesterol, şeker tavan yapmış resmen, biraz kulağını çekin de doktoru dinlesin diyetine devam etsin anneciğim deyin :)))

Çok mantıklı abla benim doğrucu davut susarsa bu açıklama güzel

Siz hiç savunma yapmayın, ailemle arama girme dedi, bu konuyu aranızda konuşun deyip geçin. Savunmaya geçmenizi gerektirecek bir durum yok ki.

Eşin ben izin vermedm desn. Yada siz öyle söyleyn izin vermedi. Altını üstünü düşünmeye gerek yok bence

Çok mantıklı abla benim doğrucu davut susarsa bu açıklama güzel
Önce eşin kulağı çekilecek o zaman:))) annen baban üzülsün incinsin istemiyorsan ameliyat olduğunu söylemeyeceksin, madem bugüne kadar beni susturdun, hiç söylememek daha mantıklı diyeceksiniz, anne babasının huyunu biliyor, söylerse sonrasında direkt size saracaklarını da biliyor, ya susacak ya da olabilecekleri kendi göğüsleyecek.

En güzeli suçu eşinize atın
Sonuçta söylememek onun kararı, sorumluluk ona ait.
Mesela eşiniz işe gitti, kayınvalide kayınpeder içerde konuşmaya başladı, bu nasıl şey bize haber vermemişler bostan korkuluğu muyuz biz, siz o anda evet çok haklısınız söylemedi kimseye, ben de çok zorlandım ne deseniz haklısınız , niye böyle yaptı anlamadım diyeceksiniz.
Kp kv : çok kırıldık, çok küstük bla bla
Ay ben daha çok kırıldım, daha çok küstüm, bir de tek başıma dertlendim kimseye söyleyemedim ühüüüüü
Kv kp: bu çocuk çok değişti eskiden böyle değildi
Siz:ben de anlayamadım, eskiden böyle değildi ne oldu acaba , çok üzüldüm tek başıma kaldım ühüüü
Yani ne derlerse siz bin fazla dert söyleyin , yakının, dert yanın

Niye ki oğlunun aklı yokmu.o artık sizin kocanız annenizin babanizinnda oğlu sayılmaz mi.topu esine at hiç konuşma bu konuda olsun bitsin.illa sana yüklenme olursa ver ağızlarının payını bunda hatır falan olmaz son çare tabi..

Oğlunuz böyle istedi benlik bir durum yok onunla konuşun deyip çekil aradan. Hiç de muhatap olma. Anlamayacak hemen küsüp sarılacak insanlarsa diyaloğa bile girme derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…