Ameliyattan sonra burun fonksiyonunun normale dönmesini çabuklaştımrka mümkün mü?

pmbs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2010
56
0
36
Ankara
Kızlar bugün daha 4.günüm. acele ettiğimi biliyorum ama nefes alamamak zor gelio. bir de şu sızıntı var tabii. tampon çıktıktan sonra nefes alabilicem diye sevinirken, nefes alamadığım gibi kan ve teramisin karışımı sarımsı bir sıvı, ince bir sızıntı şeklinde akıyor sürekli. çok az ama yine de rahatsız ediyor, ne zaman geçer acaba? benimki biraz zor bi ameliyat olduğu için tampon vesaire gerekti ama genelde nasıl oluyor onu da bilmiyorum. :sm_confused:

cnm bende ameliyat oldum 5.günüm benimde aynı seninki gibi sızıntı var ama normaldir.senin nezmn alıncak tampon ve alçın?bnm 6. yada 7.gün dedi ama tampon durcakmı odamı alçıyla birlikte alıncak bilmiorum sen biliomusun?

ne kadar iyi gelir bilmiyorum ama ananasın ameliyat sonrası yaraları çabuk iyileştirme , şişlik ve ödem azaltma özelliği varmış, ben de 2 hafta önce ameliyat oldum, 3 gün öncesinden düzenli yemeye başlamıştım ve sonrasında da devam ediyorum, sanırım işe yaradı..

bayanlar benimde 10.günüm inanın bana ne o 1. gün ne o 3. gün of of çok kötüydüm bende nefes alamıyorsun burnun akıyor ve uyuyamıyordum da ben ama şuan çok iyiyiym bence dr unuzun dediği ilaçları kullanın ve zaten tamponla alçı çıkınca rahat edeceksiniz sonrada okyanus suyu kullanarak rahatlarsınız birazcık daha sabır gerçekten sabır gerekiyomuş bende ameliyatı oldum ohh herşey koly olacak sandım ama yok adı üstünde ameliyat bu ve zor olan 1 hafta atlattın o kadar hızlı iyileşiyosunuz ki benim burnum açıldı şuan nefesi rahat alabiliyorum morluklarda gitti biraz şişlikler var o da ya sabırrrrrrr diyorum herkese çok geçmiş olsun ama bu işi kimse de kolay sanmasın kolay anlatmasın bu iş meşakkatli bi iş iyice düşünün derim psikolojiniz kaldırmaya bilir hazırlıklı olun ve daha sonra adım atın beklentileriniz nedir netleşin ki sıkıntı yaşamayın derim..........

cnm ben özellikle silikon plakayı da alıcak mısınız diye sormadım ama alçım cuma günü çıkıcak yani 6.gün. sanırım silikon plaka da öyle çünkü ufak bi bant kalıcağını söylemişti. çok sabırsızlanıyorum bilmiyorumkismile

canım 27. günüm ama hala tam olarak nefes alıyorum diyemem.burnumun içindeki şişlerin inmesi zaman alıcak .akıntıya gelince o yogun akıntı tampon alındıktan sonra 2 gün sürmüştü ama hala şimdi bile birden kontrolsüz olarak akıyor burnum ..burun ameliyatında öğrendigim en önemli şey sabır :):)

bende çok sabırsızlanıyorum nasl oldu die:)

eyvah eyvah, en son isticeim şey kontrolsüz burun akıntısı demk ki sürekli elimde peçeteyle gezmem gerekicek, neyse ona da katlanıcaz mecburen yeterki sonuçlar güzel olsun.

Sigara içmiyorum ama anansı ilk defa duydum, gerçi ben artık 4 günü bitirmek üzereym. kendiliğinden inmeye başladı bile ama şu akıntı geçmek bilmio yahu, yine de teşkkür ederm

Benimde bugün 15.günüm. 5.günü silikon tamponlarım alındı 7 gün ise alçı alındı. bantlarda bir hafta kaldıktan sonra alındı. burun akıntısının olması aslında çok normal ama arkadasların dediği gibi okyanus suyunu günde 3-4 kere kullandığınız zaman burunda oluşan kan ve diğer akıntıların katılaşmasını önlemş olursunuz. Masajı sürekli yapın arkadaslar düzgün bir şekilde yapıldığında burun kemiğine ne kadar iyi geldiğini, şişliklerin ne kadar hızlı bir şekilde yok oldugunu göreceksiniz.Bende hiç morarma olmadı hemde hiç. Şişliklerim ise sadece 3 gün sürdü. bunda ise doktorun başarısı ortaya çıkıyor. Ameliyat esnasına kan kaybı ne kadar çok önlenirse morarma ve şişlikler o kadar az oluyor. Biraz sabır gerektiriyor ve kesinlikle masaja devam.

Heey alçım alındııı =))) bandaj da 6 gün kalıcak, sonra kendi kendine geçicek hepsii.

Profilden şiş olmasına rağmen iyi görünüyor, önden ise tam bi felaket çünkü çok şiş, hem de şişlikler simetrik değil, o yüzden dayak yemişim de yer yer şişmiş gibi duruyor. doktor hem eğrilik düzeltti hem kemiği aldı. o yüzden inmesi biraz zaman alıcak. ama olsun şiş haliyle bile hayatımda ilk defa profilden baktım kendime keyifli keyifli =))) :teytey:

doktor beyin ellerine sağlık

darısı isteyen herkesin başınaa

memnun olmana sevindim.benim bgn 20. günüm.önden hala patates gibi ve hala egri,egrilik gitmemiş,ameliyayyan önceki gibi,şişliklerim hiç azalmıyo,moralimde bozuk.
merak ettim senin doktorun kim?

memnun olmana sevindim.benim bgn 20. günüm.önden hala patates gibi ve hala egri,egrilik gitmemiş,ameliyayyan önceki gibi,şişliklerim hiç azalmıyo,moralimde bozuk.
merak ettim senin doktorun kim?

benim doktorum Nebil Bozdoğan, seninki de öyleydi sanırım. bugün bandaj çıktı, şişlikler çok önden ama profilden iyi duruyor. 3-4 aya ancak ineceğini söyledi, o yüzden sabretcezz

bugün 10.günüm ne şişlik kaldı ne morluk alçımda sallanıyordu kendim çıkardım yarın bandajda çıkıcak ilk 3 gün tamponlu günler ölüm günlerimdi sanki felaketti tamponun çıkması çok acıtıyor bende okyanus suyu kullanıyorum ve geçen günde dikişlerim alındı rahatım çok 3 gün zorluk sonrası keyifli:)

benim doktorum Nebil Bozdoğan, seninki de öyleydi sanırım. bugün bandaj çıktı, şişlikler çok önden ama profilden iyi duruyor. 3-4 aya ancak ineceğini söyledi, o yüzden sabretcezz

evet aynı doktor doru.offf ne 3-4 ay mıııııı senağlama kafamçokkarıştı

3-4 aydada inmiyor hatta 6 aydada şişlikler hiççççç ümitlenmeyin arkadaşlar doktor kandırmacası bunlarr 1 yıl olupta şişleri devam edenler var benim 7 ay olduuu hala şişim

artıı nefes alamadım bayacaaa 5 aylık oldumda oskemm saolsun burun içine merhemle nefes aldımm nefestede zorlandm yaniii

3-4 aydada inmiyor hatta 6 aydada şişlikler hiççççç ümitlenmeyin arkadaşlar doktor kandırmacası bunlarr 1 yıl olupta şişleri devam edenler var benim 7 ay olduuu hala şişim

Pinkcim, benim 1 günde bile farketti. dün muhtemelen bandaj izi nedeniyle kalıp gibiydi. bugün sabah uyandığımda çok daha iyi duruyordu. arkadaşlarım bayıldılar, çok doğal ve zarif olduğunu düşünüyorlar. benim de moralim yerine geldi hihoyyyt

tüm kalbimle herkesin aynı keyfi yaşamasını diliyorum

artıı nefes alamadım bayacaaa 5 aylık oldumda oskemm saolsun burun içine merhemle nefes aldımm nefestede zorlandm yaniii

rahat nefes almak bana da biraz zaman alıcak gibi geliyor. viks sürüp yatıcam bugün, nezleyken hep öyle yaparım ve çok rahat uyurum. oske ne önermişti sana, onu da deneyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…