Amh düşük

Merhaba , ben de 32 yaşındayım 5 yıllık evliyim.Çocuk denemeyi 4 yıldan uzun bir süre erteledik şunu halledelim ondan sonra diye diye. Tam çocuk icin şartların uygun hale geldiğini düşündüğüm ay hastanelerde yatmaya başladım.Teşhisim geç sürdü ama derin endrometriozis hastası olduğum ve Amh değerinin 0.2 olduğunu öğrendim. Tüp bebek dediler ama her ay hastanede yattığımdan zar zor ağrısız bir ayımda yumurta topladılar. Transfer olmadan önce , geri çekilme yöntemi ile korunmasına rağmen o ay gebe kaldım. Şok olduk. Ama bebek uzun süre duramadı 10 haftalık iken alındı. Kistim ve ağrılarım şiddetlendi büyüdü ve beni ameliyat ettiler sonunda. Biliyorsunuz normal bir amh değeri olan kadınlarda bile risk görüyorlar ameliyatı. Çünkü amh daha da düşüyor. Ben ameliyattan önce sanırım 0.1 falandı. Belki şuan 0.01 belki daha düşük bile olabilir bilmiyorum.Daha yeni ameliyat olduğum icin ölçmediler. Ama içim ferah nedeni ise "Olacaksa sen olmaması için uğraşsan da olur. Olmayacaksa hiçbir sorun yoksa bile ne kadar uğraşsan da olmaz" düşüncesi. Ben stres yapmayı hayırlısını dileyerek bıraktım. Çünkü hangisinin hayırlı olduğunu bilmiyoruz. Önümüzde 2 sınav var olsa da sınav olmasa da o yüzden hangisi hayırlısı ise onu kolaylıkla nasip etsin. Benim bu durumu aşmam ve gönül rahatlığı bu düşünce ile oldu. Umarim size de faydası olur. 0.50 bana göre korkulacak telaş edilecek bir değer değil gönlünüzü ferah tutun size ait olan sizi bulacaktır. Olması gerektiği zamanda. İyi günler diliyorum.

Çok geçmiş olsun sizede zor bir süreç atlatmışsınız bende erteledim 4 yıl kadar daha sonra hamile kalıp düşük yaşadım psikolojim düşükten sonra çok bozuldu çok ağladım neden oldu diye kendimi suçladım o sırada troidim yükseldi doktor değerlerin düşmeden çocuk düşünme dedi aylardır düşmesi için stresi azalttım psikolojimi düzeltmeye çalıştım yüksek doz ilaçlar kullandım düştü tam sonra jinekologa gittim ve bu durumla karşılaştım şimdi birde bu strese soktu beni çünkü aylar önce doğal yolla hamile kalıp şimdi tüp bebek yaptır geç kalmadan diyorlar bana

İnanın anlayabiliyorum. Belli başlı aşamalarımız aynı geçmiş. İnsan stres olmamalıyım dediğinde de bunun için ekstra çaba sarfettiğinde de stres yapıyor. Stres halinden çıkamıyor. Bir döngü gibi. Dediğim gibi ben bu durumu sürekli kendime tekrar ederek aştım." Elimde mi " hayır değil. "Ya olmaması olmasından daha hayırlıysa" aslında olabilir bilmiyorum çünkü. " İçimi ferah tutup hayırlısını kolaylıkla dilersem olur mu ki" onu zaman gösterecek. "Fazla düşünmenin ya da kendimi yıpratmamın bir faydası var mı" yok çünkü sanırım anı da kaçırmış oluyorum. "Olacak olan sen istemesen bile olur mu" evet cok kez tanık oldum. Tamam o zaman hayırlısını kolaylıkla diliyorum kim bilir belki daha zamanı değil,belki sabrın sonunda daha güzel sonuçlar olacak , belki de Allah göstersin istemem ama diyelim ki çocuğumun olmaması olmasından daha hayırlı ve ben ısrar ettim allah da tamam dedi ve oldu sınavımın ne olacağını bilemem diyerek rahat tuttum içimi. Aslında içinizi bazı şeylere ikna edin. Ben zor doğmuş bir çocukmuşum.annemin 2 kaybı olmuş babam ile kan uyuşmazlıkları varmış.biri 8 aylikmis öldüğünde. Annem babam cok ama cok cocuk istemişler. Ben doğdum 2 ay sonra babam ölmüş. Annem hep der sakın bir şey icin haddinden fazla ısrar etme neyin hayırlı olduğunu bilemezsin diye. Lütfen derin nefes alın eşiniz ile birbirinize sarılın kendi sağlığınıza dikkat edin sağlıklı beslenin spor yapın sigara alkol varsa bırakın. Sizin yapabileceğiniz bunlar. Gerisi umuyorum ki kolaylıkla gelecektir inşallah. Umarim yolunuz cok kolay ilerler . İçinize ferahlık diliyorum.Herkese diliyorum. Yazdıklarımı lütfen yanlış anlamayın akıl vermek değil amacım hani belki içinize dokunurum diye yazmak istedim.Haddimi astiysam af ola.

O kadar güzel şeyler yazmışsın ki kaç kere okudum bilmiyorum hayırlısı neyse hepimiz için o olsun sağlıklı besleniyorum sigara alkol hiç kullanmadım yürüyüş yapmaya başladım kafamı boşaltıcak stresi azaltacak konuşmalar yapıyorum kendime eskiden bu kadar değildi yine yapabilirim inşallah

Yaparsınız. Biz kadınlar mental olarak daha güçlüyüz. Hayırlısını kolaylıkla sonu bol kahkahalı olanından diliyorum. Dikkat edin kendinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…