- 30 Haziran 2025
- 6
- 25
- 3
- 31
- Konu Sahibi cokdusunenn
-
aynı şeyi ben uzun zamandır buradaki hanımlara açıklamaya çalışıyorum ne güzel birinci ağızdan yaşayan birinin açıklaması. amh azlığı depoların azaldığını gösterir ama yumurtlamaya ya da döllenmeye engel bir durum değil ki bu bir hastalık değil çünkü. bazen kendimiz hastalığı kendimize yakıştırıyoruz kaç hemcinsime bu şekilde açıklamama rağmen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış gibi psikolojiden çıkamıyor açıklamamı kabul etmiyor bir de beni azarlıyor. biliyorum çocuk isteyip de olmaması çok ağır bi psikoloji ben de senelerdir aynı psikolojideyim ve kaç bebek kaybettim. ama istiyorum ki mümkün olan şeyler için imkansız gibi kendimizi yıpratmayalım çünkü bu bebek işinde psikoloji çok çok önemli güzel anneler. her isteyen hasret çeken evladına kavuşsun kucağı dolsunBaşımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
Klomeni nasıl kullandınızBaşımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
sabah akşam 1'er tane. Doktor reçetesi ile alabiliyorsunuzKlomeni nasıl kullandınız
selam canım impryl tablet şeklinde mi toz/şase mi içeriği neydi yani?sabah akşam 1'er tane. Doktor reçetesi ile alabiliyorsunuz
tablet şeklindeselam canım impryl tablet şeklinde mi toz/şase mi içeriği neydi yani?
Biz de anlatamıyoruz. Amh,tek başına faktör değil diyoruz. Ama dünyanın sonu gelmiş gibi davranıyorlar. Adet görüyorsan,yumurtluyorsan iş bir sperme bakar. Amh ,kafaya takılacak bir mevzu için en son sırada.aynı şeyi ben uzun zamandır buradaki hanımlara açıklamaya çalışıyorum ne güzel birinci ağızdan yaşayan birinin açıklaması. amh azlığı depoların azaldığını gösterir ama yumurtlamaya ya da döllenmeye engel bir durum değil ki bu bir hastalık değil çünkü. bazen kendimiz hastalığı kendimize yakıştırıyoruz kaç hemcinsime bu şekilde açıklamama rağmen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış gibi psikolojiden çıkamıyor açıklamamı kabul etmiyor bir de beni azarlıyor. biliyorum çocuk isteyip de olmaması çok ağır bi psikoloji ben de senelerdir aynı psikolojideyim ve kaç bebek kaybettim. ama istiyorum ki mümkün olan şeyler için imkansız gibi kendimizi yıpratmayalım çünkü bu bebek işinde psikoloji çok çok önemli güzel anneler. her isteyen hasret çeken evladına kavuşsun kucağı dolsun
Merhaba,Başımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
Canım bu doktor jinekolji doktorumu ve baska hangi takviyeler kullandinBaşımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
Bu yazdıklarınızı embriyo transferimden negatif sonuç aldığım gün okuyorum benimde amh düşük 0.59 ne yapacağımı bilmiyorum elimde başka embriyomda yok sizin adınıza çok mutlu oldum ama tüp bebekle bile olmuyor normal nasıl olacak düşünceleri içindeyken yazınıza denk geldim umut oldunuz darısı bizeBaşımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
Yaşadığınız bu olumsuz deneyim sizi üzmesin biliyorum çok zor fakat doktor bana direkt tüp bebeğe alırsam ilk seferden sonuç elde edememe ihtimalimizin olduğunu söylemişti. Sizin yaşadığınız durum da belki budur belki birkaç siklus toplama işleminden sonra sonuç alabilirsiniz. Tüp bebek yöntemi her ne kadar mucizevi bir tedavi şekli de olsa sonuçta zor ve laboratuvara bağlı bir işlem. Yıllar boyu tüp bebek deneyip olumsuz sonuç alıp sonrasında doğal yollardan kendi kendine gebe kalabilen çok kişi var. Kendiniz denediniz mi bilmiyorum ama kendiniz denemediyseniz bir süre tanıyın kendinize 0,59 gerçekten çok çok düşük bir değer değil. 0,01 bile olsa vücut yumurta üretiyor demektir. Ben doktor/uzman değilim ama şunu biliyorum ki stres faktörü çok önemli. İlk önce sakin kalmanız gerekli. Biliyorum çok zor hatta bana sakin kal her şey daha kötü olur dediklerinde daha çok sinirleniyordum bu şekilde konuştuğunuzda daha çok geriliyorum diye. Ama insan beynini kandırabiliyor, rahatmış gibi davranabilirseniz bir süre sonra rahatladığınızı görebilirsiniz. Yumurta kalitesini artırmak için çeşitli yöntemler var Emb. İdil Bozkurt instagramdan takip edebilirsiniz. Beslenme düzeninize özellikle uykunuza çok dikkat edin bu süreçte neyden keyif alıyorsanız onu yapın bırakın ev işleri vs. eksik olsun. Allah yardımcınız olsun unutmayın eğer bu bebiş gelecekse Allah ol dediğinde olacak ne engel olursa olsun.Bu yazdıklarınızı embriyo transferimden negatif sonuç aldığım gün okuyorum benimde amh düşük 0.59 ne yapacağımı bilmiyorum elimde başka embriyomda yok sizin adınıza çok mutlu oldum ama tüp bebekle bile olmuyor normal nasıl olacak düşünceleri içindeyken yazınıza denk geldim umut oldunuz darısı bize
Bana tüp bebekten önce kendin denemelisin diyen doktora ben tüp bebek tedavisi için gitmiştim. O da ben senden para almayı bilirim ama ilk önce kendin denemelisin demişti. Yani uzmanlığı tüp bebek olan bir kadın doğum doktoruydu. Aslında süreç çok kısa olduğu için pek bir şey kullanmaya vaktim olmamıştı ama her sabah kahvaltı yapmaya 1 yumurta yemeye avokado/yaban mersini tüketmeye gayret etmiştim. Kırmızı meyveler direkt olarak yumurtalara olumlu etkisi var çünkü. Dediğim gibi IMPRYL kullanmıştım 1 ay ve hamile kaldığım ay klomen kullanmıştım. Bol bol su içmiştim bu her şeyden önemli. Bir de doktor koenzim q10 vermişti takviye ama ben zaten bunu kullanmaya başladığımda gebe kalmıştım. ayrıca ham bal arı sütü polen karışımını duymuştum eğriçayır markasınınkini almıştım ama birkaç gün kullanmıştum sadece sonucu pozitif görünce bırakmıştım. Ve en önemlisi gün aşırı ilişki. Yani 1 gün ilişki bir gün boşluk. Ve bu süreçte rahmi sıcak tutmak da önemli diye okumuştum. Allah yardımcınız olsun umarım tez vakitte bebişinize kavuşursunuz.Canım bu doktor jinekolji doktorumu ve baska hangi takviyeler kullandin
Çok teşekkür ederim motiveniz ve desteğiniz için. Evet İdil hanımı ben de takip ediyorum ve beğeniyorum dediğiniz gibi kafamı rahatlatmam lazım nasıl olacak bilmiyorum ama başarmak için elimden geleni yapacağımYaşadığınız bu olumsuz deneyim sizi üzmesin biliyorum çok zor fakat doktor bana direkt tüp bebeğe alırsam ilk seferden sonuç elde edememe ihtimalimizin olduğunu söylemişti. Sizin yaşadığınız durum da belki budur belki birkaç siklus toplama işleminden sonra sonuç alabilirsiniz. Tüp bebek yöntemi her ne kadar mucizevi bir tedavi şekli de olsa sonuçta zor ve laboratuvara bağlı bir işlem. Yıllar boyu tüp bebek deneyip olumsuz sonuç alıp sonrasında doğal yollardan kendi kendine gebe kalabilen çok kişi var. Kendiniz denediniz mi bilmiyorum ama kendiniz denemediyseniz bir süre tanıyın kendinize 0,59 gerçekten çok çok düşük bir değer değil. 0,01 bile olsa vücut yumurta üretiyor demektir. Ben doktor/uzman değilim ama şunu biliyorum ki stres faktörü çok önemli. İlk önce sakin kalmanız gerekli. Biliyorum çok zor hatta bana sakin kal her şey daha kötü olur dediklerinde daha çok sinirleniyordum bu şekilde konuştuğunuzda daha çok geriliyorum diye. Ama insan beynini kandırabiliyor, rahatmış gibi davranabilirseniz bir süre sonra rahatladığınızı görebilirsiniz. Yumurta kalitesini artırmak için çeşitli yöntemler var Emb. İdil Bozkurt instagramdan takip edebilirsiniz. Beslenme düzeninize özellikle uykunuza çok dikkat edin bu süreçte neyden keyif alıyorsanız onu yapın bırakın ev işleri vs. eksik olsun. Allah yardımcınız olsun unutmayın eğer bu bebiş gelecekse Allah ol dediğinde olacak ne engel olursa olsun.
Amin inşallah canımBana tüp bebekten önce kendin denemelisin diyen doktora ben tüp bebek tedavisi için gitmiştim. O da ben senden para almayı bilirim ama ilk önce kendin denemelisin demişti. Yani uzmanlığı tüp bebek olan bir kadın doğum doktoruydu. Aslında süreç çok kısa olduğu için pek bir şey kullanmaya vaktim olmamıştı ama her sabah kahvaltı yapmaya 1 yumurta yemeye avokado/yaban mersini tüketmeye gayret etmiştim. Kırmızı meyveler direkt olarak yumurtalara olumlu etkisi var çünkü. Dediğim gibi IMPRYL kullanmıştım 1 ay ve hamile kaldığım ay klomen kullanmıştım. Bol bol su içmiştim bu her şeyden önemli. Bir de doktor koenzim q10 vermişti takviye ama ben zaten bunu kullanmaya başladığımda gebe kalmıştım. ayrıca ham bal arı sütü polen karışımını duymuştum eğriçayır markasınınkini almıştım ama birkaç gün kullanmıştum sadece sonucu pozitif görünce bırakmıştım. Ve en önemlisi gün aşırı ilişki. Yani 1 gün ilişki bir gün boşluk. Ve bu süreçte rahmi sıcak tutmak da önemli diye okumuştum. Allah yardımcınız olsun umarım tez vakitte bebişinize kavuşursunuz.
Benzerini ben doktorumla konuştum. Neden bilmiyorum ama konu sahibine yapılan açıklamaların aynısını bana yaptılar. Yumurta sayın az, rezervin az, bir sonra ki ay daha çok azalacak.. Hatta aynı doktora geçen sene gittiğimdeki muayenede yumurta sayım şuan ki sayıma göre 2 adet daha fazla olmasına rağmen " evet artmış ama azaladabilir" oldu. Yani eğer tüm bu psikolojik baskıyı sırf para için ticaret/ müşteri için yapılıyorsa ( genel konuşuyorum) hepsini Allah CC. Ye havale ediyorum. Çünkü gerçekten çok zorlu bir surec. Parasını geçtim yaşanılan duygular, alınan hormonlar, pskolojin o sıkıntılar gerçekten çok yıpratıcıymis.. Rabbim isteyen herkese versin..aynı şeyi ben uzun zamandır buradaki hanımlara açıklamaya çalışıyorum ne güzel birinci ağızdan yaşayan birinin açıklaması. amh azlığı depoların azaldığını gösterir ama yumurtlamaya ya da döllenmeye engel bir durum değil ki bu bir hastalık değil çünkü. bazen kendimiz hastalığı kendimize yakıştırıyoruz kaç hemcinsime bu şekilde açıklamama rağmen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış gibi psikolojiden çıkamıyor açıklamamı kabul etmiyor bir de beni azarlıyor. biliyorum çocuk isteyip de olmaması çok ağır bi psikoloji ben de senelerdir aynı psikolojideyim ve kaç bebek kaybettim. ama istiyorum ki mümkün olan şeyler için imkansız gibi kendimizi yıpratmayalım çünkü bu bebek işinde psikoloji çok çok önemli güzel anneler. her isteyen hasret çeken evladına kavuşsun kucağı dolsun
Benim de bir hikayem var burdakilere ilham olması açısından anlatmak istedim 25 yaşındayım şans eseri kadın doğuma kontrole gittim polis ameliyatı olmam gerektiğini öğrendik oldum bu süreçte doktor yumurta rezervimin düşüklüğünden şüphelenip test istedi 0.52 çıktı . 3 ay müddet verdi bize değilse tedavi önereceğini söyledi ama ben mahvoldum tabi ki hemen araştırmalara başladım . Beslenme rutinimden spora kadar her şeye dikkat ettim impryl kullandım yumurtlama günümü takip ettim havuç yaban mersini incir Brüksel lahanası ballı çörek otlu karışım somon yani aklınıza gelebilecek en sağlıklı şekilde beslendim ve paketli ve şekerli hiçbir şey tüketmedim sigara ve alkolü bıraktım. Bir sağlıkçı olarak asla böyle bir sonuç beklemiyordum ilk korunmadığımız ay hamile kaldım . 0.52 olan değerimi doktor ölçmek istediğinde de 1.20 gibi bir değer çıktı şok oldum yükselmesi imkansızdı ama yüksek çıkmıştı ve ilk ayımda gebe kaldım demem o ki ümidinizi asla kaybetmeyip deneyin ve çabalayın bunun için en büyük çaba beslenme rutini değişimi kendi tecrübemde .Başımdan geçen süreç birilerine yol gösterir ümidi ile bu başlığı açıyorum. Yaz gibi bebek istediğim için mayıs ayında öncesinde bir vitamin eksikliğim varsa vs. ilaç kullanmaya başlamak için uzmanlığı tüp bebek olan bir doktora gittim(ancak tüp bebek dr olduğunu farketmemiştim) sonrasında benden amh testi istedi ve ultrasonda yumurta sayımın az olduğunu söyledi böyle durumlarda direkt tüp bebek önerdiğini söyledi ancak ben hiç doğal yolla gebe kalmayı denemediğimi belirttim ancak dr tüp bebek konusunda ısrarcıydı. Değerim 0,61 çıktığında (FSH da 19) dünya başıma yıkıldı (yaşım 31) ve sonrasında birkaç doktora daha gittim onların da tüp bebek doktoru olması sebebiyle acilen tüp bebek yaptırmam gerektiğini söylediler hatta kendim denememeliymişim bile çünkü bir ay sonra gittiğimde yumurta sayımın daha az olacağını söylediler. Tek bir doktor hariç o da tüp bebek doktoruydu ve bana tek tek açıkladı; Senin amh değeri normal olan bireylerle hamile kalma şansın aynı. Eğer her ay adet görüyorsan her ay bir yumurta üretiyorsun ve bebek için bir yumurta bir spermin yeterli olduğunu açıkladı. Hatta yumurta sayım az olduğu için tüp bebekte zorlanacağımı ve moralimin bozulma ihtimalinin olduğunu anlattı. Sakin bir şekilde deneme yapmamız gerektiğini söyledi ve ben dün 2. ayımda kendiliğimden gebe kaldığımı öğrendim. Tüp bebek tedavisi bilimin bize sunduğu en güzel hediyelerden biri de olsa bizim gibi amh değeri düşük olan kişilerin direkt olarak tüp bebeğe yönlendirilmesini doğru bulmuyorum. Çünkü kendim gibi çok örnek duydum ve okudum. (ve eğer tabi rahimde spermde bir sorun yoksa + her ay adet görüyorsanız) Umarım benim gibi olanlara bir ilaç olur bu örnek. Asla ümidinizi kaybetmeyin sakin bir şekilde denemelerinize devam edin. Ben kendi yaptıklarımı açıklayacak olursam ımpryl diye bir ilaç verdi doktor. Ve hamile kaldığım ay klomen kullandım. Ayrıca her gün bir avuç yaban mersini tükettim. Beslenmeme dikkat edip bol bol su içtim. Ve en önemlisi yumurtlama gününü takip etmeden adet bittikten sonra 1 gün ilişki bir gün boşluk şeklinde devam ettim. Çünkü yumurtlama gününü tam olarak hesaplamamız çok mümkün değil. Umarım birilerinin yüzünün gülmesine yardımcı olabilirim ve bu yazdıklarım şifa olur. Allah isteyen herkese çocuğunu kucağına almayı nasip etsin.
Çok tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Amh değeri farklı laboratuvarlarda farklı sonuçlar verebiliyor. Mesela alınan kan beklediğinde daha yüksek çıkabiliyor. Sizin de söylediğiniz gibi sağlıklı beslenme ile yumurta kalitesi artırılabilir ancak Amh değerinin sağlıklı beslenme ile artırılması mümkün değil. Sağlıklı beslenerek olan rezervimizi en iyi şekilde kullanmak en önemlisi. Belki vücudumuz rezervimizin az kalmasından dolayı bir adaptasyon sürecine girecek ve daha az yumurta harcayarak menapoz sürecimizi bile öteleyecek. Dediğiniz gibi sağlıklı beslenmek her şey bu süreçte. Tekrar tebrik ederim.Benim de bir hikayem var burdakilere ilham olması açısından anlatmak istedim 25 yaşındayım şans eseri kadın doğuma kontrole gittim polis ameliyatı olmam gerektiğini öğrendik oldum bu süreçte doktor yumurta rezervimin düşüklüğünden şüphelenip test istedi 0.52 çıktı . 3 ay müddet verdi bize değilse tedavi önereceğini söyledi ama ben mahvoldum tabi ki hemen araştırmalara başladım . Beslenme rutinimden spora kadar her şeye dikkat ettim impryl kullandım yumurtlama günümü takip ettim havuç yaban mersini incir Brüksel lahanası ballı çörek otlu karışım somon yani aklınıza gelebilecek en sağlıklı şekilde beslendim ve paketli ve şekerli hiçbir şey tüketmedim sigara ve alkolü bıraktım. Bir sağlıkçı olarak asla böyle bir sonuç beklemiyordum ilk korunmadığımız ay hamile kaldım . 0.52 olan değerimi doktor ölçmek istediğinde de 1.20 gibi bir değer çıktı şok oldum yükselmesi imkansızdı ama yüksek çıkmıştı ve ilk ayımda gebe kaldım demem o ki ümidinizi asla kaybetmeyip deneyin ve çabalayın bunun için en büyük çaba beslenme rutini değişimi kendi tecrübemde .
Şuanda hamileyim inşallah aralıkta nasipse doğacak bebeğim . Hayırlısıyla isteyen herkese evlat nasip olsun
Çok mutlu oldum adınıza sağlıkla kavuşun bebeğinize darısı bizlere olsun inşallahBenim de bir hikayem var burdakilere ilham olması açısından anlatmak istedim 25 yaşındayım şans eseri kadın doğuma kontrole gittim polis ameliyatı olmam gerektiğini öğrendik oldum bu süreçte doktor yumurta rezervimin düşüklüğünden şüphelenip test istedi 0.52 çıktı . 3 ay müddet verdi bize değilse tedavi önereceğini söyledi ama ben mahvoldum tabi ki hemen araştırmalara başladım . Beslenme rutinimden spora kadar her şeye dikkat ettim impryl kullandım yumurtlama günümü takip ettim havuç yaban mersini incir Brüksel lahanası ballı çörek otlu karışım somon yani aklınıza gelebilecek en sağlıklı şekilde beslendim ve paketli ve şekerli hiçbir şey tüketmedim sigara ve alkolü bıraktım. Bir sağlıkçı olarak asla böyle bir sonuç beklemiyordum ilk korunmadığımız ay hamile kaldım . 0.52 olan değerimi doktor ölçmek istediğinde de 1.20 gibi bir değer çıktı şok oldum yükselmesi imkansızdı ama yüksek çıkmıştı ve ilk ayımda gebe kaldım demem o ki ümidinizi asla kaybetmeyip deneyin ve çabalayın bunun için en büyük çaba beslenme rutini değişimi kendi tecrübemde .
Şuanda hamileyim inşallah aralıkta nasipse doğacak bebeğim . Hayırlısıyla isteyen herkese evlat nasip olsun
Benim de amh düşük bu psikolojiye sokan bizi doktrlar kendi adıma konuşayım beni bana ölmüşüm bitmişim gibi davranıyolar direk tüp bebek diyolr görünen folikul 8veya 9 ulstrsyonda ee bi yumurta yetiyorsa bebek için neden tedavi uygulamıyolar min diyo 7 yumrta ideal o zmn neden biter tükenir tüh vah diyolraynı şeyi ben uzun zamandır buradaki hanımlara açıklamaya çalışıyorum ne güzel birinci ağızdan yaşayan birinin açıklaması. amh azlığı depoların azaldığını gösterir ama yumurtlamaya ya da döllenmeye engel bir durum değil ki bu bir hastalık değil çünkü. bazen kendimiz hastalığı kendimize yakıştırıyoruz kaç hemcinsime bu şekilde açıklamama rağmen tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmış gibi psikolojiden çıkamıyor açıklamamı kabul etmiyor bir de beni azarlıyor. biliyorum çocuk isteyip de olmaması çok ağır bi psikoloji ben de senelerdir aynı psikolojideyim ve kaç bebek kaybettim. ama istiyorum ki mümkün olan şeyler için imkansız gibi kendimizi yıpratmayalım çünkü bu bebek işinde psikoloji çok çok önemli güzel anneler. her isteyen hasret çeken evladına kavuşsun kucağı dolsun
Arkadaşlar mrb yazışmaları okudum bende yazmak istedim. Yıllardır bebek için uğraşıyorum yumurta takibi çatlama ignesi , eksozom, prp v s bir çok vitamin , bitki çayı v.s denedim 1 defa hamilelik oldu bebek fetal dna testinde down sendromu çıktı. Ve tup bebek denemesi yapacağım tedavi süreci başladı. Amh 0.40. Ama şunu belirteyim bu amh dusuklugunden çok yumurta kalitesi ile alakalı bir durum. Özellikle 40 uzeri yumurta kalitesi düştüğü için hamilelik zorlaşıyor. Birazda umutsuzlastim bu sorunu yaşayan cogu insan da tup bebeği defalarca deniyor hamilelik burada gördüğüm kadarı ile elde edende fazla değil özellikle 40 yas üzerinde. Bunları okuyunca iyice umut tükeniyor. Allah herkeze evlat versin inşallah.Biz de anlatamıyoruz. Amh,tek başına faktör değil diyoruz. Ama dünyanın sonu gelmiş gibi davranıyorlar. Adet görüyorsan,yumurtluyorsan iş bir sperme bakar. Amh ,kafaya takılacak bir mevzu için en son sırada.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?