merhaba... önce kendimden bahsediyim... bir yıl kadar önce 0,79 amh; 19 fsh ile 2 kez tüp bebek denedim olmadı... ayrıca 1. ile 2. tedavim arasında bi tedavim daha var, tam başladık tedaviye ama miyom baş gösterdi tedaviyi yarım bırakıp miyomdan ameliyat oldum.... yaşım 34 olacak bir ay sonra....bu ay histeroskopi oldum, üçüncü tedavime ilk reglim ile başlıycam....
Cnm mehaba oncelikle rapor bir aylik dedigin soruya cvp vereyim sure ne kadar bilmiyorum ama ben ankara gata hastanesine gidiyorum. Yasim 23.ocak 16 da 24 oluyorum ve rapor islemi baslayacak. Amh zaten 0.16oldugundan devlet hicbirr sart istemeden rapor cikiyor mus. E tup bebek yapilacagi sure boyunca da rapor gecerli olur herhalde. Tup bebek merkezine gelince gataya neden gitmiyorsun. 1400hastane aliyor arti ilac masrafi. Temel hoca var gata hast. Bazi kisiler temel hocanin once muayenehanesine gidiyor sonra gataya gidiyor bi gorus istersen. 3.su senin sorunun nedir amh kac ve rahim filmi cektirdin mi
canım ben rapor çıkardım, ama rapor için gerekli tüm evrakları vermen gerekiyor yinede... hala çıkarmadıysan sgk dan hizmet dökümü, nufüs müd. vukaatlı nüfus cüzdan örneği, evlilik cüzdanının 3 sayfasının fotokopisi, nüfus cüzdan fotokopileri eşlerin ve 1er resimle başvuru yapman gerekiyor. 24-39 yaş arasındaysan rapor çıkarılıyor 39 dolduysa rapor hakkı vermiyor devlet. ayrıca raporun bir ay geçerli olması durumu da şöyle, rapor denilen şey bir kağıtta bir çok drun imzası olması hali.... rapor çıktı diye istediğin ilaçları alamıyorsun elbette. bir dr reçete giriyor sisteme ve o reçetede yazan tüm ilaçları bir defada alıyorsun, ama mesela atıyorum tahmin edilenden daha fazla gonal-f e ihtiyaç duyuldu reçeteye ilave yapılamıyor, o ay içinde de ikinci bir rapor çıkaramıyorsun.... siklus deniliyor... bir adet döneminde bir kez rapor çıkarabilir ve bir kez ilaç alabilirsin.... ilaçları aldıktan sonra yeniden ilave yapılamadığı gibi reçete iptal edilip yeniden giriş de yapılamıyor.... bir ay geçerli olmasından kasıt bu....
bir de ayrıca mesela ilaçlar yazıldı ama sen o ilaçları almadın, dr ile anlaşamadın vs... bi şeyler oldu tedaviyi erteledin diyelim ki.... rapor hakkın yanmıyor, ilaçları almadığın için hiç işlem yapmamış gibi oluyorsun. genelde drlar bunu farklı lanse ediyor.... torba yasadan üçüncü rapor hakkı çıktı dense de sistemlerine işlenmemiş henüz, bu yüzden iki kez raporla tedavi görme şansımız var... öyle çocuk olana kadar değil, devlet iki tedavinin ücretini karşılıyor.....
Kızlar amh testini nerde yaptirdi niz üniversiteye gittim kan tahlili için amh de bakılsin dedim bakamadilar
tatlım amh testlerini her özel hastane yada lab yada fakülte yapamıyor... ama yapanlarda da fiyat araştırması yap. ben bursada oturuyorum bir yıl önce 180 tl verdim yaptırdım sonra bir özel hastanenin 35 tl ye yaptığını öğrendim....
arkadaşlar 34 yaşında AMH test sonucum 0.51 çıktı bir defa aşılama bir tüp bebek tedavim negatif sonuç verdi. üstelik tüpümün bir tanesi de tıkalıymış dr.lar olması çok zor dediler. İbrahim SARAÇOĞLU' nu aradım bana soğan kürü yap dedi ve bitkisel çaylar gönderdi. kullandım bir kür bitmeden hamile kaldım şimdi oğlum bir yaşında. hepinize tavsiye ederim. lütfen sitesine girin ve kürleri kullanın. bunu herkese tavsiye ederim. şuanda hepinizin yaşadıklarını anlıyorum. o yollardan bende geçtim. denemekle birşey kaybetmezsiniz. .
tatlım valla ben de aradım hatta saraçoğlunun kendisiyle görüştüm bir kür sepeti gönderdi 250 tl ye ama sonuç yine de değişmedi....
Amh testini doktorunuz mu istedi
Peki bu değere bakılmadan da yumurta kalitesi anlaşılmaz mi
amh yumurta kalitesi hakkında değil, rezervi hakkında bilgi verir canım.... kalitesi dölleme sırasında anlaşılıyor maalesef, öncesinde anlaşılması zor... ancak amh 1 in altına düşmesi demek rezervin oldukça azaldığını, acele edilmesini gerektiğini ve de elde edilecek yumurtaların muhtemelen kalitesinde sorun yaşanacağının bir göstergesi....
ben 40 yaşındayım amh 0,14 fsh 9,45 iyimi sizce
amh sadece tek başına değerlendirilmesi doğru değil, 39 yaşında 0,2 amh ile doğal yolla gebe kalan arkadaşım var.... ama elbette ki size tavsiyem (nacizane) tüp bebek denemenizin sizin için daha iyi olacağıdır....
Bu sorunu napacagiz bilmiyorum. Bizim yumurtalar olsada catlamiyor malesef cunki yumurtalar azalmis ve yaslanmis catlasada bebek tutsada buyuk bir mucize olur. Ama saglikli olur mu allah bilir. Size tup bebek demediler mi
canım benim amh i değerlendirirken özellikle yaş faktörünü de göz önünde bulundurmalısın... mesela 35 yaşını dolduran kadının rezervi o yıl yarı yarıya düşüyo.... o yüzden 35 yaşın altında ve 1 in altındaysa değer elbette ki durum daha vahim oluyor.... yani şöyle söyliyim 25 yaşında 0,5 amh ile 36 yaşında 0,5 amh aynı şekilde değerlendirilemez..... içini karartma canım, sakın.... Mevlam için "olmaz" yoktur.... "OL!" der OLUVERİR.... bu kadar basit.... bizim gittiğimiz drlar, kullandığımız ilaçlar, kürler, yapılan testler, dualar.... hepsi vesiledir.... tedbiri alırız, takdir Allahındır....