AMH testi yaptiranlar sonucunuzu yazarmisiniz ?

amh test sonucuna gore

• Ankete Katılan
    79
Canim vurmayı mutlaka günde en az 3 tane ye bence. Bunun da etkisi oldu diye düşünüyorum.
FSH neden o kadar düşük olabilir internette araştırma yaptın mi? Amh dusukse FSH mutlaka yuksek olacak diye birşey yok,değerleri bu şekilde olanları duydum. Bence sen amh testin doğru mu onu sorgula, gerekirse iyi bir labaratuvar bulup tekrar amh baktır canim. Senin yasin da fazla değil ki amh tek başına düşük olanların yaşları 40 üstünde oluyor. FSH bir defa mi baktirdin peki?
fsh öğrendiğimden beridir 4 defa baktırdım her ay hepsinde de normal çıktı 2 tanesinde 5-6 arası çıktı.birinde 1.75 son baktırdığımda 0,01 çıktı. amh bende bidaha yapmayı düşünüyorum ama bir yandan da amh doğru olduğunu düşünüyorum çünkü tüp bebekte yumurtam çok az çıktı 3 taneydi 1 tanesi büyüdü..

Canim vurmayı mutlaka günde en az 3 tane ye bence. Bunun da etkisi oldu diye düşünüyorum.
FSH neden o kadar düşük olabilir internette araştırma yaptın mi? Amh dusukse FSH mutlaka yuksek olacak diye birşey yok,değerleri bu şekilde olanları duydum. Bence sen amh testin doğru mu onu sorgula, gerekirse iyi bir labaratuvar bulup tekrar amh baktır canim. Senin yasin da fazla değil ki amh tek başına düşük olanların yaşları 40 üstünde oluyor. FSH bir defa mi baktirdin peki?
internette araştırma yaptım canım hipogonaizm diye bir hastalık varmış o durumda oluyormuş ve o da yumurta gelişimini engelliyormuş..

Ben iki defa tüp bebek tedavisi gördüm.Birinde tek yumurta büyüdü 4 taneden ve opu gunu erken çatladı.İkincide ise gonalf ile hiçbir yumurtam büyümedi,tedavi yarım kaldı.Ben de her ay normal kadın doğum doktoruna kontrole gittim, yumurtam var mı diye.Birkaç ay hiç olmadı, bu arada bana kullanmam için vitaminler verdi doktor, arginmax , elevit, Quenzim Q10, . Ayrıca ben arı sütü yedim hergün , hurma yedim günde 3 defa, hergün akşam aslan pençesi ve civan perçemi içtim . Bu arada benim rahim filmimde tek tüpüm tıkalı görünüyordu, doktorum rahmin şeklinden şüphelendi ve histeroskopi yaptı, sen de rahim filmi çektirmediysen mutlaka çektir ve birden fazla doktora göster. Ben o kadar doktora gittim hiçbiri dikkatlli bakmadı filme. Neyse ben histeroskopi oldum ve aradan bir ay geçmeden hamile kaldım canım, burada yazdığım ilaçları da histeroskopi olana kadar yani yaklaşık 5 ay düzenli kullandım. Bu vitaminleri doktor kontrolünde almak en doğrusu ama.Ayrıca hamile kaldığım ay ben adet olamadığım ve adetlerim düzensiz olduğu için cylo- prognova kullandım. Bu ilaç bittiğinde hala adet olamayınca şüphelenip test yaptım ve gerçekten hamileydim.Doktorların %1 şans verdiği ben ve benim gibi kadınların hamile kalabileceğine kanıtım aslında.Sabırlı olmak ve zamana bırakıp bir süre tüp bebek tedavisine ara vermek gerek, ama her ay da doktor kontrolü olmalı canım. Sen herhangi bir ilaç kullanıyormusun?
benimde rahimde şekil bozukmuş drum histereskopi yapıp stend taktı inşallah kendi haline hamile kalırsın dedi dr çok önemli bu şekil bozukluklarını normal kadın doğumcular bilmiyor

benimde rahimde şekil bozukmuş drum histereskopi yapıp stend taktı inşallah kendi haline hamile kalırsın dedi dr çok önemli bu şekil bozukluklarını normal kadın doğumcular bilmiyor
Doktor çok önemli ben bunu anladım.Benim rahmimin üst kısmı kalp şeklindeymiş doktor onu düzeltti histeroskopide. Ayrıca ameliyattan çıkınca iki tüpümün de tıkalı olduğunu söyledi, açmak için suyu tüp girişlerine tutmuş doktor.Ben bu ameliyattan hemen sonra hamile kaldım canım işte. İnşallah sen de hamile kalırsın, histeroskopiden sonra çoğu kişi hamile kalıyor.

internette araştırma yaptım canım hipogonaizm diye bir hastalık varmış o durumda oluyormuş ve o da yumurta gelişimini engelliyormuş..
canım ben erken menopozdum ve hamile kaldım.Sen de kalacaksın buna inan:))) Henüz menopoza girmemiştim ama yumurta sayım bazen bir tane bazen de hiç olmuyordu. Bana doktorlar çocuğu unut git evlat edin, kendi kendine hamile kalma şansın %1 demişlerdi. O yüzden allah byük, herşeyin bir zamanı olduğu gibi hamile kalmanın da var ve biz bunu ayarlayamıyoruz. Sadece yapmamız gereken kendi kendimizin doktoru olmak ve doktorların umutsuz konuşmalarını takmamak.

canım ben erken menopozdum ve hamile kaldım.Sen de kalacaksın buna inan:))) Henüz menopoza girmemiştim ama yumurta sayım bazen bir tane bazen de hiç olmuyordu. Bana doktorlar çocuğu unut git evlat edin, kendi kendine hamile kalma şansın %1 demişlerdi. O yüzden allah byük, herşeyin bir zamanı olduğu gibi hamile kalmanın da var ve biz bunu ayarlayamıyoruz. Sadece yapmamız gereken kendi kendimizin doktoru olmak ve doktorların umutsuz konuşmalarını takmamak.
evet canım çok haklısın umudumu hiç kesmedim Allahtan..benim ilk muayenemde 4 yumurtam vardı hiç ilaç kullanmamıştım oysa..ve her ay oldu yumurtam. ama gelişmiyo işte. kadın doğumcular beni başından savıyo hiç tedavi vermiyorlar. ben nasıl yumurta takibi yapacam 1 ay sonra tüp bebek düşünüyordum şimdi kafam çok karıştı

merhaba, amh dusuk diye morali bozulanlar icin her ne kadar doktor olmasam da konuyu arastiran bir saglikci olarak bi kac bilgi paylasayim istiyorum. once bilimsel konusacagim: 30-42 yasindaki hastalarda yapilan bir calismada dusuk amh (0.7 ng`dan dusuk) a sahip hastalar, normal hastalarla ayni oranda hamile kalabilmisler, diger bir degisle amh hamile kalabilmeyi etkileyen bir deger degil olarak bulunmus :) moralinizi yuksek tutun ve eger denemediyseniz kendinize bir kac ay zaman taniyin. basta cocuk dusunmeyen, amh degerinin dusuk oldugunu ogrenince calismalara baslayan bir hasta daha ilk ayinda!! digeri ikinci ayinda!! dogal yollarla hamile kaldi. hatta etrafima baktigimda acaba sansi artiran faktor mu diye dusunmuyor da degilim de bunu kanitlayan calisma yok maalesef :)

bir de amh degerim dusuk, rezervlerim tukendi derdine girmeyin, ultrasonla bakilan antral folikul sayisinin yuksekligi ve fsh degerinin dusuk seyretmesi olumlu haberler olabilir, doktorlar bu degerlere de cok onem veriyorlar.

sonuc itibariyle evet amh dusukse saat daha hizli tik takliyor ama hayir bu hayatin sonu degil, yeter ki Allahim olmasini istesin, bebisler oyle veya boyle aramiza katiliyorlar :)

herkese hayirli ve saglikli evlatlar diliyorum. umarim umut olabilmisimdir...

bahsettigim calismanin linki: http://www.fertstert.org/article/S0015-0282(12)02060-2/pdf

Ben iki defa tüp bebek tedavisi gördüm.Birinde tek yumurta büyüdü 4 taneden ve opu gunu erken çatladı.İkincide ise gonalf ile hiçbir yumurtam büyümedi,tedavi yarım kaldı.Ben de her ay normal kadın doğum doktoruna kontrole gittim, yumurtam var mı diye.Birkaç ay hiç olmadı, bu arada bana kullanmam için vitaminler verdi doktor, arginmax , elevit, Quenzim Q10, . Ayrıca ben arı sütü yedim hergün , hurma yedim günde 3 defa, hergün akşam aslan pençesi ve civan perçemi içtim . Bu arada benim rahim filmimde tek tüpüm tıkalı görünüyordu, doktorum rahmin şeklinden şüphelendi ve histeroskopi yaptı, sen de rahim filmi çektirmediysen mutlaka çektir ve birden fazla doktora göster. Ben o kadar doktora gittim hiçbiri dikkatlli bakmadı filme. Neyse ben histeroskopi oldum ve aradan bir ay geçmeden hamile kaldım canım, burada yazdığım ilaçları da histeroskopi olana kadar yani yaklaşık 5 ay düzenli kullandım. Bu vitaminleri doktor kontrolünde almak en doğrusu ama.Ayrıca hamile kaldığım ay ben adet olamadığım ve adetlerim düzensiz olduğu için cylo- prognova kullandım. Bu ilaç bittiğinde hala adet olamayınca şüphelenip test yaptım ve gerçekten hamileydim.Doktorların %1 şans verdiği ben ve benim gibi kadınların hamile kalabileceğine kanıtım aslında.Sabırlı olmak ve zamana bırakıp bir süre tüp bebek tedavisine ara vermek gerek, ama her ay da doktor kontrolü olmalı canım. Sen herhangi bir ilaç kullanıyormusun?[/QUOTE
]
MErhablar öncelikle hayırlı olsun Rabbim bizlerede nasip etsin ben senden gittigin doktoru öğrenmek istiyorum.tabi istanbuldaysa, burası ateş pahası tüp yapmak istemiyorum şimdilik 3 kere denedik.ama hangi doktora gitcemi şaşırdım..

Merhaba arkadaşlar önce kendimi tanitayim yasin 29 3senelik evliyim 2 senedir bebek istiyoruz ama olmadi maalesef.3 kere klomen ve catlatna iğnesi denendi ama olmadi sonra doktorun ultrasyinda az yumurta görünce amh yaptirdi 0.50 cikti direkt tüp bebek dedi.2015 mayista yaptirdik tutmadi kafamdan atamiyorum olumsuz düşünceleri yine deneyecez eylülde ama gücümyok bburada okuduklarim moral oldu biraz.d vitamini.aliyorum bu ay TSH yuksek.cikti.ilac kullabiyorum ari şutu bal polen kullaniyorum .duyduğum herşeyi yapmaya calisiyorum allah bize.çok.büyük.bir güç ve sabir versin ins .bebeklerimizi bekletmeden bize emanet etsin Rabbim.

daha önce izleyen ve deneyen var mı bilmiyorum ama neden olmasın deneyelim
izleyin lütfen

merhaba ben 27 temmuz 2015 de adet olmuştum. adetimin 3.günü jinekolojik muayene oldum kist çıkmadı çok şükür. adetimim 5. günü sabah akşam klomen kullandım. sonra tekrar doktora gittik ve 2 tane yumurtam oluşmuştu sağ ve solda ve ertesi gün yumurta çatlatma iğnesi vuruldum. ve ilişkş takvimi verdi 8-10-12-14-16 ağustos ve bugun 25 ağustos adet oldum. herşeye uymamıza rağmen hamile kalamadım. dün ağla ağla helak oldum.

3 ay aynı tedaviyi uygulayacak doktorum. yarın yine başlıyoruz.

bu dönemde ne yemeli nelere dikkat etmeliyiz

rabbim isteyen herkese evlat nasip etsin.

bide amh yaptırmayı düşünüyorum aranızda yaptıran var mı?

doktoruma söyleyeceğim çünkü hiç bakılmadı amh sonucuma

merhaba ben 27 temmuz 2015 de adet olmuştum. adetimin 3.günü jinekolojik muayene oldum kist çıkmadı çok şükür. adetimim 5. günü sabah akşam klomen kullandım. sonra tekrar doktora gittik ve 2 tane yumurtam oluşmuştu sağ ve solda ve ertesi gün yumurta çatlatma iğnesi vuruldum. ve ilişkş takvimi verdi 8-10-12-14-16 ağustos ve bugun 25 ağustos adet oldum. herşeye uymamıza rağmen hamile kalamadım. dün ağla ağla helak oldum.

evet canım ben baktırdım 6 ay önce. 0.13 çıktı bana kalırsa baktırma. ben öğrendiğim günden beri hergün ağlıyorum. ama şimdi anladım ki amh çok önemi yok yumurta sayısı daha önemli. sadece psikolojik baskı oluşturuyo.

mayıs 2014 den beri tedavi görüyorum

umutlarım tükendi artık

her ay adet olunca yıne olmadı dıe üzülüyorum

benden önce yada sonra evlenen herkes ya doğurdu ya hamile

evlatlık almayı düşünüyorum eşimi ikna edebilirsem

30 yaş şartı varmış onda da

Anne olmak isteyen bir kadın için,

Anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Anne olamamak demek hiç bir zaman çekirdek aile fotoğrafında 3 kişi olamamak demek hiç bir zaman tam bir aile gibi olamamak,eksik hissetmek demek…

Bebek mağazalarının önünden bazen hızlıca geçmek, bazen de eşinden gizli gizli minik eşyalara bakıp, ağlamamaya çalışmak demek…

Arkadaş toplantılarında çocuğuyla ilgilenmeyen tek aile olmak demek…

Anne olamamak demek anne olamamanın acısını yaşayanların sözleriyle yazılarıyla avunmak demek…

Bir yerlerde benim gibi acı ceken var rabbim onlara da bana da ver demek…

Anne olamamak demek artık hayal kurmak istememek, hayal kurunca olamayacağını düşünerek kafadan silmesi zor olsa da sadece bir iki saniyeliğine kafadan atabilmek demek…

Anne olamamak demek hayata tutunma dalının olmaması demek..

Anne olamamak demek yalnız öleceğini düşünmek demek…

Anne olamamak demek rüyanda bebeğini gördüğün zaman seni uyandıranlara gıcık olmak demek…

Anne olamamak anne şarkılarında herhangi bir duygusal ortamda durduk yere ağlamak demek…

Anne olamamak her duyduğu karışımları yapmak demek…

Anne olamamak her ne olursa olsun umudunu kaybetmemek demek..

cocukistiyorum.com sitesinden alıntı okuduğumda çok duygulandım

mayıs 2014 den beri tedavi görüyorum

umutlarım tükendi artık

her ay adet olunca yıne olmadı dıe üzülüyorum

benden önce yada sonra evlenen herkes ya doğurdu ya hamile

evlatlık almayı düşünüyorum eşimi ikna edebilirsem

30 yaş şartı varmış onda da
canım öyle düşünme bu şartı aradığına göre hala 30 yaşını görmemişsin. yani daha çok gençsin. en azından doktor aşılama yapmış. benim başta 3-4 tane yumurtam oluyodu doktorlar hiç tedavi vermeden tüp bebeğe yönlendirdiler. tüp bebek yapacağım ay 1 yumurtam vardı iptal oldu tedavi. diğer ay hiç yumurta görülmedi doğal olarak iptal oldu..:( ama benim hala umudum var.. evlatlık hiç düşünmedim hep Rabbime kendi kanımızdaan canımızdan evlatlar istedim inşallah kabul olur zamanı var diye düşünüyorum..

Back
X