• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amh ve fsh dusuklugu

sevdakusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2015
1.445
1.132
83
39
Mrb doktor bey. Benim amh 4 ay önce baktırdım 0.13 çıktı. Ve Her ay fsh baktıriyorum iki ay önce 1.75 cikti son ölçtürdugumde 0.01 çıktı böyle bir durum mümkün mü. Genelde amh düşük olanların fsh yüksek oluyo benim fsh düşük çıkmasını nasıl yorumlarsiniz şimdiden teşekkürler. .

Mrb doktor bey. Benim amh 4 ay önce baktırdım 0.13 çıktı. Ve Her ay fsh baktıriyorum iki ay önce 1.75 cikti son ölçtürdugumde 0.01 çıktı böyle bir durum mümkün mü. Genelde amh düşük olanların fsh yüksek oluyo benim fsh düşük çıkmasını nasıl yorumlarsiniz şimdiden teşekkürler. .
Merhabalar : Hıpogonadotropık hıpogonadızmde ;beyınden cıkan sınyal yoklugu ve
yumurtlıkların hormon uretmeme durumu vardır. Bu durumda fsh ve lh gıbı hormonlar oldukca düsük cıkmaktadır.
Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır.
amh yumurtalık rezerv hakkında cok onemlı bılgıler veren bir hormondur. 0.13 cıkması rezervınızın oldukca dustugune ısaret etmekte .
Adetlı -adetsız herhangı bır günde 0533 580 14 81 nolu telefondan bızımle temas kurarak randevu alıp gelebılırsınız. Muayene -yapılacak ultrasonografı ve hormon tetkıklerınız ıle durumunuz hakkında daha net bılgılendırıleceksınız. Bol sans dılerım.

Back