amniyon sıvısı (suyu) azalması nasıl anlaşılır...

angel25

Evli Mutlu Hamile :))))))
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2007
959
5
96
42
İzmir
slm kızlar, ben bebeğimle Allahıma çok şükür 31+2 lere kadar geldik her dönemimiz endişe ve aksilikle geçti ama olsun..benim merak ettiğim bebeğin suyunun azaldığını nasıl anlarız..benim karnım fazla büyük durmuyo özelliklede sabahları dahada küçülüyo sanki, biçok kişi karnın çok küçük diyo bende endişeleniyorum 8. ayda hep kocaman bi karın hayal etmiştim heryerim büyüdü karnım hariç bu 1 aydır çamaşırımda hep bi ıslaklık oluyo acaba suyumu sızıyo diye doktoruma sordum ultrasonda normal dedi nedense içim rahat etmiyo..bu bebeğin sıvısını en doğru nasıl ölçüyolar muayene şekli nerden oluyo bilen varsa lütfen yardımcı olurmusunuz acillll...

Cnim benim durumumda aynı senin gbi bna doktorm su içtiğin sürece ve bebeğin hareketlerini hissettgn sürece suyun normal dmektr dmsti

Cnim benim durumumda aynı senin gbi bna doktorm su içtiğin sürece ve bebeğin hareketlerini hissettgn sürece suyun normal dmektr dmsti

saol cnm ya bazen suyu fazla içmiyorum ( özelliklede dışarı çıktığımda çünkü tuvalet sorunu okadar çoğaldıki çok sıkışıyorum,,pişmanlık duyuyorum ama her dışarı çıkışımız işgence oluyo azcık geliyo bebeim bide aşada olunca çok baskı yapıyo yürütmüyo gitti gidecek diye ödüm patlıyo :/ bende evdeyken içiyorum..hareketlerini takip ediyorum evet bu yeterlimi acaba..bazı arkadaşlar suların azaldığından bahsetmiş doktor nasıl muayene ederek anlıyo alttan muayenemi yapıyo merak ediyorum..

merhaba bende şuan 39 haftamdayım cuma günü inşallah sezeryanla doğum yapacağım su azlığı benimde başıma çok dert oldu başlarda 23. haftada su azlığı görüldü ve o zamandan beri 15 günde bir doktordaydım hep snırdaydı suyum hatta doktor bebeğin böbreklerinde bir sorun olabileceği benim tansyonumun olabileceğini falan neler neler söyledi ama çok şükür hiçbiri çıkmadı bu hafataya kadar geldik ama garip olan bu son 2 3 haftadır bebeğin suyu aniden çok arttı normalde bu haftalarda biter dedi doktorum bu bebekte tam tersi oldu dedi :) ama haftası geldiği için doğum olacak ben bu kadar süre içinde hiç suyuymun azaldığını veya arttığını anlamadım o zaten doktorun ultrasonda anlayacağı birşey ekranda bebeğin olduğu yerde siyah alanlar oluyor orası bebeğin suyunun olduğu yerlermiş doktorum gösteriyor her seferinde ayrı bir ölçme şekli yok bildiğim kadarıyla doktor ultrasonda görüyor zaten birde şu karın büyüklüğü meselesine gelince benimde hiç öyle kocaman bir karnım olmadı 9 aya kadar hatta son 2 3 haftaya kadar daha yeni karnım böyle kocaman oldu yani endişe edecek birşey yok 37 haftaya kadar birşey olmuyorda o haftadan sonra çok şişiyor insan, doktorun sorun yok diyorsa yoktur zaten meraketme boşu boşuna sıkıntıya sokma kendini

Bende oldum olası su içmekten nefret ederim bebeğim için elimden geldiğince içmeye çalışıyorum.benim bebegin kafası çok aşagda oldugundn su içtgimde de aşırı baskı ve ağrı yapiyor

ay cnm allah kurtarsın sağlıkla kucağına al inşallah :)) ne güzel kavuşuyosun bebişine rabbim nazarlardan korusun..ultrasonda bende görüyodum demek siyahlık suyu oluyomuş..banada günler geçmiyo bazen gözümü açsam direk 39. haftamda doğumu bekliyo olsam diyorum bişeyleri kafaya takınca zaman geçmiyo gergin stresli bi hamilelik oluyo..şişme olayına gelince ben zaten kiloyu üst sınırlarda yaşadım son 6 haftam sezeryan için..nekadar kilo alınıyo son haftaya doğru..

Bende oldum olası su içmekten nefret ederim bebeğim için elimden geldiğince içmeye çalışıyorum.benim bebegin kafası çok aşagda oldugundn su içtgimde de aşırı baskı ve ağrı yapiyor

evet çok baskı yapıyoo benim eşim dışarda deli oluyo bana wc aramaktan :))))) geceleri bebek provası yapıyo gibiyim saat başı wc deyim resmen damla damla ama çokmuş hissi veriyo..

slm cnm ya sana özelden msj atmıştım chicco nun trio living puseti hakkında ama sende kullanmamışsın :)) çok şikayet okudum şok oldum elimizdemi patlıcak puset ben tekrar değiştirmeyi düşünüyorum 6, aydan sonra bebekler içine sığmıyosa ne anlamı varkii..sen şikayet duydunmu hiç..

merhaba :)) evet kullanmadım daha ve içime kurt düştü ben pek araştırma yapmadım şimdi allah için, gözüm kapalı aldım birinin tavsiyesiyle benim üzerinden çok zaman geçtiği için değiştirebileceğimi zannetmiyorum dediğin gibi 6 aydan sonra sığmıyorlarsa bir anlamı yok nasıl iş anlamadım ama inşallah biz o şikayetçi kesimden olmayız :))

walla bende ilk chicconun simpuls mu neydi onu almıştım daha dün değiştim çiftyönlü ve daha konforlu olsun diye living aldım,, mağazaya almıcaklar beni (( sorunlu müşteri diyee..aslında en başından beri bebe comfortun lola pusetini beğenmiştim eşim pahalı demişti şimdi bu chicco da aynoı fiyat ama içime sinmedi mağazadada bebe confort yok graco diye bi marka vardı fusion çift yönlü modelini görmüştüm galiba ona çevirmeye çalışıcam ( off değişim yapmaktan nefret ediyorum...

angel canım daha önce su gelmesi oldu bende, daha 22. haftada, ama çamaşırın ıslanması gibi değil. ayağa kalktığımda şakır şakır sular indi bacaklarımdan aşağı. sonra devamı olmadı ve çok şükür o süreci atlattık. ama bu damla damla olan bir sızıntı değildi bir bardak sıvı düşün. doktorum ultrasonda baktı ve su seviyesini orada gördü. sınıra kadar geldiğini söyledi. yatarak ve su içerek o dönemi geçirdik. sıvı tamamlandı, bebeğim bu zamana kadar geldi maşallah. 30. haftada günlük pedimin çamaşırıma kadar ıslandığını gördüm ve doktoruma gittim. alttan muayene etti bu sefer, ultrasonda bakmadı ve herhangi bir sızıntı olmadığını söyledi. bu ıslaklığa mantar, vaginal enfeksiyonlar da neden olabilir dedi, ama sende yok diye ekledi. ben de terlediğime ya da farkında olmadan altıma kaçırdığıma kanaat getirdim. bu haftalarda sıvı gelmesi sanırım erken doğum olarak kabul ediliyor ve bunun için açılma var mı diye baktı doktor tahminen.

ultrasonda anlaşılıyor canım, bugün bana doktorum azalma var dedi, korktum ama endişelenme hareketlerini takip et dedi, umarım bişey olmaz (

merhaba kızlar bende 31hafta 1 günlük hamileyim.2 haftadır bende bu su azlılığından muzdaribim.şuan yeterli ama az diyor doktor.her hafta kontrole gidecekmişim.çok korkuyorum ama .sizinm bebişlerin gelişimi nasıl?ben 30 hafat 5 günlükken gittim normaldi kilo 1700 boy 40 olmuş.sizinkiler nasıl? birde benim bebiş çok hıçkırıyor.sizdede oluormu?

slm cnm bendede hep ıslaklık oluyo günlük ped kullanıyorum çamaşırım bile ıslak gibi geliyo ama doktora her kontrolde soruyorum normal diyo suyun anlamadım bende terliyomuyum malum kiloda fazla aldım soğuktada terlemek enteresan :))))) bende 32+5 deyim aramızda pek gün yok :)))

slm cnm benimde 31 de 2000 kg du kilomuz bebeğin gelişimi normal boyunu söylemiyo ama uzun olcak dedi doktor..benimde çok hıçkırıyo pat pat zıplıyo sanki içimde mısırlar patlıyooo :)))))))

benimde suyum azalmış ama ben çok su içiyorum nasıl oldu anlamadım

sızıntımı var acaba bol su içmek iyiymiş banada oktorum söylemişti..

ben bol bol su içtim baya düzelmiş suyu şükür, gelişimi de iyi hatta fazla :)) evet benim de çok hıçkırıyor artık nefes egzersizleri yapıyormuş çünkü :)) korkma kalbini ferah tut bişeycik olmaz Allahın izniyle

Arkadaşlar 20. haftada suyu azalıpta sağlıklı vaktinde doğum yapan varmı acaba acill cevap lütfenn

Arkadaşlar 20. haftada suyu azalıpta sağlıklı vaktinde doğum yapan varmı acaba acill cevap lütfenn

Merhaba ben ikiz bebeklerime hamileyim şu an 20 haftalık. Benim de 16.haftada bebeklerden birinin suyunun azaldığını tespit etti doktorum. Ben de hep suyu azalan bebeğimden endişeleniyorum. Ya sağlıklı olmazsa diye korkuyorum.
Siz nasılsınız? Bebeğinize sağlıkla kavuşabilmişsinizdir inşallah. Lütfen bana umut olur musunuz?

Merhaba, bebeğinize sağlıkla kavuşabilmişsinizdir inşallah. Su azlığı nedeniyle bebekte herhangi bir sağlık problemi olmamıştır inşallah.
Ben 20 haftalık hamileyim ikiz bebeklerime. 16.haftada birinin suyunun azaldığını tespit etti doktorum. Çok endişeliyim, suyu azalan bebeğimde bir sağlık problemi olmasından çok korkuyorum. O yüzden merak ettim sizi, bana umut olursunuz belki, lütfen cevabınızı bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…