ii etmişsin dr kontrollerini sıklaştırmakla cnmmMerhaba canim!
Bu durumun ikizlerde daha cok yasandigini okumustum. Sana cok gecmis olsun!Korkmamaya calisiyorum; tek derdim temkinli olmak. Dedigin gibi pesini birakmayacagim. 2 gun sonraya doktordan randevu aldim. Daha sık gorucegim doktoru. Kontrol sart. Olasi riskleri ve sebepleri okudum. Gebelik sekerinden olabilirmis. Benim 50 mg seker yuklemem 21. haftada yapildi. Biraz erken oldu. Normalde 24-28. haftalarda yapilirmis. Carsamba gittigimde yeniden seker testi isteyecegim.
Canim, merak edilmek cok guzel! Sagolasin. Iyiyim cok sukur! Umarim sen de iyisindir. Bakalim doktor Carsamba ne diyecek?
ben de 25. haftadayım. Doktorum bana da aynı senin gibi amniyos sıvısının biraz fazla olduğunu söylemişti. Bunun da gebelik şekerinden kaynaklanabileceğini söylemişti. Birkaç gün sonra gebelik şeker yükleme testi yaptırdığımda şekerim yüksek çıktı sonuçları gösterdiğimde doktorum şekerin düzene girince suyun da normale döneceğini söyledi. Ama o kadarcık bir fazlalığın zararı yokmuş.
Bugun doktora gittim. Ultrasonda bebisin suyuna bakildi. Doktor "fazlalik azalmis" dedi. Ama bundan sonra 15 gunde bir gidecegim, amniyon sivisi kontrolu icin. 100 mg seker testi de yapildi. Sonuclari yarin alacagim. Umarim sekerde problem cikmaz.
Geçmiş olsun canım. Bebeğin suyunun fazlalığının azalması çok iyi. Umarım şekerinde de bir şey çıkmaz.
Benim 50 miligramda 147 çıkmıştı. 15 günlük bir perhizdeyim şu anda. 15. günün sonunda 100 miligram yaptıracağım. İnşallah benimki de düzene girer diye umut ediyorum.
ayyy çok sewindim cnmm aman bidaha olmasın işlhh...çok geömiş olsun gözün aydınBugun doktora gittim. Ultrasonda bebisin suyuna bakildi. Doktor "fazlalik azalmis" dedi. Ama bundan sonra 15 gunde bir gidecegim, amniyon sivisi kontrolu icin. 100 mg seker testi de yapildi. Sonuclari yarin alacagim. Umarim sekerde problem cikmaz.
Bugun doktora gittim. Ultrasonda bebisin suyuna bakildi. Doktor "fazlalik azalmis" dedi. Ama bundan sonra 15 gunde bir gidecegim, amniyon sivisi kontrolu icin. 100 mg seker testi de yapildi. Sonuclari yarin alacagim. Umarim sekerde problem cikmaz.
Canim, cok tesekkurler! 100 mg seker yuklemesinde birsey cikmadi. Cok sukur!ayyy çok sewindim cnmm aman bidaha olmasın işlhh...çok geömiş olsun gözün aydın
Fazlalığın azalmasına çok sevindim,çok geçmiş olsun :))İnşallah hamileliğinin geri kalanını huzurla ve sağlıkla,hiçbi problem çıkmadan çok güzel geçirirsin ve sağlıkla bebeğini kucağına alırsın
25 hafta 3 gunluk hamileyim. 3 gun once gittigim doktor randevusunda amniyon sivisinin birazcik fazla(ust sinirda) oldugu saptandi. (AFI:19). Bu konuda tecrubesi veya bilgisi olan var mi? Bu benim ve bebegim icin bir sorun teskil eder mi? Internette bir suru olumsuz sey okudum.
[sıze=3]merhabalar benimde suyum sınırdaydı en son şeker yüklemesi istendi ve kesinlikle meyve meyve suyu ve şekerli şeyler tüketmemem gerektiği söylendi 6.5 tu 8 le doğum yapılıyormuş geçen hafta şekerim yüksek çıktı ondan kaynaklıymış düzene girer merak etme[/sıze]
canım bu ölçüm ultrason kağidında ismi nedir sıvının ölçümünün adı inşallah ikimizde zamanında doğururuz hayırlıs:26:
Mrrhaba benimde sivi fazlaligim cikti.sende sorun yaratmismitdi?bebegini kucagina alabildinmi?cok uzuluyorum.Benimde yuksek çıktı bugün. Sekerim yuksek ondanmış. Daha dikkat edeceğim
Merhaba kibela epey olmus yazali beninde sivi fazlaligim var.ne yaptin evladini saglicakla dogurabildinmi bu yaziyi yazdigin sene?bende 29 haftalııgım dunkı kontrolde suyum epey fazla doktor sekerden olabılır dedı yarın 100 grm yapacagım sekerım 25 haftada ıyıydı
Evet canım 1 yasında su an. Su 2 hafta sonra normale döndü. Gecti gitti yani. Dr kontrolünde olduğun müddetçe korkmana lüzum yok, sağlıkla gelecek bebegin :)Mrrhaba benimde sivi fazlaligim cikti.sende sorun yaratmismitdi?bebegini kucagina alabildinmi?cok uzuluyorum.
Yemin ederim 1haftadir gozume uyku gitmiyor.internette okadar kotuseyler yaziyorki.Rabbim ben ve benim gibilerede kucagimiza saglicakla almayi nasip etsin.cok tesekkurler inan cok rahatladim.Allah sana bagislasin yavrunu.Evet canım 1 yasında su an. Su 2 hafta sonra normale döndü. Gecti gitti yani. Dr kontrolünde olduğun müddetçe korkmana lüzum yok, sağlıkla gelecek bebegin :)
Amin. Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Ben buraya yazdığım yazıyı bile unutmuştum. Su fazlalığı tek basına korkulacak bişey degil ki. Bol su içtim şekerli ve hamurlu hiçbir şey yemedim 2 hafta sonra normale döndü. Hamilelikte korkular bitmiyor gercekten. Moral verseler bile yetmez sana :) iyi olacak hoşcakal :)Yemin ederim 1haftadir gozume uyku gitmiyor.internette okadar kotuseyler yaziyorki.Rabbim ben ve benim gibilerede kucagimiza saglicakla almayi nasip etsin.cok tesekkurler inan cok rahatladim.Allah sana bagislasin yavrunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?