Amniyosentez art m ?

Merhaba,

Ben 30 yaşındayım ve 2'li testim de risk 1/138 çıktı.
20 haftalık hamileyken Cerrahpaşanın profesörüne
amniyosentez yaptırdım.Hiç canım acımadı.3 hafta
sonra neticeyi almaya gittim.Sonuç normal çıkmıştı.
Tam sevindim derken muaynede bebeğimin 3 hafta
önce öldüğünü öğrendim.Yıkıldım.Allah kimseye göstermesin.
Lütfen mecbur kalmadıkça amniyosentez yaptırmayın.
Bence düşük yapma riski çok fazla.Zaten geçenlerde de
Okmeydanı SSK Hastanesinde amniyosentez yaptıran
4 aylık hamile bir kadın ve bebeği öldü.En kısa zamanda
inşallah yeniden hamile kalırım vesağlıklı bebişe kavuşurum...

Selamlar... Bende 38 yaşındayım ve ve benimde tüm testleim normal cıktı ancak dr lar amniyosentez için bana bıraktılar. 15.haftalık hamileyim ve amniyosentez düşüncesi beni deli ediiyor.
siz ne yaptınız? doğum yaptınız mı? cocugunuz sağlıklı mı? inanın uykularım kaçtı ve her gece ağlıyorum oğluma birşey olur diye... lütfen bu aşamadan geçenler yardım etsin.

Arkadaslar merhabalar,
insallah hepimiz saglikla yavrularimizi kucagimiza aliriz. burada yazilan uzucu tecrubeleri yasayan arkadaslariiza da gecmis olsun.
amniyosentez yaptirmadan once, risk duzeyi ne olursa olsun, eger olumsuz bir sonuc cikarsa bebegimden vazgecer miyim diye dusunmek gerekiyor, ozellile de ileri yaslarda. cunku tekrar saglikli bebek sahibi olma ihtimalimiz de zayifliyor bilimsel olarak. ancak ben pek cok kez uclu testte olumsuz sonuclar alip bebebginden vazgecmeyen ve sonunda da saglikli cocuklara sahip olan aileler duydum.

tevekkul edip dua etmek boyle zamanlarda en rahatlatici care olabiliyor.

saglikli ve hayirli evlatlar versin mevla.

Konuyu açan ve kendi hikayelerini yazan arkadaşlar keşke sonuclarını,ne yapıp ettiklerini de yazsalardı.bi konu açılıyor ama sora devamı gelmiyor.lütfen diğer arkadaşlara yardımcı olmak,bilgilendirmek maksadıyla hikayemizin sonunu da yazalı.konu sahibi arkadaşım bebğini sağlıkla doğurmuşmu,diğerleri ne yapmış dogrusu merak ettim.ben de 34 yaşında 3.gebeligini yaşayan biriyim.ikinci hamileliğim hüsranla bitti.şimdikini de haliyle biraz stres içinde yaşıyorum.6.haftada biraz kanamam oldu,tedavi gordüm ve dün son kontrolümde herşey yolunda cıktı.iki doktora birden gidiyorum.dün cerrahpaşanın perinatoloji başaknına gittim.15 gün sora ense kalınlıgı,ikilitest zirvası için gidicem.ben de hayli tedirginim.bu testlerden nefret ediyorum yaptırmak istemiyorum.hele amniyosentezi düşünmek dahi istemiyorum.Allah bana boyle bir seçim yaptırmasın.bebegim riskli çıkarsa ben onun alınmasina razı olamam.hem sakat olacak denilen bir sürü bebeğin sağlıklı dünyaya geldiini duydum ve gördüm.Allahım bana ne uygun gormüsse onu yaşamaya razıyım.ne yapayım.engelli olacak diye yaşayan bebegin kalbini durdurursam onun katili olursam eğer Allahın bana diğer çocuğumla imtihan etmesinden korkarım.neden bilmem boyle düşünüyorum.çok rahatsız edici düşünceler bunlar.uzaklaştırmaya çalışıyorum kafamdan ama arada gelip gidiyor.Hamileliğimin sonuna kadar da bu vesveselerle gidicem galba.Allah sonumuzu haYretsin.bazen tüm bu testlerin sırf maddi menfaat için olduunu düşünüyorum.boyle tıp adamlarını Allah toptan davul etsin elleri kolları kitlensin iş güçyapamaz olsunlar inşallah

Bebeğim sağlıklı iken sırf merak ettiğim için yaşımdan dolayı amiyosentes yaptırdım. Sonuç temiz çıktı fakat 22 haftalık yavrumu sıvı kaybından kaybettim . Lütfen yaptırmayınnn. Yaşım 37'ide bu arada . Bir daha hamile kalırmıyım. Yine aynı risk çıkarmı çıkarsa ne yaparım bilmiyorum. Allah kimseye böyle acılar vermesin.

kızlar günaydın.20+4 günlük hamileyim.
3lü tarama sonucumun biri 1/200,diğeri 1/440 çıktı.
detaylı da ekojen odak görüldü.çok düşündük yapmadan çnce...
dün eşimle 3te hastaneye gittik.
önce her türlü riski göze aldığına dair anne ve babadan kağıt alıyorlar.
4te içeri aldılar beni.eşimi almadılar.
bilmeyen arkadaşlar için ayrıntılı anlatıcam,belki birgün birine lazım olur.
çünkü ben de girmeden nasıl olduğunu çok merak etmiştim.
doktor önce bebeğin sağlığını kontrol ediyor ultrasonla.
sonra bebek uygun pozisyondaysa parmağıyla giriş yapacağı yeri belirlemeye çalışyor.
iğnenin girmesi için bebeğin hareket etmemesi lazım.
ben sitelerden araştırıp gittim zaten.
aç gidilirse ve özellikle şekerli gıdalardan uzak durursanız bebek fazla hareket etmez diyorlardı.
sabah kahvaltı yapmıştım 11 gibi.başka da bişey yemedim.
zaten stresten insanın canı yemek falan istemiyor.
neyse bebişim çok şükür hareket etmedi.
doktor önce alkol ve batikonla göbeğinizi siliyor.
sonra ultrasondan bakarak bebeğin olmadığı yere iğneyle giriyor.
iğne ilk göbeğinizden geçerken pek acımıyor,normal koldan iğne yapar gibi hissediyorsunuz.
sonra iğne bebeğin kesesine geldiğinde başka bir yere girdiğini anlıyorsunuz.bu biraz daha acı verici.
Allahtan ben şanslı gruptandım.tek seferde girebildi doktor.
sadece biraz itmesi gerekti iğneyi.
sonra enjektörle 15-20cc sıvıyı çekiyorlar.
sıvıyı çekerken de bir acı hissediliyor.dayanılmayacak gibi değil ama.2-3 dakika sürüyor.
ve iğneyi çekiyorlar,işlem bitiyor.acı da o an kesiliyor.
tüm yaptıklarını ekrandan izletiyorlar zaten.
bebekle iğnenin girdiği yerin alakası yoktu.
hemen ardından doktor bebeğin kalp atışlarını dinletiyor.
5 dk aralıklarla 4 defa kalbini dinletti bebeğin.
sorun yoktu maşallah.

sıvıyı çekerken benim tansiyonum düştü,midem aşırı bulandı.
ama hareket etmemem gerekti.
iğneyi çıkarınca hemen tansiyonumu ölçtüler.kalp atışım 50nin altına düştüünden alamadılar.
ayaklarımı havaya dikip,alkol koklattılar.
çok stres yapmışsın dedi doktor.
insan kendi için hiç endişelenmiyor.
ama ya o minik kalp...sürekli bişey olacak mı korkusu beni mahvetti.
doktorum çok rahattı.aslında tansiyonum düşmese hemen eve gidebileceğimi söylemişti.
mecburen 2 saat hastanede dinlendik.
zaten 15 dk ya kendime gelmiştim.
ağrım sızım falan yok.
her şeyi rahat yapabilecek güçteyim.
ama her ihtimale karşı 3 gün yatıcam,hiçbişey yapmıycam.

sonuca gelince fish yöntemiyle incelenecek.
yani hızlandırılmış yöntem.normalde amniyo sonuçları 15ile 21 gün içinde çıkıyormuş.
ama oz amana bebiş çok büyümüş oluyor.
yani sonucumuz bu perşembe günü çıkacak.
Allah yüzümüzü güldürür,sonucumuz temiz çıkar inşşş.

kızlar sonucumuz temiz çıktı.
Allah'a binlerce şükür...
umarım herkesin sonucu temiz çıkar.
yapması zor beklemesi zor süreçler.
zor bir sınavdı...

Merhaba , yaptırdıgınız tüm testler normalçıkmış.lakin yaş dan ötürü amniyosentezi yaptırmak tıbben gereklidir.buna istinaden elbette bu sizin kararınız ama bu işin ehli dr a gitmek gerekir.ben yaşım risk faktöründe değil iken yaptırdım ve elbette gergindim.tavsiye edebilceğim perinatolog var demek şans bence.ve sonucum temiz çıktı işlem sırasındada komplikasyon gelişmedi ve sonrasındada .bence bu işin uzmanı şart..

http://www.kantahlili.net/harmony-prenatal-test/ amniyosenteze alternatif olarak yapılan bir kan testi var bu linkte gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…