• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amniyosentez olumsuz cikip da normal dogan varmi acil yardim edin

lalalaloo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
24
10
3
35
uc hafta once amniyosentez yaptirdim cocugum davn sendromlu cikti bes aylik hamileyim hic amniyosentez sonucu boyle cikip normal dogan varmi cok uzuluyorum lutfen yardim edin

uc hafta once amniyosentez yaptirdim cocugum davn sendromlu cikti bes aylik hamileyim hic amniyosentez sonucu boyle cikip normal dogan varmi cok uzuluyorum lutfen yardim edin
kesin down sendromu var denildi mi?
çünkü benim bir tanıdığıma down sendromlu olma ihtimali var dediler. kız ise ilk çocuğum ne olursa olsun doğurucam dedi ve çok şükür gayet sağlıklı bir çocuk dünyaya geldi. ama onun durumunda ihtimal vardı kesin konuşmuyordu dr u

Hangi test bilmem ama bir arkadaşımın ikizi vardı biri down sendromlu dediler, arkadaşım umursamadı,aldırmayı düşünmedi.Bi doğdu sapasağlamlar. Etrafımda öyle çok duyuyorum canım ,tıp Allah değildir, dedikleri de yüzde yüz doğru çıkmaz. Tabi ki sizi çok iyi anlıyorum kolay değil, ama ümidinizi sakın yitirmeyin.

Amniyosentez kesin sonuç verir.
İkili test , üçlü test gibi risk göstermez.
Ama down sendromlular özellikle güzel ilgilenilir ve özel eğitim verilirse normal hayatlarını çok iyi bir şekilde devam ettirebilirler.
Bir de iç organ anomalileri de olabiliyor onlar için de mutlaka kontrole gidin
.

hic ihtimal bile vermediler amniyosentez sonucu kesin dediler 100%100 davn sendromlu dediler bu test sonuclari cikana kadar bebegim dort bucuk aylik oldu aldirmayi dusundum ama kiyamiyorum bi umut ariyorum benim gibi olup da normal dogan var mi diye

çünkü benim bir tanıdığıma down sendromlu olma ihtimali var dediler. kız ise ilk çocuğum ne olursa olsun doğurucam dedi ve çok şükür gayet sağlıklı bir çocuk dünyaya geldi. ama onun durumunda ihtimal vardı kesin konuşmuyordu dr u
ankara da yasiyorum burda sonuclari bicok dr goturdum hepsi ayni seyi soylesiler

ankarada yasiyorum bicok doktora goturdum sonuclari hepside ayni seyi soyledi

Hangi test bilmem ama bir arkadaşımın ikizi vardı biri down sendromlu dediler, arkadaşım umursamadı,aldırmayı düşünmedi.Bi doğdu sapasağlamlar. Etrafımda öyle çok duyuyorum canım ,tıp Allah değildir, dedikleri de yüzde yüz doğru çıkmaz. Tabi ki sizi çok iyi anlıyorum kolay değil, ama ümidinizi sakın yitirmeyin.
ins yaniliyorlardir bebegim saglikli dogar cunku ilk bebegim daha 25 yasindayim cok uzuluyorum cok buyuk sorumlulul n

Sbir tanıdık için doktor bebek sakat dedi.Gunah diyealdırmadı Sağlıklı bir bebeği olmuş

Rabbimin emri var cana koymak çık günah ama ,insanın evladı büyüyüp te acı çekerse buna yürek dayanır mi bilmem.Zaman çok kötü.
Prof.lara git ,sonucu göster ,her doktor gerçek doktor değil anlamıyorlar palesef. ınş.mutlu haberler yazarsin

Rabbimin emri var cana koymak çık günah ama ,insanın evladı büyüyüp te acı çekerse buna yürek dayanır mi bilmem.Zaman çok kötü.
Prof.lara git ,sonucu göster ,her doktor gerçek doktor değil anlamıyorlar palesef. ınş.mutlu haberler yazarsin
goturdum canim bu amniyosentez sonucunu goren hepsi ayni seyi soyledi davn sendromlu dedi. bebegimin ilerde aci cekmesini istemem ama yapamiyorum hareket ediyor nasil kiyarim gelmis bana tutunmus

Ah canım anne değilim ınan benim canım yandı şu an. Tekrar yaptir tahlil olmazsa proflara göster .
Esinle konuş bu bebeğin sorumluluğunu tasiyabilecek mi .Yaşınız daha çok küçük.Sorumluluk alaca maddi manevi durumunuz var mi.
Malesef böyle bir bebek dunyaya gelince ilk bunalıma giren erkek oluyor.
Ben olsam ilerde benim evladının başka çocuklara bakıp üzülmesini istemezdim.Allah affetsin beni.
Eşinle konuş doktorlara gidin.
Ayrıca siz bu dünyadan gidince o melek ne olacak .Kimse kimseye bakmıyor.
Of çok günaha girdim sabah sabah. Allah affetsin beni

arkadaslar bugun ayrintili ulturasona girdim sonuc cok kotu cok uzuluyorum bebegime oyle baglandim ki ona bisey olursa yikilirim cevrenizde boyle olupta duzelen varmi

banada ense kalinligi yuksek demislerdi taramalar kotu cikarsa amniyosentez yaptirirmiyimki kesin sonuc veriyor aldirip aldirmama arasinda secim yapmak zorunda kalirmiyim diye aklimda bir suru soru ve dualar var. cok zor bi durum allah yardimcin olsun. kimseye de yasatmasin insallah saglikli bebek olur canim

Allahim yar ve yardimciniz olsun... Yasamayan elbet bilemez, sadece nacizane fikrimi soylemek istedim...

Ben 2 tane bebegimin minik kalplerinin attigini gordukten sonra kaybettim. Karnimda ölduler...Tarifi yok yasadigimin acinin.

Cok sukur suan oglum 7 aylik. Kucagimda. Ona gebeyken dr dediki "surekli para verme 2li testi yapmayalim 3luyu yapariz". Ben de zaten 2liyi 3luyu istemiyrdum. 3lu zamani gelince "ben istemiyrm. Sorun cikarsa amniyosentez diyeceksiniz. Sorun cikarsa alalim diyeceksin. Ama ben ne olursa olsun kabul ettim. Aldirmam o benim yavrum" dedim. Dr.da tamam dedi. Esimle de konustum. Dedim ki " hepimiz engelli adayiyiz. Biz de bir olay sonucu aklimizi kaybedebiliriz. Bakima muhtac olabiliriz. O zaman bize de ötanazi mi yaptiracaklar. Benim kabulum ne olursa olsun. Ben kiyamam. Sen olmasan da ben bakacagim" dedim. Esim de "haklisin. Ne olursa olsun kabulum" dedi. Iste boyle cnm. Iyi dusunun. Gerekirse simdiden destem almaya baslayin.

Buarada bir arkadasima kesin down sendromlu denen bebegi de sapasaglam dogdu cnm.

Allahim yar ve yardimciniz olsun... Yasamayan elbet bilemez, sadece nacizane fikrimi soylemek istedim...

Ben 2 tane bebegimin minik kalplerinin attigini gordukten sonra kaybettim. Karnimda ölduler...Tarifi yok yasadigimin acinin.

Cok sukur suan oglum 7 aylik. Kucagimda. Ona gebeyken dr dediki "surekli para verme 2li testi yapmayalim 3luyu yapariz". Ben de zaten 2liyi 3luyu istemiyrdum. 3lu zamani gelince "ben istemiyrm. Sorun cikarsa amniyosentez diyeceksiniz. Sorun cikarsa alalim diyeceksin. Ama ben ne olursa olsun kabul ettim. Aldirmam o benim yavrum" dedim. Dr.da tamam dedi. Esimle de konustum. Dedim ki " hepimiz engelli adayiyiz. Biz de bir olay sonucu aklimizi kaybedebiliriz. Bakima muhtac olabiliriz. O zaman bize de ötanazi mi yaptiracaklar. Benim kabulum ne olursa olsun. Ben kiyamam. Sen olmasan da ben bakacagim" dedim. Esim de "haklisin. Ne olursa olsun kabulum" dedi. Iste boyle cnm. Iyi dusunun. Gerekirse simdiden destem almaya baslayin.

Buarada bir arkadasima kesin down sendromlu denen bebegi de sapasaglam dogdu cnm.

ins benim bebegimde arkadasinizinki gibi olur saglikli dogar. aldirmayi dusunmuyoruz hep bi umut ariyorum ama amniyosentez sonucu davn sendromlu cikti ayrintili ulturasondada burun kemiginin olmadigi ve ensesinin cok kalin oldugu izlendi bunlara ramen yinede umut etmelimiyim

Back
X