Amniyosentez..

Ben ikinci çocuğumu 37 yaşında doğurdum. Yaş olarak oldukça riskli bir gruptaydım. 2 doktor kontrollerimi yapıyordu. Doktorumun biri ısrarla amniyosentez istemişti, diğer doktorum ise bana "bu bebekte bir sorun çıkarsa (amniyosentez sonucunda) aldıracak mısın? Bu soruya cevap verdiğinde amniyosentez için kararını da vermiş olursun" demişti. Sonuçta 2 gün düşünmüş ve bir sorun olsada aldırımayacağıma karar vermiştim. Sonuçta doktorum "eğer aldırmayacaksan amniyosentez yapmaya gerek yok" demişti.
Kızım 8 yaşında canavar gibi.
Bazen kadere inanmak gerekiyor. Sizin bu soruya cevabınız evet ise yaptırın, hayır ise yaptırmayın bence.
Ayrıca üniversite hastaneleri oldukça iyidir bu konuda içinizi ferah tutun.

Ablam, eşim ve ben dün gece bu konuyu (yani sonuca göre nasıl hareket edeceğimiz konusunu) saatlerce konuştuk.
Benim netleşmiş herhangi bir fikrim yok. Sadece çok üzgünüm.
Eşim beklediğimin aksine amniyosentez yaptırmayalım, öyle veya böyle bu bebek bizim diyor.
Ablam tam aksine, eğer engelli doğacaksa (bunu yazmak bile çok zor) kızım için de hayatın çok zorlaşacağını ve o bebeğin de bu şekilde doğmayı ve yaşamayı hak etmediğini söylüyor.
Ablamın dediğine göre sonuca göre doktorun da yönlendirmeleri olacakmış. Her olumsuz sonuç aynı değilmiş. Bazılarının tedavisi olabiliyor, bazılarında ise doğsa bile yaşama şansı olmayabiliyormuş. Tek tek anlattı. Büyük ihtimalle bunun kararı sana kalmayacak, dedi.

Allahım, ben hala inanamıyorum bu noktada olduğuma. Etrafımda konuşulan herşey hayal sanki.:43:

canm yeter üzüldüğün artık :50:

bu işlem yapılmadın kimse %100 sıkıntı var diyemiyor zaten evet bu bir olasılık olabilir ama

yine de üzülme sen...insanız kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor ki??

hayırlısı olsun,hep bunu dile...kendin dahil kimsede de suç arama...

bende kendime çok kahrettim ve kahrettikçe sağlığım daha çok bozuldu...

ne olursa olsun bir bebiş var karnında (ki hala diyorum sapasağlam bir bebiş) onu düşün...

bol bol dua et....

Son düzenleme:
aklına kötü şeyler getirmemelisin hemen. sonuç bi açıklansın ona göre doktorların tavsiyelerine göre hareket edersin. bir evladın varmış allah bağışlasın inş bu bebişinide mevlam korur.

İpekcim öncelikle şimdiden geçmiş olsun...

Üzülme demeyeceğim,henüz anne olmasamda seni,endişelerini anlayabildiğimi hissediyorum.

Sadece güçlü ol,rabbine sığın ki zaten bunu yapıyorsun...

Sana yürekten dualarımı yolluyorum,ben inanıyorumki bebeğinde hiçbir sorun olmayacak.

Buraya gelip bizlere iyi haberlerini verecekcin ve hep birlikte rabbimize şükürler edip sevineceğiz.

Rabbim bizleri sınarmış,belki sende sınanmaktasın herşeyi akışına bırak yüreğini ferah tut.

Eşimin akrabasının bebeğine doktorlar ' bu bebeği aldırın spastik doğacak ' dediler

Kadın aldırmadı,çok ağladı,çok üzüldü ama aldırmıycam Rabbim verdi dedi.

Ve sana yemin ederim bebeğini doğurdu bir oğlu oldu çok sağlıklı maşallah...

Hala kimse inanamıyor bu mucize,Rabbimin hediyesi işte.

Bu örneği vermemdeki sebep seni rahatlatmak,bunlarında olduğunu hatırlatmak azda olsa
yüreğine su serpmek.

Ben inanıyorum herşey çok güzel olacak...Lütfen sende inan canım:70:

öncelikle çok geçmiş olsun ve de geçicek inşallah.
aynı durumu bende yaşamıştım herşey boştu.düşünmekten
kendimi alamıyordum. ve çok korkuyordum.
ben yaptırmastım burbukarkadaşımızın yazdığı gibi düşünmüştüm.
belkide çoğunluk aslında cesarette edememiştim.
çok uzatmayayım sonuç:sağlıklı bir yavrum daha oldu.dünyalarda benim
size söyleyeceğim tek şey, biliyorum ne desemde şu an farklı gelir size
,ama eminim
bebeğiniz çok sağlıklı doğacak.lütfen biraz sakin olun. bol bol da dinlenin.
bugünler çok lazım olacak:)

bu kadar stres ve uzuntu de bebegine zarar verebilir canim
eger testi yaptirmazsan da bebek dogana kadar gonlun rahat olmayacak
doktorlar bazen kendi risklerini azaltma icin de kucuk riskler icin dahi olsa her turlu onlemi almak istiyorlar
bence en kisa zamanda yaptir ve hayirlisi ile iyi sonuclarini al ve rahatla derim ben

insan ilk hamileliği olunca herşeyi herşeyi kafaya takıyor,senin gibi kaç kişiye teklif etmişlerdir amniyosentezi,çocuğun da zeka geriliğ olacak diye onu aldırmak saçma,Allah zaten öyle bir düzen kurmuşki yaşamasını istemezseyaşamaz ki bence hiç bir şey olmayacak,için rahat olsun ,Allaha teslim ol dua et, 5 ay sonra güzel bebeğini kucağına aldığında bu sıkıntışların hepsi geçecek

aslında bı kızın varmıs keske ıkıncıyı dusunmeseydın ama kısmet tabı kı dua edecem senın ıcın ıns bebegın saglıklı doğğar,butun dertlerın bıter o zamn kötü dusunmemeye calıs,

Arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ediyorum.

Dualarınız benim için çok önemli. Diyor ki, "Benden günahsız dillerinizle isteyin."
Yani başka biri adına dua etmek kastediliyor burada.

Allah razı olsun hepinizden.
Yarın sabah 10'da örneği alacaklar. Hayırlısı.:59:

Arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ediyorum.

Dualarınız benim için çok önemli. Diyor ki, "Benden günahsız dillerinizle isteyin."
Yani başka biri adına dua etmek kastediliyor burada.

Allah razı olsun hepinizden.
Yarın sabah 10'da örneği alacaklar. Hayırlısı.:59:

sakin sakin git olur mu canım...

Rabbim hayırlı,güzel sonuçlar nasip etsin
:

Son düzenleme:
Az önce babamın eşini aradım, üvey annemi.
Hastanenin hemen dibinde oturuyorlar.

"Yarın sabah amniosentez yaptıracağım, çıkışta kötü hissedersem size gelir dinlerim biraz."

Kadın ne dese iyi..

"Evdeyiz şimdilik.."..:53:

Oysa ben "Aa, saat kaçta, ben de geleyim" gibi bir cevap beklemiştim.
Sadece "evdeyiz" demesi de yeterdi.
Sonuna eklediği "şimdilik" ifadesi canımı sıktı.:26:

ah ah uvey anne olunca boylle oluyo kendı annen olsa cıgerı yanardı,tabı butun uveyler boyle degıldır

Düşünmeyin şimdi siz bunları. Üzmeyin hem kendinizi hem de bebeciğinizi. Zaten bir süre stres yaşayacaksınız. Beklemek çok zor. Değmez şeyler onlar

ipekcim iş yerimde 6 aylık hamile bi bayan var ona sordum. o da geçen hafta yaptırmış. yaşı 35in üzerinde. tiroidi varmış onun da. çok normal bişeymiş artık amniyosentez. bebeğe de zarar vermiyorlarmış ehil ellerde yapılırsa. hiç acı hissetmemiş sadece bi iğneyle yapmışlar. kısa süren bi işlemmiş.sonuçları temiz onun da çok şükür. endişelenme canım yani tek değilsin ve önlem olarak yapılıyor sadece. senin de sorunsuz geçeceğini düşünüyorum iyi bi hastanedesin ve eşin yanında, geçmiş olsun canım haberlerini bekliyoruz,dualarımız da seninle:71:

ipekcim iş yerimde 6 aylık hamile bi bayan var ona sordum. o da geçen hafta yaptırmış. yaşı 35in üzerinde. tiroidi varmış onun da. çok normal bişeymiş artık amniyosentez. bebeğe de zarar vermiyorlarmış ehil ellerde yapılırsa. hiç acı hissetmemiş sadece bi iğneyle yapmışlar. kısa süren bi işlemmiş.sonuçları temiz onun da çok şükür. endişelenme canım yani tek değilsin ve önlem olarak yapılıyor sadece. senin de sorunsuz geçeceğini düşünüyorum iyi bi hastanedesin ve eşin yanında, geçmiş olsun canım haberlerini bekliyoruz,dualarımız da seninle:71:

Acı hissetmemiş mi gerçekten, iğneyi çok dert ediyorum, o kadar katmandan o derinliğe nasıl inecek, nasıl bir iğne ki o..:26:

Sağol canım desteğine.

canım umarım rahat rahat atlatırsın adı çekmeden, geçmiş olsun, dualarımız seninle:71:

canım dualarım senınle ve bebgınle allahım hayırlısıyla saglıklı sıhhatlı verecek kucagına ınsallaha......

Back
X