Kekler - Pastalar Amonra' nın Hediyelik Pasta ve Kurabiyeleri

eline sağlık çok güzel gözüküyor benimde çok merakım var pasta yapmaya ama pekte istediğim gibi olmadı yaptıklarım pastan çok güzel gözüküyor tarifinide yazarsan güzel olur birde kremasını nasıl yaptın acaba ben krem şanti kıvamında bir krema arıyorum eğer böyle bir tarifin varsa paylaşırsan sevinirim.

ben şeker hastasıyım
biraz bekleyince sert oluyo ama dışarı çıkınca yumuşuyo
keserken bi sorun olmuyo yani

Benim babamda şeker hastası üzerine tarçın serpiyor o zaman şekerini yükseltmiyor canım.Tarçın şekeri kırıyormuş

teşekkür ederim
tarifi en kısa sürede eklemeye çalışıcam

Benim babamda şeker hastası üzerine tarçın serpiyor o zaman şekerini yükseltmiyor canım.Tarçın şekeri kırıyormuş

canım içinde krema her bi yeri şekerli bi pasta
sanmıyorum bi parça tarçın şekeri düşürsün
şekerim fırlıcak korkusundansa yemem daha iyi
babacığına afiyet olsun aman dikkat etsin
tarçına pek güvenmesin

yerim senin uğurböcüklü pastanı ben
kız kısmının 7 kapıya hayrı olması gerekmiş
ben de komşulara oflayıp puflayınca öyle derdi annem
vardır bi bildiği
Doğrudur vardır elbet
Ben şeker hamurunu yiyememiştim, yiyebilen varsa da tebrik ediyorum o kadar tatlı ve garip bi şeyi yiyebildiği için
Gül kremalı muffin yapmayı düşünüyorum kıskandım ya şimdi eve gidince yapıp gösteriririm ilk iş

teşekkür ederim kuzum
söz sana çok güzel kurabiyeler yapıcam
15 ocaktan sonra devrim yapıcam pastacılık ve kurabiyede

Devrim yaparken yanında olup pasta kekinin hamurunu hazırladığın tencerenin dibini parmaklamak istiyorum Çok mu absurd bir istek oldu bu:26:

ellerine sağlık Amonra.
süper olmuş....

bayılıyorum bu pastalara.
bir gün gözümü karartıp deneyeceğim ama bakalım ne zaman

offf muhteşem bi görüntü
bende çok severim mutfağı ama
böylesini hiç denemedim
tarifinle vesile olursun inş.
ellerine sağlık canmmm

Aaaaa bu ne ayol?

Kız sen benimle dalga mı geçiyorsun?
Bak sen, resmi koy tarifi sakla kendine:)

Amonra kuzum, hamarat ve becerikli olduğunu biliyordum da bu kadar olduğunu bilmiyordum.
Malum pasta biraz el oyalayıcı, zahmetli bir yiyecektir.
Bunu da becermişsin ya, tebrikler.
Üstü komple şeker hamuru mu canım?
Bak yılbaşına günler kaldı, bir zahmet yazsan da tarifi biz de yılbaşında kendi elimizle yapmış olsak pastamızı:)

tarif için biraz geciktim kusura bakmayın

pastamız için önce pandispanya kekimizi yapıcaz bunun için gerekli malzemeler

Malzemeler

· 4 Adet Yumurta
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
· 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
· 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
· 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya

pandispanya kekinin iyi kabarması için mutlaka yumurtaların sarılarını ve aklarını ayrı ayrı çırpıyoruz ve bi püf noktası yumurta aklarını muhakkak cam kasede çırpın yoksa istediğiniz yoğunluğu alamazsınız..

4 adet yumurta sarısını şekerle bi kapta çırpın krema kıvamını alana kadar
sonra ayrı cam bi kapta yumurta aklarını 1 fiske tuzla çırpın yumurta aklarının hacmi 3-4 katı olacak
sonra elinizi çabuk tutup çırptığınız yumurta sarılarına un vanilya ve kabartma tozunu ekleyin
yumurta aklarını eklemenin sırası geldi kesinlikle metal kullanmayın tahta ya da plastik bi kaşıkla yumurta aklarını da ekleyip alttan üste doğru
çok fazla olmamamk kaydıyla karıştırın. yağladığınız kek kalıbına dökün
ben çemberlere altına yağlı kağıt serip döküyorum ama böyle de olur

sonrasında 150 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk pişirin
fırından çıkında soğuduğunda ip ya da bıcak yardımıyla kekinizi ister 2 ye ister 3 e bölün

pastanın kremasına geldi sıra bunun için gerekli malzemeler

Malzemeler
3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
1 Paket Vanilya
2 Adet Yumurta Sarısı

Yapılışı
Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.

ben bu tarifi kullanıyorum dilerseniz kakao da ekleyip kakaolu bi krema elde edebilirsiniz

krema soğuyunca pasta katlarının arasına sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin meyveler çikolata parçaları sizin zevkinize kalmış

sonrasında kalan çok az bi miktar kremayla pastanızın dışınıda sıvayın ince bi kat olması yeterli çünkü dışını şeker hamuruyla kaplıcaz zaten

geldik meşakatli olan kısma şeker hamuru
şeker hamurunu ben kendim yapıyorum hazır satılanların lezzeti pek damak tadımıza uymuyo
onun tarifini vereyim ama işinize yaramaz zira profosyonel pastacılık malzemeleri satan yerden glikoz almanız gerek

bunun yerine kolay ulaşabileceğiniz ve kendiniz çok basit yapabilceğiniz bi şeker hamuru tarifi vericem

bimde satılan haribo marshmallow dan bi paket alın onlar pembe ve beyaz oluyo
renkleri birbirinden ayırın iki ayrı kasede olcak şekilde
sonrasında ister benmari usulu ister mikrodalgada 2 dk boyunca ısıtın sıcağı görünce hemen eriyolar zaten

eriyen yumuşak şekere 1 paket pudra şekerinin yarısını yarım çay bardağı suyun yarısını ve bi çimdik tuzu ekleyin
kaşık yardımıyla karıştırın bunu yaparken çok zorlanmak istemiyosanız işin kabasını kasede yapın derin bi kase olması işinizi kolaylaştırır
sonra hamur iyice kendini toparlayınca kalan pudra şekerini tezgaha döküp tezgahta yoğurmaya başlayın elinize yapışmayan elastik bi hamur oluncaya kadar pudra şekeri ekleyebilirsiniz

hamurunuz hazır olduğunda nişastayla hamurunuzu açın yalnız şu var nişastayla açılan hamurun kalanını saklayamazsınız çünkü kuruyo
ama pudra şekeriyle açarsanız iyice hava almayacak şekilde sararsanız saklayabilirsiniz
ben ilk sefer için açma kolaylığından dolayı nişastayla açmanızı öneririm
açtığınız hamuru pastanızın üzerne kapatın nazik şekilde kenarlara çekerek işlemi tamamlayın
üzerini aynı hamurdan pembe şekerlere de yaparak değişik şekilde süsleyebilir
dilerseniz gıda boyalarıyla renklendirebilirsiniz.

canım teşekkür ederim tarifi geç oldu ama yazdım
vakit bulamadım kusura bakmayın
üzeri komple şeker hamuru canım

Oh oh maşallah maviş maviş ne şirin olmuş
dilimlediğinde de fotoğraf çekip koy lütfeeen kesildiğinde nasıl göründüğünü çok merak ettimm

çok hoş olmuşlar. eline, yüreğine sağlık. çok da güzel anlatmışsın. mavi boncuk çok güzel olmuş. tarifini aldım. yakın zamanda yapmak isterim. kolay gelsin. sevgiler..........

Oh oh maşallah maviş maviş ne şirin olmuş
dilimlediğinde de fotoğraf çekip koy lütfeeen kesildiğinde nasıl göründüğünü çok merak ettimm

teşekkür ederim kuşum
pastayı kestiğimizde de çekerim foto

çok hoş olmuşlar. eline, yüreğine sağlık. çok da güzel anlatmışsın. mavi boncuk çok güzel olmuş. tarifini aldım. yakın zamanda yapmak isterim. kolay gelsin. sevgiler..........

teşekkürler..
sana da kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…