gören olmadı diye çatladım da çatladım hatta kendime topic açmayı bile düşündüm yaptıklarımı koymak için
anlatırım tabi efendim ne demek
2 yumurta akını köpük köpük olana kadar mikserle çırptım sonra yavaş yavaş 125 gram şekeri (yarım su bardağı kadar) ekledim çırpmaya devam ederek bir çimdik de tuz ekledim ve krem şanti kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ettim.
tepsiye yağlı kağıt serip krem şanti torbasına en düz ucu taktım krem şanti kıvamındaki bezeyi koydum ve mantar şapkalarını yuvarlak olacak şekilde sıktım yani krema sıkma ucunu istediğim büyüklükte şapka olana kadar sabit tuttum, saplarda da önce diplerini uzunluk olduğunda kaldırabilecek kadar sıkıp krema ucunu yukarı doğru çektim, yani şapkalarda krema torbasını aşağı doğru bastırdım saplarda yukarı doğru çektim, sonra da çay süzgecine kakao koyup üstlerine serptim 100 derece fırında 30 dakika pişirdim doğuyana kadar fırında bıraktım en son da sarelle nutella vs tarzı yapıştıracak cinsten bir şeyi saplara sürerek şapkalarıyla birleştirdim.
umarım anlatabilmişimdir
bir dahaki sefere bütün aşamaları fotoğraflayabilirim isterseniz prof makina eve geldiğinde kurarım düzeneği