Sevgili arkadaşlar, hanımlar,
amway ürünlerinin son derece temizleyici ve piyasadaki ürünlerden daha etkili olduğu konusu doğrudur. Bunun sebebi bu ürünlerin içinde kullanılan kuvvetli kimyasallardır.
Bu ürünler türkiye'de "organik organik" diyerek satılmaya çalışıılyor, ancak hiç birinin organik sertifikası yoktur. Ayrıca yurt dışında kesinlikle "organik" oldukları iddiasıyla pazarlanmamaktadır. Neden? Çünkü bir arkadaşımızın daha belirttiği gibi, üçüncü dünya ülkelerinde insanlar araştırmadan, sormadan onlara sunulan vaatleri kabul edebiliyorlar. Bizim ülkemizde kitapçığında bile yazmadığı halde herkes orgnaik bu diye savunamya geçebiliyor. Halbu ki değil. Ancak gelişmiş ülkelerde yalan söyleyerek satış yapmak düpedüz suç oluşturduğu için, böyle boş iddialarla ortaya çıkmıyorlar.
Daha geçen gün bana da geldiler. Hayallerimi gerçekleştirme vaadiyle. Ancek ne kadar ısrar etsem de hayallerimi gerçekleştirecek bu işin adını bir türlü söylemediler. 1,5 saatin sonunda ancak AMWAY ismi telaffuz oldu.
Yanlış anlaşılmasın, kim çalışmadan para kazanmayı istemez ki. Oturduğu yerden. Sonracıma, ailesine, sevdiklerine vakit ayırmak. Efendime söyliyim dünyayı dolaşmak. Ben de isterim tabi ki. Benim de hayallerim var, planladıklarım var.
Ama AMWAY tarzı bir saadet zinciri yoluyla mı, hayır.. Dostlarımı kazıklayarak mı, hayır. Bırakın kazıklamayı, bir dostuma arkadaşıma akrabama satış amaçlı yaklaşmak bile etik değil bence. Öneri evet ama çıkar ilişkisi nayn be hanımlar, hayır yani... Olmaz yani.
Neyse bu doğrudan satış yöntemiyle ilgili söyleyecek çok şey var. Bilinmelidir ki, ben doğrudan satış yöntemine de karşı değilim. Aracı bakkal, market, toptancı gibi kişiler olmadan doğrudan satış gayet kazançlı bir iştir. Ayrıca yaşam koşullarının zorlaştığı ve internet kullanımının çığ gibi yayıldığı bir dünyadayız. doğrudan satışı bilmem ama tüketiciler doğrudan alış konusunda hayli bilinçleniyor artık.
Şimdi lafı uzatmayayım, söyleyecek çok şey var. Ama gerçek kesindir ve bazıları için acıdır:
Atatürk ne demiş: ÇALIŞMADAN, YORULMADAN, ÜRETMEDEN RAHAT YAŞAMAK İSTEYEN TOPLUMLAR
ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ VE DAHA SONRA DA İSTİKLAL VE İSTİKBALLERİNİ KAYBEDERLER...
NOT: ORGANİK VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI OLMAYAN VE ÇOĞUNU EVDE KENDİMİZ YAPABİLECEĞİMİZ TEMİZLİK MADDELERİ İÇİN BUĞDAY DERNEĞİNİN AŞAĞIDAKİ YAZISI YARARLI OLABİLİR
Zehirli maddeler kullanmadan EVDE TEMZLK - Buday Ekolojik Yaam Kaps