- 27 Kasım 2014
- 4.024
- 5.042
- 158
- 33
- Konu Sahibi turuncupipet
-
Bu boşluk brz farkli:) hakkimda hayırlısı artık...boşluk mu en sevdiğim şey. yeni adaylara her zaman açıksın işte.
Benim eşim de öyle maalesef nişanlıyken öyle değildi ya da öyleymiş gibi davrandıValla hic rastlamadim sonradan duzelen ana kuzularina. Tam tersine, evlenmeden once alakasi yokken evlendikten sonra ana kuzusu kesilenler girla.
Kaynanam beni oğlundan kıskanır sürekli artık çekilmez bir hal almaya başladı bu ve eşim de bir şey olduğunda annesine sus demeyi bilmiyorBu konuyu herkesin yorumlaması çok farklıdır.Ana kuzusu da ne yapiyor mesela?Abim annemi haftada/ayda bir arar ve 3/4 yılda bir de "para verin kredi kartım şişti,sizin olmenizi mi bekliycem vs.terbiyesizligini yapar ve yengeme göre; " abim ana kuzusu,annesine çok düşkün bir adam"
Peki ne oldu da düzeldiSanirim benim esim.
Ilk evlendigimiz zamanlarda anam da anam derdi. Cok sukur simdi ayda bir gideriz haftada bir de arar.
Canım ne zaman kaynanalar gelinlerini kuma gibi görmekten vazgeçerler o zaman düzelir:)Yarin bigun o cok degerli oğluslariniz evlenip siz "KV" olunca gorucez bakalim oglunuz ana kuzusu oluncada olmasin diyebilecekmisiniz...
Gerci cevaplari simdiden gorebiliyorum "ben asla kaynanam gibi olmam"... ya tabi tabi, bunu her duydugumda kenara bir lira atsam simdiye milyoner olmustum
Kayinvalide-gelin dusman degil anne kızdır. Siz bunu idrak edene kadar daha cok boyle çatisirsiniz.
Ben biraz bastirdim. Yani hic altta kalmadim. Yeri geldi kavga ettim, yeri geldi kustum ayri yattim. Zamanla duzeldi gitti.Peki ne oldu da düzeldi
Evet en başta mesela oğullarının ayrı bir yuva kurduklarını idrak etse kaynanalarBizde cok efendim, yani sulale baya genistir.
Ama olmasa dahi durum bu zaten. Ortada sacma bir gelin kaynana dusmandir seklinde bir olgu var, ve bu artik kaniksanmis yani, neredeysr artik bir adete donusmus durumda. pesin pesin herkes gardini aliyor. Gelin aman esim ana kuzusu olmasin, kaynana ise aman oglum elin kizinin oyuncagi olmasin diye olaya pesin bu sekilde bakiyor. Oysaki bir yuva kuruyoruz bir aile insa ediyoruz biz artik anne kiz olacagiz diye baslansa ne guzel olacak, ama yok, surekli bir cikar catismasi cok yazik.
Aynı benim babam:)Duzelmez. Benim babam da ana kuzusuydu. Sadece ana degil, abi abla da kuzusuydu. Babaannem herkesin yaka silktigi biriydi, ölünce bile arkasindan aglayan kimsesi olmadi ama yine de babam anasinin kuzusuydu iste. Annem ancak babaannem öldüğünde rahatladi.
Not: Babam 55 yasinda.
Hadi bakalım:).Eşim annesine çok düşkün, bir o kadar da bana düşkün.
Ailesi baana bir şey söylese beni korumaz, ben bir şey söylersem de neden öyle söyledin demez.
Onlar neden bana öyle söyledi dersem sende o şekil davranmasaydın der.
Yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın politikası.
Ne mi yapıyorum, yada yapacağım.
Evde yemeğimi hep hazır tutuyorum, benden önce işten geliyor annesine gitmeye kalkmasın diye.
Kendi dizilerim varken onun istediği kanalı açıyorum rahat olsun diye
Ne kadar yorgun olursam ona ilgi gösteriyorum, sıkılmasın diye.
Sanırım alışana kadar bunu yapacağım, 2 günde bir gitmek istiyordu şimdi haftada bire düşürdük.
Yılmak yok gaza devam.
Mumkunati yok bacim dahada baglaniyolarArkadaşlar eşi ana kuzusu olup sonradan düzelen var mı ?
Evlenmdden bazen anlayamıyorsunbirey olamamis adamlarla evlenmeseniz hic boyle sorunlar yasamazsiniz
tipim değilsin...ayh yeni ruj sürdüm ver bi yanak
doğru tabii ama zamanında sigmund freud olaya derininden girmiş... yani kv-gelin diye bahsetmemiş ama annenin oğluna, oğlanın anneye aşık olmasını hatta bundan dolayı oğlanın babasının çöp kadar değeri olamaycağını, annenin kör kütük oğluna aşık olmasının psikolojik genlerle taşındığından bahsetmiş. eee gelin de eşini seviyo ama annenin oğluna aşkı başka... velhasıl kelam, ne kv-gelin ne kadar ana kız olmaya çalışssa da bu psikolojik genler mutlaka bi yerde ana kız olmalarını engelleyecek ve bi sürtüşmede kv-gelin mesafesi olacak gibime geliyor... :)))Bizde cok efendim, yani sulale baya genistir.
Ama olmasa dahi durum bu zaten. Ortada sacma bir gelin kaynana dusmandir seklinde bir olgu var, ve bu artik kaniksanmis yani, neredeysr artik bir adete donusmus durumda. pesin pesin herkes gardini aliyor. Gelin aman esim ana kuzusu olmasin, kaynana ise aman oglum elin kizinin oyuncagi olmasin diye olaya pesin bu sekilde bakiyor. Oysaki bir yuva kuruyoruz bir aile insa ediyoruz biz artik anne kiz olacagiz diye baslansa ne guzel olacak, ama yok, surekli bir cikar catismasi cok yazik.
Freud amca ne kadar biraz abartmis gibi olsada :) evet su bir gercekki annenin ogluna olan sevgisinin seviyesine hicbirsey yaklasamaz. fakat bundada su tezat ortaya cikiyor, bu sevgi ayni zamanda oglunun mutluluguyla mutlu olmaktir yani oglunun sevdigini sevmektir. Ha elbette bu sevgiye es olacak kiside layik olmali. Velhasili ozgur irade, dusunce denen sey ile sevginin karisiminda olusan bir sekilde hareket edilirse gelin kaynana gul gibi gecinir gider, yeterki pesin onyargi ile gardini alip olaya girisilmesin. Ki mantikli olanda bu, zira sorsan her ikiside ayni cevabi verecek, birisi ben oglumun mutlulugunu istiyorum digeri ben esimin mutlulugunu istiyorum, amac ayni yani.doğru tabii ama zamanında sigmund freud olaya derininden girmiş... yani kv-gelin diye bahsetmemiş ama annenin oğluna, oğlanın anneye aşık olmasını hatta bundan dolayı oğlanın babasının çöp kadar değeri olamaycağını, annenin kör kütük oğluna aşık olmasının psikolojik genlerle taşındığından bahsetmiş. eee gelin de eşini seviyo ama annenin oğluna aşkı başka... velhasıl kelam, ne kv-gelin ne kadar ana kız olmaya çalışssa da bu psikolojik genler mutlaka bi yerde ana kız olmalarını engelleyecek ve bi sürtüşmede kv-gelin mesafesi olacak gibime geliyor... :)))
Şu boşluktan kendimi kurtarrsam bende sevinicem günlerdir kabuslarla uyanıyorum. Adama aşık bile değildim niye böyle oldm anlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?