Ana kuzusu

oansorma

sorma ne haldeyim
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2015
80
23
Basliktan belli oldugu gibi ana kuzusu bir sozlum var (bunu kesinlikle kabul etmiyor)
Bu arada lutfen tartisma yaratmayalim arkadaslar bende aile, anne, baba nedir bilirim, bende canimdan cok severim ama herseyin bir usulu bir adabi var degil mi. Sadece en mantiklisi nedir, bir strateji mi uygulamali, birseyler mi demeli yoksa hic duymuyormus gormuyormus gibi mi davranmali, bunu sormak danismak istiyorum, benim durumuma benzer olanlarada yardimci olsun bu konu.
Bu sekilde anlatmak istemezdim ama abartmiyorum ve anlamaniz icin soyluyorum.. sozlum neredeyse annesini kucaginda tasiyacak, kayinvalidemde neredeyse her an sozlumu alip bir bebekmis misali emzirecekmis gibi takiliyorlar.
Benimde annem var basimin taci, bende bir evladim annemin caninin parcasiyim ama uc derecede vicik vicik olmaya gerek yok, yeri gelir benide annem minik yavrum canim diye sever koca kiz olmama ragmen ama bebek muamelesi yapmaya gerek yok
Kardesleri ve babasinada cok duskun sozlum. Endisem evlenince bende aileden biri olamayacak oldugumu hissetmem. Cunku hepsi ayri ayri ozellikle kayinvalidem bunu muthis bir sekilde hissettiriyor.
Bunu soylemek istemezdim ama kayinvalidemi sevmiyorum, sevemeyecegim.. ogluna melek bana buzlar kralicesi oldugu icin

Boyle bir aile. boyle bir durum. Nasil davranmaliyim? Ne hissetmeliyim?

Ben çok ana kuzusu,ailesinin ağzına bakan adamları gece olunca yatakta nası erkek gibi görüyo karıları hiç anlamıyorum bunu anlamicamda.Bence tek sorun ailesine düşkün olması değil yani,bitti gözümdeki bütün erkeklik gitti.Aha.Olmaz yani.Ve düşündüğün şeydede yanılmıyosun evet evlendiğinizdede ailesinin anasının sözüne çok bakıp seni yok sayıcaklar.Forever.

aslinda annesine duskun olan erkek ,esine cocuklarina da duskun olur diye biliyorum:KK66:

buyuklerimizden boyle duyuyordum ama artik dusuncem soyle degisti
evet annesinden geriye kalan ilgiyi esine cocuguna verebilir ama daima anne gelecek oncelik ve bunu bariz hissettirecek
normal evliliklerde boyle degil, en azindan benim cevremde esine cocuguna daha cok onem veriyor erkekler
ben bizim boyle olabileceginden supheliyim

aslinda annesine duskun olan erkek ,esine cocuklarina da duskun olur diye biliyorum:KK66:

Valla öyle bişey yok.Neler gördüm.Ailesine saygısız olmayan evlat eşinede saygısız olmaz buna varım evet.Ama evlat aileye düşkünse ve aile geline düşkün DEĞİLSE hoobaaaaaa dımtısdımtıs olaylar olaylaaaarrrrr.

Valla öyle bişey yok.Neler gördüm.Ailesine saygısız olmayan evlat eşinede saygısız olmaz buna varım evet.Ama evlat aileye düşkünse ve aile geline düşkün DEĞİLSE hoobaaaaaa dımtısdımtıs olaylar olaylaaaarrrrr.

sence tek cozum ayrilik mi canim?

sence tek cozum ayrilik mi canim?

Yani çözümü ne ben bilmiyorum açıkcası.Neden bilmiyorum çünkü ben başka bi düzeltme ihtimali yolu varsada o yolu bırakmak yerine ayrılırım.Çünkü dediğim gibi benim için erkeklik demek bu tarz şeyler demek.Karısının arkasında dimdik durmak demek,kim olursa olsun karşısındakine söz geçirebilmesi demek.O karısına laf söyletmez demek.Aksi halde kendisini yatakta dahi bi erkek konumuna sokmicağım için cinsellikte biter.Bu ihtimaller sebebiyle ben düzeltmek yerine direkt ayrılırım.Çünkü tiksiniyorum.Baya baya yatakta istemem adamı yani.Güçlü sözünü geçiren adamlar bana cazip geliyor.Sabah anasının dibinde oturan adamdan gece ne erkek olucak Allahsen.Tiksinç iğrenç.O yüzden bişey diyemiyorum.Varsa eşini bu huyundan vazgeçirebilenler beri gelsin.Ama sanırım yok,çünkü bu forumda okuduklarım bunu gösteriyor.Herkes sikayet ediyor ama kimse bişey yapamıyor belliki.

Basliktan belli oldugu gibi ana kuzusu bir sozlum var (bunu kesinlikle kabul etmiyor)
Bu arada lutfen tartisma yaratmayalim arkadaslar bende aile, anne, baba nedir bilirim, bende canimdan cok severim ama herseyin bir usulu bir adabi var degil mi. Sadece en mantiklisi nedir, bir strateji mi uygulamali, birseyler mi demeli yoksa hic duymuyormus gormuyormus gibi mi davranmali, bunu sormak danismak istiyorum, benim durumuma benzer olanlarada yardimci olsun bu konu.
Bu sekilde anlatmak istemezdim ama abartmiyorum ve anlamaniz icin soyluyorum.. sozlum neredeyse annesini kucaginda tasiyacak, kayinvalidemde neredeyse her an sozlumu alip bir bebekmis misali emzirecekmis gibi takiliyorlar.
Benimde annem var basimin taci, bende bir evladim annemin caninin parcasiyim ama uc derecede vicik vicik olmaya gerek yok, yeri gelir benide annem minik yavrum canim diye sever koca kiz olmama ragmen ama bebek muamelesi yapmaya gerek yok
Kardesleri ve babasinada cok duskun sozlum. Endisem evlenince bende aileden biri olamayacak oldugumu hissetmem. Cunku hepsi ayri ayri ozellikle kayinvalidem bunu muthis bir sekilde hissettiriyor.
Bunu soylemek istemezdim ama kayinvalidemi sevmiyorum, sevemeyecegim.. ogluna melek bana buzlar kralicesi oldugu icin

Boyle bir aile. boyle bir durum. Nasil davranmaliyim? Ne hissetmeliyim?
Ben sevdiğim adamın hayatında birinci önceliğe sahip olmak isterim. Her kadın ister. Anne, baba, kardeş sevilir ama bir erkeğin bir çekirdek ailesi olur, o da karısı ve çocuklarıdır.

Evlendikten sonra annesi, babası ve kardeşleri hep sizden önce gelecekse, siz ne derseniz deyin onların talepleri karşılanacaksa, her kavgada 'ailemi sana ezdirmem' lafını duyacaksanız, annesi gözünüzün içine baka baka 'oğlucum benim sözümden çıkmaz' diye size nispet yapacaksa katlanabilecek misiniz? Kocanızla sadece ikiniz ortak hayatınıza yön verebilecek misiniz? Siz o sımsıkı ailenin sınırları dışında oğullarının dışarıdan getirdiği yabancı olarak kalmaya razı olacak mısınız?

Ya boşversene
Bırak cıvık cıvık olsunlar sevsinler birbirlerini sende sev sevgi yumağı olun:)

Hep sen 2 sırada kraliçe sultanda(kaynana) 1.sırada olacak bunu kabullenerek evleneceksin , artık hafta sonları gezme olarak kaynanaya gidersiniz, cafe yok, slnema yok varsa yoksa anasının mutlulluğu sırf aşk için katlanılmaz bu kadar fedakarlık çok kaynana aileyi dibine kadar yaşayacak sense halen aile olmanın özlemini yaşayacaksın adam sana bunu rava görecek ,
küçüklükten itabaren deniyor ya hani ana baba hakkı bunu çüğu erkek dengeleyemiyor olan da kadına oluyor , tahamül etmek zorunda bırakılıyor anne oğul mutlu olsun senin mutlu olmaya hakkın yok aslında bunun 2 side kul hakkına giriyorlar benim gözümde
Ben sevdiğim adamın hayatında birinci önceliğe sahip olmak isterim. Her kadın ister. Anne, baba, kardeş sevilir ama bir erkeğin bir çekirdek ailesi olur, o da karısı ve çocuklarıdır.

Evlendikten sonra annesi, babası ve kardeşleri hep sizden önce gelecekse, siz ne derseniz deyin onların talepleri karşılanacaksa, her kavgada 'ailemi sana ezdirmem' lafını duyacaksanız, annesi gözünüzün içine baka baka 'oğlucum benim sözümden çıkmaz' diye size nispet yapacaksa katlanabilecek misiniz? Kocanızla sadece ikiniz ortak hayatınıza yön verebilecek misiniz? Siz o sımsıkı ailenin sınırları dışında oğullarının dışarıdan getirdiği yabancı olarak kalmaya razı olacak mısınız?

Benimde babannem hep oyle derdi "annesine nasil davranirsa esinede oyle davranir bir erkek" diye ama daha 18 yaşindayken bir erkek arkadasim olmustu ve iste onda anne duskunlugu ne demek gormustum yollarimiz ayrildiktan sonra asla anneciginin kuzulariyla isim olmayacak dedim hep ve istedigim gibi bir adamla evlendim anneci degil gayette memnunum babaneme gelince evlendikten sonra tekrar konustuk bunu demekki buyuklerde yanilirmiş :KK70:

Bazilari benim daha 18 yasimdayken caktigim mevzuyu 30 yasinda uyanamiyor Allah akıl versin huzur versin ne diyeyim

Benimde babannem hep oyle derdi "annesine nasil davranirsa esinede oyle davranir bir erkek" diye ama daha 18 yaşindayken bir erkek arkadasim olmustu ve iste onda anne duskunlugu ne demek gormustum yollarimiz ayrildiktan sonra asla anneciginin kuzulariyla isim olmayacak dedim hep ve istedigim gibi bir adamla evlendim anneci degil gayette memnunum babaneme gelince evlendikten sonra tekrar konustuk bunu demekki buyuklerde yanilirmiş :KK70:

Bazilari benim daha 18 yasimdayken caktigim mevzuyu 30 yasinda uyanamiyor Allah akıl versin huzur versin ne diyeyim

kisinin mantigi bildigi ile sinirlidir dolayisiyla sizin tecrube ederek ogrendiginizi benim(yasamadigimdan) cakmamam cok dogal.

kisinin mantigi bildigi ile sinirlidir dolayisiyla sizin tecrube ederek ogrendiginizi benim(yasamadigimdan) cakmamam cok dogal.

Sen niye ustune aliniyorsun o kismi (yasayarak) hatta bazilari kendi agziyla soylerken ve dertlenirken dahi gidip bile bile evlenip evlendikten sonraa " naaaptimmmm bbeen!!! "Demeleri gerekiyor illa..

Eger sozlunuz simdiden boyleyse eyvah diyorum.. etrafimda ornekleri cok fazla hepsi bosandi ve bizzat benimde evliligim bosanma asamasinda.. boylelerine evlilik yasagi sart .. bunlarinki hastalik derecesinde bagimlilik duskunluk hafif kaliyo..

Nişanlınızla konuştunuz mu bu durumu hiç. yani kabul etmiyor demişsiniz ama siz ona ne şekilde dediniz bu durumu?

Ya ayrı şehirlerde yaşayacaksınız.
İstanbul gibi bir yerde iseniz farklı yakalarda oturacaksınız.
Ya da şimdiden sınırınızı koyacaksınız.
En kötü ihtimal bunu kabul ederek yaşayacaksınız.

Ana kuzuları asla analarından vazgeçmez.
Anneler erkek evlatlarını yanlış yetiştiriyorlar. Sanki sürekli kendilerine muhtaç olmaları gerekiyormuş gibi.. İşiniz zor.
Annesi, sözlünüze iyi bir kazık atmadıkça anlamaz, ayrılmaz. Siz sakın sözlünüze annen şöyle, böyle demeyin. Annesiyle iyi geçinin, size kötü davranıyorsa bunu sözlünün yanında açık edecek şekilde davranabilirsin.
Fazla örnek vermemişsiniz o yüzden bir şey diyemiyorum pek.

Allah sabır versin diyorum,
Ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin
:KK14:

Dipnot; Erkekler ana kuzusu olduklarını asla kabul etmezler.

Bu kadar anasını seviyosa anasının dibinde yaşasın böyle erkekler ne diye evleniyo. 2 tür erkekle bence asla evlenilmemeli 1 ana kuzusu 2 cimri.. Allaha Şükür böyle problemlerim yok. Anasinı tabiki sevsin ama ana kuzuluğu çok ayri

Ana kuzusu olmak aslinda korkuldugu gibi degildir.
Anneyi basinin ustunde tutmak demek saygiya sevgiye isarettir. Anneleri kutsal gormektir.
Aile baglarida guclu diyosun; ilerde iyi bi aile babasi olmasi buyuk ihtimal bu erkeklerin. Bi aile nasil olmasi gerekir bilir.
Benim kuzenim var su an 30 yasinda. Dayim o daha 20 gunlukken vefat etti. Annesi birakip gitti. Su an evlendi ve 3 cocugu var. Karisi anlatir bazen x birden cok fevri davranir cocuklara diye. Sonradansa cok pisman olr ama bunun sebebini kucuklugune baglar. Cok kuck yaslarda yatili okullarda gecirdi senelerini.
Oysaki aile gibi bi kavranma buyuseydi neyin yanlis neyin dogru oldgunu bilseydi o zmn daha kolay olurdu.
Biz su an diyebiliyoruz mesela; ben babam gibi sert olmuycagim,ben annem gibi cocuklarimi ksitlamiycam felan.

Sorun aslinda ana kuzularinda degil.
Sorun ana kuzusu boyunlarini abartan o analarda. Inatla ve itinayla oglundan bi fici turlu kurmak isteyen analarda. Yetistirme tarzinda. Boyutlari cok cok onemli.

Nasil anlarsin bu ana kuzusu boyutlarini ve tehlike arzettigini?
Kilit soru sudur: anasi ve mustakbel gelin adayi fikir ayriligina dustugunde erkek ne yapiyor?

Niye yazdim bunlari?
Cunku ana kuzusu kelimesi kotu bisy gibi algilanir. Oysa degil.

Son düzenleme:
X