ana var, baba var.

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.979
798
ben böyle ana-babaya ne diyeyim bilmiyorum.

onlar "köyde rahatız" diye 15-16 yaşındaki genç kızı şehirde evde yalnız bırakıyorlar.

şimdi de sevgilisi var diye okuldan alacaklarmış.

"köyden gelin" diyoruz, gelemezlermiş, kızı okuldan alacaklarmış.

anne-baba laftan anlamıyorlar. kızı köye göndersek okulu ne olacak?

anne-baba gelmiyor, nasıl ikna edeceğiz?

bilmiyorum.

sevgilisinden ayrildi deseniz ?
okulunu bitirsin öyle dönsün bari deseniz..
yazik günah okulunu bitirsin, köyde ne yapacak ?

bilmiyorum alırlar mı _? ben aileme sevgilimi söyledim ailemle aramız açıldı sadece. arkadaşımm varr benimm bitanee oda okuldann kaçmıştı.ailesi öğrendi hatta babası kızına kızlık testi bile yaptırdı. kızz pazartesiye cesedim gelirr diyordu. köye gnderceklerdı ve okuldan alacaklardı. hiç bişeyy yapmadılr sadece dövdüler. almazlar diye umuyorm.

sevgilisinden ayrildi deseniz ?
okulunu bitirsin öyle dönsün bari deseniz..
yazik günah okulunu bitirsin, köyde ne yapacak ?

kız öyle demiş ama inanmıyorlar ki. kıza çok üzülüyorum. yemek, bulaşık, ev işleri vs hepsini kız yapıyor.

5 zayıfı var, okumaz diye almak istiyorlar. kız tek başına her şeye nasıl yetişsin?

bilmiyorum alırlar mı _? ben aileme sevgilimi söyledim ailemle aramız açıldı sadece. arkadaşımm varr benimm bitanee oda okuldann kaçmıştı.ailesi öğrendi hatta babası kızına kızlık testi bile yaptırdı. kızz pazartesiye cesedim gelirr diyordu. köye gnderceklerdı ve okuldan alacaklardı. hiç bişeyy yapmadılr sadece dövdüler. almazlar diye umuyorm.

anne-babanın umurunda değil ki kız. okumasın, gelsin tarlada çalışsın, isteyeni olursa evlendirirler. olan kıza olacak.

anne-babanın umurunda değil ki kız. okumasın, gelsin tarlada çalışsın, isteyeni olursa evlendirirler. olan kıza olacak.[/QUOTE]

ayy kötüü olurr bence sabredinnn vermeyinn derimmm :S en azındann derslerine çalışıp hayatını kurtarır :S

anne-babanın umurunda değil ki kız. okumasın, gelsin tarlada çalışsın, isteyeni olursa evlendirirler. olan kıza olacak.

ayy kötüü olurr bence sabredinnn vermeyinn derimmm :S en azındann derslerine çalışıp hayatını kurtarır :S[/QUOTE]

ben de öyle diyorum ama dinleyen kim? sonuçta onlar anne-babası. abileri deseniz, kendi hayatları ile meşguller. en kolayı herkes için kızı köye gönderip sorumluluktan kurtulmak.

baba gelmese bile, anne gelsin, kızının başında dursun diyorum ama maalesef hiçbir şekilde dikkate almıyorlar.

ayy kötüü olurr bence sabredinnn vermeyinn derimmm :S en azındann derslerine çalışıp hayatını kurtarır :S

ben de öyle diyorum ama dinleyen kim? sonuçta onlar anne-babası. abileri deseniz, kendi hayatları ile meşguller. en kolayı herkes için kızı köye gönderip sorumluluktan kurtulmak.

baba gelmese bile, anne gelsin, kızının başında dursun diyorum ama maalesef hiçbir şekilde dikkate almıyorlar.[/QUOTE]

şimdii sizede hak veriyorum bir yandan sizde bakarsanız nereye kadarr yanii :S birisinin sorumluluğunu kaldırmaktaa çok zor :S Allah sabır versin diyorum :S hayırlısı olsn

Neyiniz oluyor bu kız anlamadım?
Eger aileyi ikna edebilirseniz edin ve okuluna devam etsin.
Ve bende sasırdım nasıl anne-baba onlar. Sehirde bırakıyolar,bir de gelemeyiz filan tuhaf...

şimdii sizede hak veriyorum bir yandan sizde bakarsanız nereye kadarr yanii :S birisinin sorumluluğunu kaldırmaktaa çok zor :S Allah sabır versin diyorum :S hayırlısı olsn

teşekkürler. Allah kızın yardımcısı olsun.

Neyiniz oluyor bu kız anlamadım?
Eger aileyi ikna edebilirseniz edin ve okuluna devam etsin.
Ve bende sasırdım nasıl anne-baba onlar. Sehirde bırakıyolar,bir de gelemeyiz filan tuhaf...

Kız komşumuzun akrabası. Herkes bir şeyler söylüyor ikna etmek için ama bu zamana kadar bir faydası görülmedi maalesef.

Anne-baba kızınca gece çocuğu sokağa bırakan insanlar. Yaptıklarını düşününce çıkış yolu bulamıyoruz.

Son düzenleme:
O kızın sevgilisi olmasının tek sorumluları kendileri olduklarının farkındalar mı acaba? O yaşta cahil kız bir başına bırakılır mı yahu??

aman ne guzel cozum sevgilisi var okuldan al cocugun butun omrunu cope at vallahi cocuklardan cok anne babalara cocuk yetistirmek konusunda egitim verilse ne guzel olur:31: sanki o kızın hayatı onların tapulu malıymıs gibi istedikleri gibi yonlendiriyorlar sevgilisi varsa var 15-16 yasında karsi cinse olucak tabiki ilgisi hoslanıcak sevicek onemli olan karsına alıpda konusabilmek bu tarz konuları ama nerde tek bildikleri okuldan almak eve kapatmak

Son düzenleme:
O kızın sevgilisi olmasının tek sorumluları kendileri olduklarının farkındalar mı acaba? O yaşta cahil kız bir başına bırakılır mı yahu??

aile de cahil olunca daha zor oluyor.

aman ne guzel cozum sevgilisi var okuldan al cocugun butun omrunu cope at vallahi cocuklardan cok anne babalara cocuk yetistirmek konusunda egitim verilse ne guzel olur:31: sanki o kızın hayatı onların tapulu malıymıs gibi istedikleri gibi yonlendiriyorlar sevgilisi varsa var 15-16 yasında karsi cinse olucak tabiki ilgisi hoslanıcak sevicek onemli olan karsına alıpda konusabilmek bu tarz konuları ama nerde tek bildikleri okuldan almak eve kapatmak

yaşı küçük ya istedikleri gibi davranıyorlar. elbette o yaşta bir kızın sevgilisi olması normal ama ailesi yanında olmayan, yalnız yaşayan bir kız için ilerde büyük sorunlara neden olabilir. aile uğraşmak istemediği için kolay yolu seçiyor.

Back
X