Anadolu Partisi 1 Kasım’da seçime katılmayacak

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
158
Emine Ülker Tarhan, başkanı olduğu Anadolu Partisi'nin 1 Kasım şeçimlerine katılmayacağını açıkladı.
Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, “adil seçim olmadığını” belirterek, 1 Kasım’da yeniden yapılacak seçimlere partisinin katılmayacağını duyurdu.

Ülker, yaptığı yazılı açıklamada, seçimin “daha iyi bir yönetim ve geçici bir iktidarın toplumun onayını alanlara devredilmesi” için yapıldığını belirtti.

Yapılacak seçimin güvenliği ve güvenirliğinin tartışmaya açık olduğunu vurgulayan Tarhan, şunları kaydetti:

“Bu koşullar altında gidilen bir seçimin güvenliği de, güvenirliği de elbette tartışılacak ve bu girdaba çekilen herkesi de boğacak. Şeffaf diye bizlere yutturulmaya çalışılan oy sandıkları aslında tam bir kara kutu ve hepsinin üzerinde de şehitlerin kanı, geride bıraktıkları acılar olacak. Bunlar üzerine inşa edilmiş bir seçim, asla bizim seçimimiz olamaz. Biz bu oyunda yokuz. 1 Kasım’da yapılacak, hatta belki de yapılamayacak şeyin adı ne erken seçim ne tekrar seçimdir. Saat saat hesaplatılan oy oranları ve başkanlık kurguları uğruna her gün onlarca genç canımızı şehit verirken, kör topal da olsa varsaydığımız demokrasi, terör saldırıları ile yürürlükten kaldırılmışken, biz çıkıp da kimseden oy istemeyeceğiz. Çünkü biz bu sistemi bir kadermiş gibi kabul etmiyoruz.”

Mevcut sistemi eleştiren Tarhan, “Sistemden beslenenler sistemi elbette onaylarlar. Bizim gibi, bu kirli sistemi reddedenler ise onunla mücadele yöntemleri ararlar. Biz de bu bağlamda sistemden beslenmeyenlerin sesi olmak, yeni ve çağdaş bir izlek yaratmak için yola çıkmıştık. Çok zordu, biliyorduk, ama kabul görse de görmese de bunun yapılması gerekiyordu. Çünkü bu, teslim olmamak demekti. Şimdi de bize dayatılan bu darbe ortaklığına teslim olmamayı tercih ediyor ve bu da bir itiraz yöntemi olarak kayda geçsin istiyoruz. Bu gerekçelerle, katılma yeterliliğimiz olmasına rağmen, 1 Kasım seçimlerine katılmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

AA

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/anadolu-partisi-1-kasimda-secime-katilmayacak-931483/

CHP'den ayrılmasında çok kızmıştım ama şimdi çok mantıklı bir karar vermiş.

Adil seçimin olmadığını söylemiş kesinlikle katılıyorum.
Zaten ülke şu durumdayken çıkıp yüzsüzce oy isteyecek partiler var.
Bu bile sinir bozucuyken, iyi bir karar vermiş.

Keşke CHP nin genel başkanı olsaydı bu kadın,veya MHP nin başına Meral Akşener geçse.
O zaman gönül rahatlığıyla kullanırdım oyumu.
MHP= Meral Akşener / OKTAY VURAL !
CHP = Mustafa Balbay / Tuncay Özkan / HALUK KOÇ / Muharrem İnce.

aklıma gelmeyenler olabılır. Haluk Koç cok kıbar bir adam cok begenıyorum..

keşke hdpde birleşeceklerine bu partide birleşselerdi.

aynen katılıyorum bu partiler liderleri yüzünden kaybediyor.ve bunu neden düşünmüyorlar.heleki şu seçimler de radikal değişiklik yapın parti başkanlarınızı yenileyin ki oylarımız sizlere olsun.

değişiklik olsa adım gibi biliyorum ki oyları artıcak bence özveride bulunmaları gerekiyor bu liderle le seçimler denendi olmadı oylar düştü.

bi gitseler emekli hayatı sürseler artık.yada partide aktif olsunlar ama ne olur başkan olmasınlar

Bu aralar Tansu Çiller'in adı çok zikrediliyor. Hani zamanında cidden PKK ve terör ile iyi mücadele etmiş bir kadın. Bize hep salak, ABD casusu, kocası hırsız imajı çizildi ama bazı tarihçiler o kadının çok zeki olduğunu ama fırsat verilmediğini söylüyor. O nereden çıkacak merak ediyorum, bu kadar dillendiyse bişey var sanki

Hıc duymadım ınanır mısın. kacırıyorum demekki !

Hıc duymadım ınanır mısın. kacırıyorum demekki !

Bir önceki seçimlerde de dillendirilmişti ama sonra Erdoğanla görüştü falan filan demişlerdi. Sonra da katılmadı, şimdi de sosyal medya da konuşuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…