Analık izni hakkında?

Doğum belgesi aldim da benim demek istediğim analık belgesi :KK43:
Ben hastaneden ekstra '' şu tarihe kadar analık izni vardır'' gibii bi rapor alındığını bilmiyorum açıkçası. Doğum belgesinde ki tarihe göre kurum sisteme giriyor analık iznindedir diye. Benim öyle oldu ama kurumdan kuruma farkediyosa bilemem

Ornegin 37 demi 36+2demi izne ciktiniz takipli hastahane bugunu netlestirmeliydi 38de mi 39+2 demi 40+1 demi dogum oldu bu evrak gerek uzerine de 2 ay ekleniyor
Hepsini 16 haftaya tamamlayacaklar
Takipli hastahaneye gonderme sebepleri bu
Gidin gorusun
Bizim arkadasimiz erken dogum yapti tam zorunlu izne ciktigi zamandi, ozel muayneydi doktoru yonlendirmemis. Sonrasinda kurum resmi olanlari kabul etti obur turlu idari izin olmaliydi
Kurum sgk sayfasinda gordugu tarihe gore islem yapiyor olmadi kurumla gorusun.
Siz bilemezsiniz doktor yonlendirmeliydi.
32. Haftada aldığı çalışır raporunda bu detaylar yazar aslında. Daha sonra 37de çalışamaz raporu verilir ve arada geçen süre doğum belgesinde yazan tarihe göre eklenip hesaplanır. Hastane analık izni diye bi belge vermez ki. Ya da ben sorunu tam anlamadım 🤔

32. Haftada aldığı çalışır raporunda bu detaylar yazar aslında. Daha sonra 37de çalışamaz raporu verilir ve arada geçen süre doğum belgesinde yazan tarihe göre eklenip hesaplanır. Hastane analık izni diye bi belge vermez ki. Ya da ben sorunu tam anlamadım 🤔

Hayir 37de izne cikmasi beklenendir, ama hastalanabilir 36+6 da cikabilir 3 tane evrak gerekli 32de calisabilir, izne cikarken dogum oncesi rapor ve dogum tarihinde duzenlenen belge.
Hepsi 16 hafta olur
Neredeyse hic bir bebek gununde dogmazki.
Dogum belgesi bebek icin duzenlenir analik izni raporu anne icin.
Yada siz analik izni icin verilen belge ile karistiriyorsunuz sizin icerigini yazdiginiz evrak konu sahibinde o yok. Cunku 2. Bir hastahaneye gitmis izne ciktigi tarih yok dolayisiyla dogum sonrasina ne ekleyecegini bilmediginden takipli hastahaneye gondermis. Takipli hastahanede orada dogum yapmamis hastaya su anda evrak duzenlemez olan konu sahibine olur

Ben hastaneden ekstra '' şu tarihe kadar analık izni vardır'' gibii bi rapor alındığını bilmiyorum açıkçası. Doğum belgesinde ki tarihe göre kurum sisteme giriyor analık iznindedir diye. Benim öyle oldu ama kurumdan kuruma farkediyosa bilemem

Hayir olurmu hastahane sgkya izin bildirir kurumda sgk rapor sayfasindan o tarihi isler kurumun isleyebilecegi bir sayfa ztn yok.
Raporu hastahane bildirir duzenler.

32 ncı haftada çalışabilir aldım , ne zaman ise başlayacağımı gösterir belge gerekli , onu hastaneden almamıştım, ise başlayacağım nasıl bilicem? Kamuda çalışıyorum (analık izin bitiş tarihi gerekli) başına gelen var mı ?

Keşke öyle olabilse yaa, çok sevinirim, kaç gündür uğraşıyorum, doğum yaptığım hastane, takipli hastaneden alın dedi, takipli hastanem de doğum yaptiginiz yerden alın diyor . 170 i aricam ama doğru anladınız dimi, analık iznini gösterir belge gerek bana, doğum belgemi verdiler sadece
Cancağzım mesajlarından anladığım kadarıyla 32de çalışabilir raporu aldın ve o günden sonra doğum yaptın 37ye ulaşmadan doğum belgesinde yazan tarih baz alınarak 16 hafta hesaplayacaksın doğum gerçekleşmemişse çalışabilir raporunda zaten zorunlu iznin başladığı tarih yazar ve o güne kadar çalışırsan o tarihten itibaren yine 16 hafta hesaplayacaksın
Bana doğum yaptığın tarih ve haftanı yazarsan dönüş tarihini hesaplayabilirim senin için

Hayir 37de izne cikmasi beklenendir, ama hastalanabilir 36+6 da cikabilir 3 tane evrak gerekli 32de calisabilir, izne cikarken dogum oncesi rapor ve dogum tarihinde duzenlenen belge.
Hepsi 16 hafta olur
Neredeyse hic bir bebek gununde dogmazki.
Dogum belgesi bebek icin duzenlenir analik izni raporu anne icin.
Yada siz analik izni icin verilen belge ile karistiriyorsunuz sizin icerigini yazdiginiz evrak konu sahibinde o yok. Cunku 2. Bir hastahaneye gitmis izne ciktigi tarih yok dolayisiyla dogum sonrasina ne ekleyecegini bilmediginden takipli hastahaneye gondermis. Takipli hastahanede orada dogum yapmamis hastaya su anda evrak duzenlemez olan konu sahibine olur
Anladım, konu sahibinin işleri daha karışık. Ben sadece çalışabilir ve çalışamaz raporlarını kurumuma verdim. Doğum sonrası da doğum belgesini verdim gerisini onlar hallettiler. Bu kadar teferruatlı olmadığı için anlayamadım

Anladım, konu sahibinin işleri daha karışık. Ben sadece çalışabilir ve çalışamaz raporlarını kurumuma verdim. Doğum sonrası da doğum belgesini verdim gerisini onlar hallettiler. Bu kadar teferruatlı olmadığı için anlayamadım

Ben o birimde calisiyordum, aslinda sizde benim dedigim evragi diyorsunuz ama ifade edemedik konu sahibinde evrak eksik. Birde o surecte genelde esler hallediyor mutlaka rapor verilmistir.
Cozumu biraz zor tek cozum eksik kalan gune saglik raporu duzenlemeyi kabul etmeleri.

Cancağzım mesajlarından anladığım kadarıyla 32de çalışabilir raporu aldın ve o günden sonra doğum yaptın 37ye ulaşmadan doğum belgesinde yazan tarih baz alınarak 16 hafta hesaplayacaksın doğum gerçekleşmemişse çalışabilir raporunda zaten zorunlu iznin başladığı tarih yazar ve o güne kadar çalışırsan o tarihten itibaren yine 16 hafta hesaplayacaksın
Bana doğum yaptığın tarih ve haftanı yazarsan dönüş tarihini hesaplayabilirim senin için
Sağol ama hesaplayabilsek bile kurum istiyor mus işte onu nasıl yapicaz, illa o belge lazım bana (39+0 da 29 ağustosta) ve buradan biri dedi ki geç düzenleneceği için günlerim gidecekmiş , bı aelrkadasin 3 haftası yanmış, düşünsene , doğru mu yaa :(

Sağol ama hesaplayabilsek bile kurum istiyor mus işte onu nasıl yapicaz, illa o belge lazım bana (39+0 da 29 ağustosta) ve buradan biri dedi ki geç düzenleneceği için günlerim gidecekmiş , bı aelrkadasin 3 haftası yanmış, düşünsene , doğru mu yaa
:KK43:
Kuzum 39. Haftada doğum yaptıysan okuluna da 32-37 arası çalışabilir raporu verdiysen ve o süreçte çalıştıysan izne ayrılışın raporda yazan zorunlu izninin başladığı tarih olarak baz alınır senin kafanı kurcalayan şeyi anlayamadım ben galiba. kızımda ben 32-37 çalışabilir raporu aldım orda zorunlu iznimin başladığı tarih 9 Mart olarak yazıyordu ki o tarihe kadar bi fiil derse girdim zaten 9 marttan sonra okula gitmedim ve o gün doğum öncesi 8 haftalık analık izin hakkımı başlattılar kızım doğunca da 39+4te doğdu doğum belgesi verdik bu niye gerekli idi benim için ( yatılı okulda görev yapıyordum kızım 2 yaşına girene kadar gece, 1 yaşına kadar gündüz nöbeti vermediler)

Doğum yaptığım hastane deki sekreterlik, takipli hastaneden alınacak demiş, yanlış demek ki ve mantıksız evet, haftaya gidicez, verirler inşaallah 🤲 acilden giriş yapmıştık, farketmez sanırım, ve ben 32 de çalışır aldım,37 de çalışamaz almadım, onla ilgili sorun olmaz değil mi?
Canını sıkan şey 37ye kadar çalışıp 37de çalışamaz raporu almamak galiba valla ben almamıştım çalışamaz raporunu. çalışabilir raporunda belirtilen tarihe kadar okula gittim sınıf defterlerinde imzam vardı derse girdiğime dair sonuçta okul da aksini iddia edemezdi hiç bir sorun da yaşamadım

Kuzum 39. Haftada doğum yaptıysan okuluna da 32-37 arası çalışabilir raporu verdiysen ve o süreçte çalıştıysan izne ayrılışın raporda yazan zorunlu izninin başladığı tarih olarak baz alınır senin kafanı kurcalayan şeyi anlayamadım ben galiba. kızımda ben 32-37 çalışabilir raporu aldım orda zorunlu iznimin başladığı tarih 9 Mart olarak yazıyordu ki o tarihe kadar bi fiil derse girdim zaten 9 marttan sonra okula gitmedim ve o gün doğum öncesi 8 haftalık analık izin hakkımı başlattılar kızım doğunca da 39+4te doğdu doğum belgesi verdik bu niye gerekli idi benim için ( yatılı okulda görev yapıyordum kızım 2 yaşına girene kadar gece, 1 yaşına kadar gündüz nöbeti vermediler)
Bak tekrar anlatayım, ben okulda diil de başka kamu kurumunda çalışıyorum neyse bak benim de aynen şu tarihe kadar çalışabilir yazıyordu, doğum belgemi de aldım ama benim sorunum tam olarak şu:analık izni bitiş tarihi ni gösterir belgem yok, hepsi bu, yani benim 3 ay sora ise başlayacağım tarihi gösterir belge yi kurum istiyor, ve benim korkum, o belgeyi geç verince günlerim yanacak mis sanirim

Bak tekrar anlatayım, ben okulda diil de başka kamu kurumunda çalışıyorum neyse bak benim de aynen şu tarihe kadar çalışabilir yazıyordu, doğum belgemi de aldım ama benim sorunum tam olarak şu:analık izni bitiş tarihi ni gösterir belgem yok, hepsi bu, yani benim 3 ay sora ise başlayacağım tarihi gösterir belge yi kurum istiyor, ve benim korkum, o belgeyi geç verince günlerim yanacak mis sanirim
Allah Allah ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi ben böyle bir belge de almadım zaten 16 haftalık yasal iznin var İznin başladığı günden itibaren 16 haftayı sistem otomatik hesaplayıp veriyor bittiği gün de yazıyor zaten mesela ben de hamileyim 37ye kadar çalışabilir raporu aldım 17 Eylül’de zorunlu izne ayrılmam gerekiyor bi kaza bela çıkmazsa o tarihte ayrılırsam 7 ocakta analık izinlerim bitiyor ekstra niye bi belge alayım ki gereksiz geldi bana. daha önce kullandığım analık iznimi sisteme nasıl işlemişler gönderiyorum (32-37 çalışabilir almıştım o zaman da 9 Mart’ta zorunlu iznim başlıyordu o tarihe kadar da çalıştım) 9 Mart - 4 Mayıs doğum öncesi 8 hafta olarak işlenmiş onun hemen bitişi 5 Mayıs- 30 Haziran doğum sonrası 8 haftalık izin e izin bitince yani 1 Temmuz’da benim göreve başlamam gerektiği zaten ortada bunun için hastaneden belge alınması saçma değil mi ?
5B4E2D02-4871-41A0-BBD5-46BE2E7D853B.webp
6F1CC230-2C47-497D-82F5-9C695D904E5D.webp

Back
X