• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anana güvenmedeki ana benim anam mı okuyor

Ki
ya sinirim bozuldu gülüyorum şu anda..
yanındaki koltukta otururken suyun boşaldığında ki tam bir göl olduğunda her yer, eşinle sen apar topar hazırlanıp hastaneye gitmeye çalışırken bende geleyim mi gerek var mı diye sormamış..
doğuma gelmiş kadın bulmuşta buluyosun:))

Kim kaldı geceye yanında :110:

Allah yardımcınız olsun, kafanıza takmaya değmez üzülmeyin boşuna, demekki duyarsız bir anne herkes ince düşünemezki ,mesafeni annende olsa koruman gerekli ilerde galiba..

Eve çıktığın zaman da annene ihtiyacın olacak.Insan nasıl bırakır böyle günde.Senin adına çok üzüldüm.Inşallah eşin yardımcı olur sana,bebekle ve seninle ilgilenir.

Birde eşiniz niye kalmıyor benim eşim kalmıştı kimseyi istemedim ihtiyacımda olmadı zaten (annem hasta oldugu için öyle bir talebim olamaz zaten,) evdede eşim baktı..çalışıyor olsada dogum izni ve + yıllık izninden kullandı toparladım bile o süreçte.. Eşinizin kalması en iyi seçenek bence arkadaş eşinden ..

Kizlar yeni doğum 6 nisanda yaptim sezeryank hala hastanedeyim yanimda refakatçi kalabilecek tek kendi annem vardi islerim vardi dedi annem kardesimin eşyasını hazirlayacakmis.ve yarın gelicem dedi onun yerine başımda duran esimin arkadaşının eşi şok olduk.herkes gidip gelicem olarak anladı annemi o da hiç belirti vermeyip arkadaşın esine refakatciligi kitledi.annemle tartıştım.kardesim telden arkadan boşver ya deyip durdu eşim ve ben cok kizgin ve üzgünüz hadi kalmaya niyeti yoksa bastan söylerdi çözüm arardık.kardesim ve annemden nefret ettim.sonuçta keyfime cagirmiyorum bi kac aksam sonra zaten eve yollarlar
Bende dogum yapacagim annem gelecek ama hep sikayet edecek biliyrm cunku ilk dogumda da oyleydi halbuki onu rahat etmesi icin bende esimde elimden gelen herseyi herzaman yapariz ne bir laf dokundurmuslugum vardir ne de baska birsey ama boyle gelince hemen eve gotmek istiyoru kardeslerim var onlari bahane ediyor yok onlar yalniz kalamaz fln bir suru laf en kucik.kardesim 30 yasinda ne biliyim ya sizi cok iyi anliyrm her anne bir degil yani benimkide siz gibi kalmak istemez hemen gider oyuzden bu dogumda hic beklentiye girmiyorum gelmesede olur hatta bazen diyrm ki keske kendi gelmeden sadece eşim yanimdayken dogum olsa bitsede kimseyle muhattap olmasam

annem kaldı.
eşim anne doğuma gidiyoruz gel tabi dedi.
fosur fosur uyudu:)
Uyumaya zaman buldu yani :silah:
Bizim ilk gelinin doğumlarında gündüz annem kalmıştı gece ben kalmıştım.Okulda vardı üstelik.
Ayakları bırak bacaklarımız bile davul gibi olmuştu iki günde
Uyumayı bırak kıçımız yer yüzü görmedi
İnsan yükü ağır ya hele hasta bakmak var ya
Kocaman oldu çocuklar hala dün gibi hatırlıyorum o zamanları
Anama da az saymamıştım niye biz bakıyoruz annesi de var kızkardeşleri de diye
Hepsi el gibi gelip yarım saat oturup hayırlı olsun diyip gitmişti :)

Demem o ki T tugsem_10 hic üzülmeyin bu durumda olan yalniz siz degilsiniz.var oyle anneler benimde annem oyledir zor gunlerimde dar zamanimda hic yanimda olmaz olmadi. sadece lafta telefonla fln arar okdr. Bebeginiz hayirli olsun saglikla bir an once toparlanirsiz insallah

Benim ilk dogumumda ne evde ne hastanede kimse kalmadi. ESim kaldi ilkinde. 2. De de oglum iki yasindaydi adam yoklugundan park yatakla hastaneye gittik esim buyuk oglum ben ve bebek kalacaktik ama doktorum kovaladi esimi. Kucucuk cocugun hastanede ne isi var al onu sen git eve burda hemsire arkadaslar bakarlar karina dedi ve bebek ve ben kaldik☺️Hastane ekstra ilgendi ama gercekten . Dikis almaya giddmedum iki cocukla cimbiz ve ayna ile kendim aldim. Ama sonta ne oldu. Iki kucuk cocukla dikisleri 14. Gun bi patlattim sonra 25 gun kuzu kuzu gelip baktilar bana..

Teşekkürler kızlar twk tek alintilayamiyorum henüz boğazım da yanma ve öksürük de var sezeryanli öksürmek cok zor cocuktan cok oksurmektwn uyuyamadım.yanımda arkadaşımın esi kalıyor allah razı olsun.kocamda beklemeden yapıştırmış babasına annemin gelmediğini.cokta takilmadim. Ama annemde kocam ve ailesine ne konuda kizdiysa o da eksik kalmıyor.34. Haftada hastaneye bi girdim çıktım.o zamanda herkesin kvalidesi kalıyor.demişti bana. Zaten onla isim olmasa hiç neden cagirayim.bugün biraz daha iyiyim.torun bakıcam diyen annem.bakalım torun bakımında nasıl bi s.sizlikle orta yerde bırakır beni.ne halt yemicekse baştan dese de bende kendimi ona göre ayarlasam.

Kardeşine ne aşyası hazırlanacak
Kendisi hazırlayamayacak kadar ne olabilir ki
Aslında böyle durumlar için hastane de hasta bakmayı bilen birkaç günlük tutabileceğimiz bakıcılar olsa keşke
Yaşını başını almış insanlar için hem çok yorucu hemde herkesin harcı değil bence hasta,lohusa, bebek bakmak
Aslında hastanede hasta bakıcı personeller var. İnanın o şartlarda çok iyi bakılıyor
Ben iki ay önce sezeryan oldum annem de vardı ama ameliyat sonrası ilk duşumu bile hasta bakıcı gözetiminde aldım
Bu işin eğitimini almışlar ameliyat sonrası ne yapılır ne yapılmaz çok iyi biliyorlar. Ailem olmasa bende kesinlikle dediğiniz gibi yapardım

Bebeğiniz hayırlı olsun insallah. Hiç üzülmeyin, kimsenin gelmemesi belki daha hayırlıdır.

İlk çocuğumda hem annem hem kv dem vardı. Annemi hastane ortamı rahatsız eder, hemen hastalanır. Annem refakatçi yatağına yattı başladı horlamaya :işsiz: kv de desen, uykusu gelene kadar çocuğu benden kaçırıp durdu :kızgın:. Uykusu gelincede gitti başka boş odaya sabaha kadar uyudu. Sabah herkesi evine yolladım. 2. Gece odanın kapısını kilitledik, eşim de yanıma yattı, sabaha kadar uyuduk :KK48:.

2. Doğum da kv de uzaktaydı, annem büyük kızıma baktı, yengem geldi yanıma, ohh kafam rahat, hemen sütüm geldi. Hiç ağrım sancım yok, mis gibiydi.

Amaaan kadın dizisinde annesi hasta kizi sokağa attı bu diziler hep gerçek. anneler evlat ayrımı yapıyor, en azından büyüyünce yapıyor ne kadar yoo yapmıyor densede insanoğlu elmanın bile parlak olanını seçerken insanda da yapar ayrım
....alisilacak

Kuzular benimde başlık ilgimi çekti girdim resmen şok oldum. Allah yardımcınız olsun rabbim yavrularınıza sağlık size güç versin. Annem hasta oldugu halde okdr çırpınırki benim için . İşten bi gelirim sabah gelmiş evimi temizlemiş yemegimi yapıp gitmiş. Onlarda kaldıgım zamanlar suya bile kaldırmaz beni. Birazda kv anne inatlaşması bu sanırım. İkiside diğer taraf baksın istiyor.

Kuzular benimde başlık ilgimi çekti girdim resmen şok oldum. Allah yardımcınız olsun rabbim yavrularınıza sağlık size güç versin. Annem hasta oldugu halde okdr çırpınırki benim için . İşten bi gelirim sabah gelmiş evimi temizlemiş yemegimi yapıp gitmiş. Onlarda kaldıgım zamanlar suya bile kaldırmaz beni. Birazda kv anne inatlaşması bu sanırım. İkiside diğer taraf baksın istiyor.
allah hayırlı akrabalar versin. Kayinvalidem çalıştığı icin ben annemle daha rahat hissettiğim icin annemin peşinde isim acikcasi.çalışan birbayanim. Daha analik iznim 9 nisandi ona gelmeden supriz yaptı kizim.su sezeryanda da ilk 3 gün önemli bi üçgün dayanamadı kardeşimin derdine düştü.ben yarım insanken.hani en baştan gelmicem dese bi nebze çare arar insan.34. Haftada ise hastaneye yattim çıktım kendisi hep kaynanalar bekliyor dedi. kaynanalarin gelinleri de ev hanımı benden 10-12 ufak insanlar.

Aa doğurdun mu :) sağlıkla analı babalı büyütmek nasip olsun inşallah gözünüz aydın. Anneni takma kafana olan olmuş anne olduğun gün annenden böyle bişey görmen çok ters olmus ama yapacak bişy yok her zaman söylerim Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin...

T tugsem_10 cnm hamilelik gruplarına çok takıldığım için ismin tanıdık geliyo biliyorum seni. Boşver yeni bebişin olmuş keyfini çıkar canını sıkma. Ben yeni düşük yaptım kaç yıldır bekliyorum anne olmayı. Enfazla 1 hafta sürer toparlanırsın. Sürekli bunu düşünüp kendine eziyet etme. :KK16:

Kizlar yeni doğum 6 nisanda yaptim sezeryank hala hastanedeyim yanimda refakatçi kalabilecek tek kendi annem vardi islerim vardi dedi annem kardesimin eşyasını hazirlayacakmis.ve yarın gelicem dedi onun yerine başımda duran esimin arkadaşının eşi şok olduk.herkes gidip gelicem olarak anladı annemi o da hiç belirti vermeyip arkadaşın esine refakatciligi kitledi.annemle tartıştım.kardesim telden arkadan boşver ya deyip durdu eşim ve ben cok kizgin ve üzgünüz hadi kalmaya niyeti yoksa bastan söylerdi çözüm arardık.kardesim ve annemden nefret ettim.sonuçta keyfime cagirmiyorum bi kac aksam sonra zaten eve yollarlar
Bende tek başıma kalmıştım. Hemşireler ilgilenmişti daha doğrusu her şeyi kendim yapmıştım bebeğimi bol bol emzirip kısa yürüyüşler yapmistim. Annem evde yanımdaydı ama ben yapı olarak yerimde yatamam ağrım olduğu halde günlük akışa devam ettim.Yani sizde aman aman olağan üstü bir durumunuz yoksa ufak tefek işlerinizi görebilirsiniz. Belki anneniz öyle düşündü. Tabi size gerekli açıklamayı yapıp gitseydi belki bu kadar üzülmezdiniz.

Kardeşinin eşyası üç gün daha bekleyemiyormuydu? Çocuklarına eşit davranamayan anneleri anlamıyorum. Neyse üzülme canım. Bebeğine odaklan, en önemlisi bebeğin. Hayırlı olsun, güle güle büyüt.

Back
X