• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anana güvenmedeki ana benim anam mı okuyor

Okudum çok üzüldüm. Keşke yapabileceğim birşey olsa da yapsam. Gelsem yanında kalsam.
Bu dönemlerde insanlar genelde bir olumsuzluk yaşıyor çok duydum etraftan. Kimi KV ile kimi eş ile. Seninki annen ile olmuş. Keşke olmasaymış. Üzülme demek çok kolay karşıdan ama cidden bebeğin için üzülmemeye çalış. Sağ salim almışsın kucağına bunu düşünüp mutlu olmaya çalış.

Benimkide 1 ay gormemisim 5 dk gelip goreyim demedi yemek gondercem dedi bekledim bekledim gelmedi 2 gun boyunca annemi bekledim ha geldi ha gelecek sipana baktim ya nasil geleyim dedi kiz kardesime birakabilirdi yanimdaki hastalarin dalga konusu oldum resmen nasil yemekmiski hala pismedi diye:) umursamamaya calisiyorum ama gecmiyo malesef icindeki uzuntu

Uyumaya zaman buldu yani :silah:
Bizim ilk gelinin doğumlarında gündüz annem kalmıştı gece ben kalmıştım.Okulda vardı üstelik.
Ayakları bırak bacaklarımız bile davul gibi olmuştu iki günde
Uyumayı bırak kıçımız yer yüzü görmedi
İnsan yükü ağır ya hele hasta bakmak var ya
Kocaman oldu çocuklar hala dün gibi hatırlıyorum o zamanları
Anama da az saymamıştım niye biz bakıyoruz annesi de var kızkardeşleri de diye
Hepsi el gibi gelip yarım saat oturup hayırlı olsun diyip gitmişti :)

Allah gostermesin de anneniz bakima muhtac olursa gelin demeli o zaman ben niye bakiyorum kizlari var diye :-)

Ben napicam,hastahaneden eve çıkınca bebegimle nasıl ilgilenicem diyordum şimdi küçük bebeğim altı ayı doldurdu.Hepsi gecicek canım,unutmayacaksin ama üstesinden geleceksin,eskisi kadar da canın yanmayacak (ruhunu kastediyorum).Bebeğini güle güle büyütmeni,kuzunun da eşinle olan sorunları asmanizda ,ilişkinizi onarmanizda birlestirici bir etkisi olmasını diliyorum:anne:

Benim öz annemle aram iyi değil. Ben hamileyken bana yaranmak için ille doğuma gelecem gelecem diye tutturdu. Bende gerek yok dedim. O da yok illede cuma geleceğim dedi. Bende Allahım bu kadın gelmeden kızımı doğurayım diye geçirdim aklımdan. Zaten doktor her an olabilir demişti, normal doğum bekliyorduk. Benim suyum, Annem gelmeden, Çarşamba günü geldi. Suni sancı verdiler ama açılma olmadı, sezeryana alındım ve istediğim oldu annem doğum anına yetişemedi ama ertesi gün damladı yanıma. İnanır mısın bana hiç faydası olmadı. İlk günler henüz sütüm gelmediği için mama vermek zorunda kaldım kızıma. Mamayı hemşireler hazırlıyordu, ve hep ben kendim kalkıp istedim Mamayı, annem yerinden kakmadı. Canımı sıkan başka şeylerde oldu ama anlatması uzun olur. Senin annenle aran iyi ise tabiki senin için üzücü bir durum. Ama kendi başının çağresine bakman seni daha güçlü yapar. O yüzden hiç kafana takma ve bebeğinle bu ilk günlerinin keyfini çıkar.

3.5 ay oldu dogum yapali annem hala yanimda.kavga da etsek hala yalniz birakmadi ,fevri olan ben oldugum halde bende 2 erkek annesiyim kiz cocuklarina yapilan ayrimi anlamiyorum kv de olucam ilerde kizin annesinin kalmasi lazim yaninda hele ki sezeryanliysa.rabbim yardimcin olsun ilk 2 gunu atlattin mi gerisini yavas yavas halledersin

Oncelikle bebeğiniz hayırlı olsun .Sezeryanla doğum yaptım . Anneme kıyamadım ( bazı rahatsızlıklari var ) eşimi refakatçi yaptım . Eşim 2 gece horul horul uyudu . Tek başıma bebek ve kendim ile ilgilendim .
Not : ağrı esigim yüksektir :) dayanıklı biriyim
Yani sikmayin canınızı
Bebisiniz sağlıkla doğmuş ya
Önemli olan o :)

Son durum annem uğrayıp birşeyler getirecekti.ilahi adalet ya beni bıraktığı akşam sıtma lanip acillik olmuş bana refakat çi olan arkadaşım toparladı. Allah razi olsun.ondan para ile de olsa.evin tüm daginligini. Toplatip yemek yaptirdi.halasinin kızına kocam.ayrıca böyle yaparak.kocam tarafına malzeme vermeye devam ediyor annem.değerini düşürdükçe düşürüyor.

sızde bır anne oldunuz...her anne bır degil...sizinkıde boyle....onlemını alıp baska bır formul bulabılırdınız...saglıcakla buyutun bebegınızı...annelerı biz secmıyoruz ama anne annedır...yapacak birşey yok.

Son durum annem uğrayıp birşeyler getirecekti.ilahi adalet ya beni bıraktığı akşam sıtma lanip acillik olmuş bana refakat çi olan arkadaşım toparladı. Allah razi olsun.ondan para ile de olsa.evin tüm daginligini. Toplatip yemek yaptirdi.halasinin kızına kocam.ayrıca böyle yaparak.kocam tarafına malzeme vermeye devam ediyor annem.değerini düşürdükçe düşürüyor.

Anneniz ile ilişkiniz hep boylemiydi ? Sizin fedakarlıklarınız , annenizi pamuklara sarmanız oluyor mu ?

Son sorum, belki sorulmuştur , eşiniz neden kalmadı ?

Kuzummm gözün aydın Allah analı babalı büyütsün.
Boşver kuşum bazı insanlar öyle biliyosun anne bile olsa.
Canını sıkma sen güçlü kadınsın her şeyin üstesinden gelirsin.
Öpüyorum seni de bebişini de

kv yapsa tamam diyoruz ama bu anneler böyle yaptımı insanın çok canı yanıyor ,

sen artık güçlü bir annesin boş ver

Gözünüz aydın olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah

Arkadaşım takma böyle şeyleri iki doğum yaptım ikisi de sezaryenle ikinci dogumumda ne annem ve kaldı ne de kaynanam eşimle biz vardık sadece sabaha kadar beraber baktık eve geldik

kizimi yıkadım çok şükür kimseye ihtiyacımız yok istedin mi Allah'ın izniyle herşeyi başarırız

Kimseden beklentim yok çok şükür kendim yapabiliyorum herseyi
ne kadar beklentin olmazsa insanlardan o kadar az üzülürsün herşeyi kendin yapar daha güçlü olursun

Anneniz ile ilişkiniz hep boylemiydi ? Sizin fedakarlıklarınız , annenizi pamuklara sarmanız oluyor mu ?

Son sorum, belki sorulmuştur , eşiniz neden kalmadı ?
böyle değildi annem zaten gelicem deyip gelmeye rek şok lara sokuyor insanı hani bastan gelmem der carene

böyle değildi annem zaten gelicem deyip gelmeye rek şok lara sokuyor insanı hani bastan gelmem der carene

Böyle değilse mutlaka vardır bir derdi. Yıllarca sırtında taşır biri , bir an bıraktığında hiç taşımamış gibi olur.

Aranızdaki ilişkiyi , sizin pamuklarınızı o yüzden sordum.

Eşiniz neden kalmadı. Ve neden eşinizin annenize kızmasına müsaade ediyorsunuz.

Onun annesi olsaydı 50 tane savunma yapmaz mıydı?

Ben onun anasina güvenmediğim ic8n kendi annemi seçmiştim o da beni yari yolda bıraktı.benimde annesine kizdigim noktalarda savunsa bile anasını bama hak verdiği noktalarda oldu.zaten annemin laflari hosuna gitmez kocaminda annemin yaptıkları da kocamın kendini ve tarafını haklı cikarmaya malzeme oldu.hala bide annem idaa ediyor.kendini haklı göstermeye calisiyor.dun aksam uğrayacaktı.dum aksamda ishal olmus sabah doktora gitmis geldi öğle vakti.anneme bastan dedim.bakacam bakamicam de.annemde iste halasi gibi parayla da olsa ne güzel yardim ediyor bakiyorlar sana diyor baksin diyor.bana milletin üstüne laf atıp sıyrılma bakicam yada bakamicam de dedim ona göre çare arayayım dedim.hala kabul etmiyor.benim annemde ısrarım tek anneme güvenmem gereğinden dolayı.kizdigim bastan yapicam deyip orta yerde birakmasi

Back
X