Benim kizim ozel okulda, hic altina kacirmadi ama parka inip ciktiklarinda, terlediginde, uzeri kirlendiginde mutlaka degistirilip gonderiliyor, yardimci ogretmen yapiyor bu isi.
Devlete gelince, cevremde ozellikle devlete bagli bagimsiz anaokuluna gonderenler bagista bulunup yardimci alinmasini sagladilar.
Yardımcı olmadiginda öğretmen insiyatifine kaliyor, degistiren de var degistirmeyen de ama veliyi arayan ben duymadim.
Eskisehirde arkadasimin oglu altina kacirmis buz gibi havada islak islak servise binip eve gelmisti, ogretmeni ben 30 cocugun hangi birine bakayim, tek tek arayamam velileri demis...
Altını değiştirme bence sorun olabilir. Çünkü senin görevin değil.
Ayrıca cidden tuvalet eğiitmi alışkanlığı kazanmadan neden alınıyor ki oraya
Ben öğretmenin alt değiştirmesine karşıyım görev tanımında yok böyle bir şey ayrıca bakıcı vs de değiştirmesin çocuğumun özel bölgesine kimse dokunsun istemem. 3 yaş çocuğuna yapabildiği kadar altını temizlemesi aileler tarafından öğretilmeli bence ille süper bir temizlik beklenmesine gerek yok
Kızım krese giderken arada bir iç çamaşırı hafif kirli gelirdi hiç sorun yapmazdım zaten öğretmen ilk hafta toplantı yapıp bize bu tarz konularda bilgi vermişti
Çocuk altına kacirmissa elbette saatlerce öyle bekletilmez ama alt silme popo temizleme gibi şeylere karşıyımAlafranga alaturka tuvalet korkusu, oyun oynarken fark etmeme ve oyundan kopmama için kaçıran oluyor.. haklısınız
Öğretmen değilim veli de değilim henüz ama yazmak istedim :)
Bence alt değiştirmeyin ... Hem öğretmenin işi bu değil hemde çok riskli her anlamda ...
Şahsen benim kızım altına kacirsa veya üstü değişmesi gerekse okuldan aranıp bilgi verilmesini beklerim isteğim bu yönde olur
Gelirim temmizler değiştiririm kendim
Ne görevli ne öğretmen herhangi biri bunu yapsa asla kabul edemem ... Mümkün değil yani benim için.
Bu yüzden bence çekinmeden açıkça en baştan belirtin konuşmanız gerekiyorsa bu durumu .
Çocuk altına kacirmissa elbette saatlerce öyle bekletilmez ama alt silme popo temizleme gibi şeylere karşıyım
Merhaba arkadaşlar.. Paragraflarca yazıp yazıp silmişim, çok uzatmışım.
Şimdi en yalın haliyle yazıyorum. Okul öncesi öğretmeniyim. Daha önce 2 kolejde öğretmenlik yaptım. Milli eğitime bağlı okulda hiç görev almadım. Bu sene alıyorum ama.
Bir sitede yine benim gibi bir öğretmen yazmış bu konuyla alakalı soru sormuş.
Temizlikten görevli personel yoksa anaokulunda çocuk altına kaçırırsa ne yapılmalı diye.
Öğretmenler de velisini arıyacaksın. O gelip değiştirecek. Yedek kıyafette isteme, senin görevin sanarlar bunu diye cevap vermiş.
Çalıştığım kolejde 3 ayrı temizlik personelimiz vardı bu tarz durumlarda ilgileniyolardı. Şimdi sayfaları araştırınca böyle yorumlarla karşılaştım. Deneyimsiz oldugum için soruyorum.
Özellikle çocuğu okul öncesi dönemde olan annelere soruyorum.
Veya bu durumu yaşayan annelere.
Öğretmen sizi arayıp çocuğunuzun altını değiştirmeye sizi çağırdı hiç.
Veya toplantıda bundan bahsetti mi? Tepkiniz ne olurdu.
Bu gayet normal bir durum mu? Çekimem yersiz mi?
Nasıl yaniKardeş bunlar okul öncesi bebe kusarda çişde yapar dökerde ıyyy ben yapmam temizlikçi gelsün diyen biryere çocuk emanet etmem evde çocuğuna tenizlikçimi çağırıyorsun benim çocuğumu benimsemeyeni bende istemem
Merhaha umarım personelimiz olur bizimde..Ben okulöncesi öğretmeniyim , ilkokulda çalıştığım için bizimkilerin yaşı büyük , öyle çok altına kaçırma olayı olmuyor , olduğu zaman Veli'yi arıyorum , eğer gelemeyecek durumdaysa yanımızda çalışan hizmetliye söylüyorum .. Alt değiştirmek öğretmeninin görevi değil , baştan bunu belirtmelisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?