Lütfen çocuğunuzun altını kimseye degistirtmeyin... Ne öğretmen ne yardımcı.
Evet sanırım yanlıs yazdım. Bir ilkokulun anaokulu2 oğlumdada ana okulunda alta kaçırma olayı yaşamadık.. ancak alt üst mutlaka yedek kıyafet istendi..terlediklerinde mutlaka üstleri değiştirildi.
meb e bağlı diye yardımcı olmuyor değil ki.. siz devlet anaokulunu mu kastettiniz?
Evet kolejde çalışırken bizde değiştiriyorduk. Yedek kıyafetleri vardı çocukların. Modern dans, halk oyunları yüzme gibi birçok ders vardı.
Terliyorlardı hepsini değiştiriyorduk zaten birkaç ay sonra kendileri üstünü değiştirmeyi öğrenmişti.. Terleyince kıyafetini getirip değiştiriyordu :)
Çok üzüldüm, büyük tuvaletini değil de küçük tuvaletini çok değiştirdiğim oldu çocukların. Tuvaletten çıkınca birkaç damla kaçırdıklarını söylediklerinde direk değiştiriyordum..
Çok üzüldüm çocuğa
İyice paranoyak olmaya gerek yok ozaman çocuğu kreşe bırakmamak laxım sapık illa wcde yapmaz yapacak olanNasıl yani
Kusmakla bir değil durum...
Mahremiyet eğitiminden haberiniz yok mu ?
Bunun dışında tacizci tecavüzcü dolu ortalık...
Benim kızım 18 aylık kendi çorabını ve sortunu kendisi çıkarıp giyiyor bitek üstünü giyinemiyor çıkardığında ...İşte bende kesinlikle.
Şimdi veliyi arasam hemen gelir mi, çocuğun öyle beklemesi.. ben etkilenirim bu tarz durumlardan gece uyuyamam kafaya takmaktan. E öbür türlü bende değiştiremem.. bu yüzden kafaya takıyorum.
Evet, çocuk altını kendi temizlemeli bence de. Üst baş değiştirmeyi de öğreniyorlar bir süre sonra.Ben öğretmenin alt değiştirmesine karşıyım görev tanımında yok böyle bir şey ayrıca bakıcı vs de değiştirmesin çocuğumun özel bölgesine kimse dokunsun istemem. 3 yaş çocuğuna yapabildiği kadar altını temizlemesi aileler tarafından öğretilmeli bence ille süper bir temizlik beklenmesine gerek yok
Kızım krese giderken arada bir iç çamaşırı hafif kirli gelirdi hiç sorun yapmazdım zaten öğretmen ilk hafta toplantı yapıp bize bu tarz konularda bilgi vermişti
Kardeş bunlar okul öncesi bebe kusarda çişde yapar dökerde ıyyy ben yapmam temizlikçi gelsün diyen biryere çocuk emanet etmem evde çocuğuna tenizlikçimi çağırıyorsun benim çocuğumu benimsemeyeni bende istemem
Evet sanırım yanlıs yazdım. Bir ilkokulun anaokulu
Öğretmenlik çocuğu WC ye götürüp poposunu silmek değildir siz bayaa yanlış anlamissiniz öğretmenliğiİyice paranoyak olmaya gerek yok ozaman çocuğu kreşe bırakmamak laxım sapık illa wcde yapmaz yapacak olan
Çocuğumu benimsemeyen yere emanet etmem
Öğretmenlik bana göre gönül işidir daha çok sevgi herşeyden üstündür
İlk aradığım kriter
Anne olarak cevap vereyim. Kızım için kreş ararken ilk sorduklarımdan biri tuvalete kimin götürdüğüydü. Hala da kreşinde takip ederim. Öğretmeninin götürmesini isterim. Temizlik görevlisi çocuğa nasıl davranacağını bilemez diye korkuyorum açıkçası. Üstelik sürekli temizlikle uğraşırken elinin hijyenine dikkat edip çocuğa dokunur mu bilemem. Sınıflarında 2 öğretmen var. 15 kişiden fazla olamıyor sınıf. Üstünü de kirletse öğretmenleri değiştiriyor, tuvalete de onlar götürüyor. Velinin çağrılması bana çok garip geldi. Veli çalışıyorsa işi bırakıp onca yolu mu gelecek üst değiştirmeye? Gelirse de çocuk öyle bekleyecek mi?
İşte beni de düşündüren budevletse yardımcı her yerde olmayabiliyor..
yani bilemedim ben çocuğu o şekilde bekletmekte olmaz ha altını değiştirmekte sizin göreviniz değil..
Hem soru soruyorsun hemde cevap işine gelmeyince alakadar etmez diyorsunEvet kusar. Kusunca iğrenmem ben. O çocuk minicik elini ağzına götürür kusmuk olur. Ben o kusmuklı elini tutarım. Ağzını yıkarım elini yıkarım. Çok yaşadım. Bu iğrenmekle ilgili bir durum değil. Siz konuyu hiç anlamamışsınız. Sizin isteyip istememeniz önemli değil. Beni zerre alakadar etmez. Ben etiklik ve çocuk haklarını düşünerek yazdım bunu.
Ne demek milli eğitime bağlı okulda çalışmadım ama kolejde çalıştım?
Lisans mezunuyum. Kolejde öğretmenlik yaptım. Zümrenin mobbingi yüzünden ayrıldım. Ücretli öğretmenlik yapıcam. Milli eğitim değil devlet okulunu kast etmiştim ben yanlıs yazmıısımNe demek milli eğitime bağlı okulda çalışmadım ama kolejde çalıştım?
Konu sahibi ülke belirtmiş miBen yurtdışında yaşıyorum.
Tuvalet alışkanlığı olmayanı almıyorlar devlet okuluna.
3 yaş grubundayız, okula başladığı ilk hafta oğlumun bir vakası oldu, çağırdılar gittim değiştirdim. Sınıfa geri döndü. Sırf bu sebepten tüm dönem boyunca okul zamanı çok uzaklaşamadım civardan.
Hem soru soruyorsun hemde cevap işine gelmeyince alakadar etmez diyorsun
Bende böyle düşünüyorum
Şimdi oldu, düzenle istersen konuyu bu şekildeLisans mezunuyum. Kolejde öğretmenlik yaptım. Zümrenin mobbingi yüzünden ayrıldım. Ücretli öğretmenlik yapıcam. Milli eğitim değil devlet okulunu kast etmiştim ben yanlıs yazmıısım
Ozaman kreşe vermez kendi bakar anne nasıl geksin işten gerçekçi olun konuyu saptırmayınÖğretmenlik çocuğu WC ye götürüp poposunu silmek değildir siz bayaa yanlış anlamissiniz öğretmenliği
30 yaşımdayım çalışan annenin kızıyım hic bı zaman bı öğretmen popomu silmefi özel bolgemi gormedi gayet de iyi ogretmenlerdi
WC ye götürmek altını silmek sadece ebeveyn yapması gerek birde çocuk öğrenecek bu işi. Bukadar net.
Üstünde tartışılamaz bile
Sizin çocuğunuz var mı
Çol teşekkür ediyorum size...Degerli meslektasim her ne kadar vicdanin sizlasa da gorev tanimina uygun olmayan birseyi yapmamalisin.Velilerle konusursun boyle bir hizmeti topluca isteyen olursa oyun teyzesi tarzinda bir abla tutulur ggerekli zamnlar icin.Bebe kusarda yaparda diye birsey yok .Gorev taniminda yok.Kendi cocugumun ki kotu gelirken baskasinin cocugunun hizmetciligini yapamam ben.Ararsin annesini aliskanlik olursa da her gun gelip degissin.Sakin yapma .Cocukta olsa ogretmen otoritesini bozma .Boyle hizmet bekleyen baska okullara verebilir özgür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?