Anaokulu Alt Değiştirme

Ozaman kreşe vermez kendi bakar anne nasıl geksin işten gerçekçi olun konuyu saptırmayın
Biraz sakin olur musunuz lütfen ? Medeni insanlar gibi konuşabiliriz diye düşünüyorum...

Bakicilikla öğretmenlik arasında fark var
Siz diyorsunuz ki ben çocuğu okula gonderdigimde öğretmeni altını silmeli çünkü öğretmenlik gönül işidir yoksa gondermesin evde baksın diyorsunuz

Bende diyorum ki çocuğu çağ dışı kalmamak adına okula gondericez o yaştaki cocuk zaten giyinmeyi bilir buyuzden bunu çocuk kendisi yapmalı bı engeli varsa veli haberdar edilmeli ...

Siz bakıcı istiyorsunuz . Ve bu evde olur

İyi forumlar

Konu karisti :)
Siz toplantıda durumu belirtin, zaten devlet okullarinin anasiniflari (bagimsizlardan degilse) 48 ay uzeri çocukları aliyor, onlari da kontenjana gore buyukten kucuge siraladiklari icin öğrencilerinizin cogu 5 yasinda olacak, ayda bir tane cocuk belki altina kacirir, onda da duruma bakarsiniz zaten, ama siz bastan goreviniz olmadigini hatirlatin ki boyle bir beklenti olusmasin.

Benim de oglum kres ve anaokulana gitti. Bizimde boyle hic problemimiz olmadi ama yedek kiyafetimiz daima okulda bulunuyordu. Yardimci abla degistiriyordu. Ama kendim de sahit oldum ablanin yetisemedigi yerde ogretmen el atiyordu. Bu arada yari ozel devlet okulu.

Evet, çocuk altını kendi temizlemeli bence de. Üst baş değiştirmeyi de öğreniyorlar bir süre sonra.
Çocuklar çabuk öğrenir herseyi öğrenir de bazı aileler o kadar hazırcı ki çocuğa ne altını ne üstünü temizlemesi için fırsat vermiyor bunu çocuk için evde kendileri yapıyor okulda da öğretmenin yapmasını bekliyor

Uzmanlar mahremiyet eğitimi özel bölgeler tacizden küçük yaşta nasıl korunuruz çocuklara nasıl sorumluluk verilir diye anlata dursun biz hala başka yerdeyiz

İşte beni de düşündüren bu

şimdi alt üst kıyafet isteyecekseniz ve çocuğun biri altına yapsa e beni aradınız diyelim bende işteyim
çok bilinmeyenli denklem gibi oldu

valla şu yukarıda söylediğim şartlar olursa eline mi yapışırdı değiştirseydi diye düşünürüm sanırım..

mahremiyet açısından öğretmen kadın olduğu sürece takılmam .
çocuklar zaten öğretmenlerine güvenip seviyor dışarıdan yabancı biri değilki.. aradaki farkı da bir zahmet aileler anlatsın çocuklarına..
terlediğinde üstünüde değiştirmesin o zaman kimse mahremiyetse ..öylece beklesin çocuk..

Kompleksli olmaya gerek yok.sanki hepimiz "görev tanimi"dahilinde isimizi yapiyoruz.sanki size çocuğu yıkayın diyen var.altini islatan bir çocuk görsem değiştiririm.insan olanda yapar .öğretmenlik heleki okul öncesi ogretmenligi gönül isidir.bunlardan gocunan bu işi yapmaz.cok öğretmen olmak istediyseniz branş öğretmeni olsaydınız.

Evet çocuğa bakacak aynı zamanda...
Kimse günde 3-4kez işinden okula gelemez
Onlar ıkulöncesi 6 yaş altı
Umarım çocuğunuz senin gibi düşünwn birine denk gelir
Bende medenice konuştum zaten

Biz paronoyakmisiz öyle diyorlar

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Bir çoğunuzun cevabını ss aldım. Kaç gündür aklımı kurcalayan bir konuydu.
Keşke bazı arkadaşlar yorumlardaki cevaplarımı okumadan yorum yapmasaydı.

Mune konumu kilitleyebilir misiniz.

Oy oy kizlar. Benim oglumda krese baslicak. 4 bucuk yasinda. Cisini kendisi hallediyor. Ama buyuk tuvaletini kendisi yapamiyor. Ozel krese gidicek. Orda ilgileniyolar biliyorum ama icim huzursuz. Cunku oglumu benden baska hic kimse ne altini temizledi nede degistirdi. En yakinlarim bile. Ve bu konuda o kadar huzursuzum ki. Gercekten napmam lazim hic bir fikrim yok izin vermesem.. Ben her gun gidemem. İzin versem baskasi benim cocugumun ozel bolgesini gorucek. Bu konu tam benlik olmus. Eline saglik konu sahibi takipteyim.

Sıkma canını... İyi forumlar

Bu arada Kızım var üstünü değiştirir ayakkabılarını giyer kendi duşunu bile alır pis biryer görse temizler odasını düzenler nevresim hep temiz kokmalı uyuyamaz pc tv hepsini açar buzdolabından istediği bişeyi alır yer
4 yaşında

Öğretmen bakıcı değildir bunları yapmak da öğretmenin görevi değildir

Ne var değiştirsen eline mi yapışacak küçücük bebe personel gelene kadar değiştir ne var yani

Biz paronoyakmisiz öyle diyorlar

Şöyle ki fazla abartmadan dikkatli olmaya gayet eden bir anneyim.elbette herkese potansiyel sapık gözüyle bakmıyorum ancak okulun rehberlik öğretmeni çocuklara özel alanlarıniza sadece anneniz ve babanız gerektiği zaman dokunabilir diye anlatmissa bende buna uygun eğitim veririm çünkü doğrusunun o olduğunu biliyorum.

isteyen istediği gibi yetiştirsin benim için sakıncası yok :)

Yazacaklarım tam olarak bunlardı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…