Çok teşekkür ederim, yanıtınız için. Evet, evet neler yazmışlar, anlatmışlar ben de okudukça hayret ettim.Iyi araştırdığınız bir krese gonderebilirsiniz tabiki is kurumda bilhassa ogretmende bitiyor.Bende anasınıfı öğretmeniyim ve su icme saati tuvalet saati yazmissiniz hayret içinde okudum. Tam gün gidenlerde ogle uykusu oluyor uyumasada yataginda dinleniyor.5 yasindan once gitmesinin evet bir kaybı yok. Tercih sizin tabiki
3 yas okula gidebiilir evet. Gitmezse kaybi olmaz ama giderse artisi olur illaki. Isterseniz guvenilir bir kres bulabilirsiniz. Isteklerinize gore bir kres bakin. Bahcesi olun mesela. Kadrosu iyi olsun. Oyle yol kenari kresler olmasin. Uyku saatinde benim bildigim kadariyla zorlamiyorlar. Uyumak istemeyen sadece dinlenir. Bunlari zaten konusursunuz.
Gelelim ben ne yapardim durumuna. Tam gun okul cok uzun bence. Bakici bulurdum sabah bakiciyla, ogleden sonra oyun gruplarina giderdi. Hem yemegini evde yer, uykusunu evde uyur. Ya da bakici sabah bakar. Oglen cocugu yarim gun bir anaokuluna birakir. Siz de cikinca alirsiniz. Boyle de olabilir.
Onemli olan guvenilir bir okul bulmak. Nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama buyuksehirlerde gercekten cok guzel kresler var..
Merhaba anasınıfı öğretmeni ve anne olarak çocuğunuzun yaşı gereği en az bir sene bakıcıyi tercih ederdim.uc yaşında özel kreşe verdim kızımı gerçekten hiç hoş şeylerle karşılaşmadık.kendim 15 yıldır anasınıfı ogretmeniyim.devlet anaokulundan sasmayin derim.yasi gelene kadar bakıcı tercih edilebilir
Bana oğlunuzun tam olarak kaç aylık olduğunu ya da doğum tarihini ay-yıl olarak yazar mısınız?
Kreş Aile,Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (AÇSPB)'na bağlı olup 0-2 yaş,
Gündüz Bakımevi yine AÇSPB'ye bağlı olup
2-6 yaş,
Anaokulu ise MEB'e bağlı 3-6 yaş arasındaki çocukların bakım/eğitim gördüğü kurumlardır.
Son 10 yılı müdürlük olmak üzere uzun yıllardır özel anaokulları ve gündüz bakımevlerinde görev yapıyorum.
Halen MEB'e bağlı özel bir anaokulunun müdürüyüm.
Kişisel olarak ben çocukların 3 yaşına kadar evde mümkünse annesi değilse bakıcı tarafından bakılmasını daha doğru buluyorum.
3-4 yaş arası sosyalleşmenin de başlamasıyla yarım gün okul öncesi eğitim uygun olur.
4-6 yaş arasında da tam gün.
Sizin durumunuzda çok güvenilir bir bakıcı ve evde kamera sistemi ayarlanamayacaksa,
köklü ve güvenilir bir gündüz bakımevi veya anaokulu tercih etmenizde fayda var.
Bana yaşadığınız şehri ve okul tercih ederken kriterlerinizi/önceliklerinizi yazarsanız özelden okul tavsiye edebilirim.
Okulların iç işleyişi ile ilgili yorum yapmak istemiyorum çünkü bu okuldan okula değişir.
Özelden uzak durun, kreşlerin hepsi kötü vb toptancı bakış açısını da sağlıklı bulmuyorum.
Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Çok araştırdığım içi ben seve seve yanıtlayabilirim. :) Bence oğlunuz hazırsa ve sıkılıyorsa, arkadaş arıyorsa; siz de evde ona yetemiyorum, dışarı çıkaramıyorum, tüm gün 4 duvar arasındayız diyorsanız; yarım gün gönderebilirsiniz. Okul öncesinde anneyle geçirdiği vakit okulda geçirdiği vakitten en az 1 saat fazla olmalıymış. Siz de o oyun oynarken ev işlerinizi rahat yaparsınız, dinlenirsiniz, oğlunuzla kalan vakitte daha verimli ilgilenirsiniz.Merhabalar. Benim de önümüzdeki ay 3 yaşı bitecek (2017 doğumlu) olan bir oğlum var. Evde tek başına çok sıkılıyor ve onunla ne oynasam tatmin olmuyor. Üstelik evin içinde peşimde dolaşıp duruyor. Yemek vs yaparken bile onunla ilgilenmem için sürekli bir sorun çıkarıyor. Ben de artık bu durumdan sıkılmaya ve yorulmaya başladım. Kreş düşünüyorum ama haberlerde gördüğüm manzaradan dolayı çok da korkuyorum. Ankara'da (Batıkent) oturuyoruz. Sizce kreş iyi bir fikir mi yoksa başından atmak mı oluyor? Başka ne yapabilirim? Vicdanen çok rahatsızım, çünkü ev hanımıyım. Bir de tavsiye edebileceğiniz bir okul var mı? Ciddi manada bu işin bilen ve doğru yönlendirme yapacak birilerine ihtiyacım var. Çünkü komşu/arkadaş yönlendirmesi hep " Amaaaan yolla gitsin, koca çocuk olmuş. Ne uğraşıyorsun hala?" şeklinde oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?