ceza yontemini cok kullaniyor siniftada durmayan kosan cocugu kolundan tutup cok hizli bir sekilde sandalyeye oturtmis kalkmayacaksin deyip bagirmia mesela gecen sene oldu bu... ayrica kizimi en yakin arkadasiyla cok konusyosunuz siz deyip yemekte sinifta heo ayri oturtuyomus askeri okul mu bu sanki sinir oldum iste bendeMahrum bırakma davranış problemine yönelik uygulanan ilk strateji olmamalı. Öncelikle açıklama ,konuşma. Tekrarı halinde düşünmesi için zaman verme gibi eylemlerden sonra evet tekrarlanıyorsa yapılabilir ama ilk seçenek o değil yaklaşık 18 tane strateji var bunun için ama bunların sıralaması ve bütüncül olması mühim ki olumsuz davranışlardan hem arkadaşları hem siz az etkilenin.
Benim zamanımdaki öğretmenlerde aynıydı şuan yolda görsem kafamı çeviririm. eğitimden çok korku ve sindirilmişlik öğreten asla cocuklara gençlere tahammülü olmayan oturayım maaşımı alayım diyen tipte öğretmen bunlar. birde gerçekten öğretmen olanlar var hatta ilkokul öğrtmnimi senelerdir ararım bulamadım öyleside öğretmen böyleside.dun kizim okuldan geldi 5 yas... deli gibi agliyor hickira hickira ne oldu dedim yapistiricimin agzini acik birakmisim bagirdi ogretmen dedi. arkadasinin annesini aradim kizina sormus cok bagirdi demis .. mesela sinifta yaramazlik yapan bir arkadasina da soyle ceza vermis okulun parkina gitmisler sen oturuyosun demis herkes oynamis parkta onu banklar varya parktaki orda bekletmis. ne kadar beklettigini kizim bilmiyor tabi once biz sinifa cikana kadar bekletti dedi yani tahminim 30 dk sonra bilmiyorum ne kadar bekletti dedi. kiz bi ara cezam bittimi kalkayimmi ogretmenim demis hayir demis. ogretmenimiz sert mizacli. disiplinymiste biraz oyle diyor kendi hakkinda. bu davranislar hakkinda ne dusundunuz. genel olarak cocuklar korkuyor ogretmenden biraz. tabi hergun boyle degil ama iste uzuldum kizim cok agladi okula gitmek istemiyor. ogretmen asabi gibi duruyor zaten gorunce insana. ama yapmacik guluyor bizim yanimizda.
Sizin çocuğunuzun uslu olan çocuk olacağı ne malum? Belki vuran çocuk sizinki olacak o zaman herkes ona bağırabilir ve parkta diğerleri oynarken bir köşede oyun bitene kadar oturabilir bunu haketmiştir?Sert oyuncakla arkadaşının kafasına vuran var. Gel de bağırma.
Ne yapmaya karar verdiniz peki?ceza yontemini cok kullaniyor siniftada durmayan kosan cocugu kolundan tutup cok hizli bir sekilde sandalyeye oturtmis kalkmayacaksin deyip bagirmia mesela gecen sene oldu bu... ayrica kizimi en yakin arkadasiyla cok konusyosunuz siz deyip yemekte sinifta heo ayri oturtuyomus askeri okul mu bu sanki sinir oldum iste bende
Sıkıyorsa bir firmada işe girip, saçma sapan davranan bir iş arkadaşınıza ya da müşterinize de bağırsanıza? Olmaz di mi, karşınızdaki sizden güçsüz çocuk olmayacak çünkü.Sert oyuncakla arkadaşının kafasına vuran var. Gel de bağırma.
Peki hocam neden ana okulu öğretmenliği diye bir branş var. Neden bu bölümde eğitim alınıyor, devlet neden kadro açıyor. Neredeyse her mahallede neden kreş, anaokulu var. İhtiyaç duyulduğu için mi yoksa maddi kaygılardan dolayı mı.Anaokulu zorunlu değil
Bağırmaktan kastımız (en azından benim kastım) sesini duyurmak için yükseltmek. HERKEEES YAPIŞTIRICISINI KAPATSIIIN, YERİNİZE OTURUN gibi... Ama o yaş çocuklar hala benmerkezci oldukları için “öğretmenim bana bağırdı” olarak algılıyor durumu. Dünyada olan biten her şey onlar için, onların yüzünden ya da onlara yöneliktir çünkü. 5 yaş civarı bu azalıyor hatta neredeyse bitiyor ama daha küçük yaş gruplarında durum bu.Sıkıyorsa bir firmada işe girip, saçma sapan davranan bir iş arkadaşınıza ya da müşterinize de bağırsanıza? Olmaz di mi, karşınızdaki sizden güçsüz çocuk olmayacak çünkü.
çok teşekkür ederim mutlaka araştıracağım böyle bir bölgeye ilk defa geldiğim için kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorumSadece yaşadığınız soruna önerim olacak. Maalesef ki bir sınıfta en çok 2 kaynaştırma öğrenci bulunma koşulu oluyor. (Bazen ikiden fazlası bile olduğu hatta) kaynaştırma öğrenciniz için okulunuzda özel öğretim öğretmeni varsa destek almanızı, yabancı öğrencileriniz için alabiliyorsanız YTÖ sertifikanız yoksa onu almanızı tavsiye ederim. Bu eğitimde dinleme, materyal kullanma etkili iletişim yöntemleri veriliyor. Özel ders alma şansınız da olur bu eğitim ile.
O bağırmak değil ki, duyulmak. Bağırmaktan kastımı biliyorsunuz işte, çok karşılaşmışsınızdır meslek gereğiBağırmaktan kastımız (en azından benim kastım) sesini duyurmak için yükseltmek. HERKEEES YAPIŞTIRICISINI KAPATSIIIN, YERİNİZE OTURUN gibi... Ama o yaş çocuklar hala benmerkezci oldukları için “öğretmenim bana bağırdı” olarak algılıyor durumu. Dünyada olan biten her şey onlar için, onların yüzünden ya da onlara yöneliktir çünkü. 5 yaş civarı bu azalıyor hatta neredeyse bitiyor ama daha küçük yaş gruplarında durum bu.
Bunları bilmeyen velilerin çocuklarının ileride başarılı , meslek sahibi insanlar olacaklarına inanmıyorum. Hatta 17 yıllık meslek hayatımda olamadıklarına defalarca kez şahidim. Eğitim alan taraf öğretmen değil, çocuk yani el insafHer hafta bir öğretmen konusu mutlaka açılıyor forumda.
Ögretmen çocuğu azarlamış diye gidin saçını başını yolun, ortalığı yıkın, yakasına yapışın diye akıl veren tiplerin çözüm yöntemleri öğretmenin çözüm yöntemine yanlışlık açısından tur bindirir. En az ikiye üçe katlar.
Annesi babası böyle sorun çözen cocuklarindan ne bekleyebiliriz ki?
Sanırım bizler yalandan 4 sene okuduk çünkü herkes pedagojik formasyon sahibi, herkes iyi egitimci. Eğitimciler kadar kendilerine kendi işleri öğretilen başka bir meslek dalı yoktur zannımca.
Sevgili konu sahibi. Burdaki yorumları dikkate almayın. Öğretmenle konuşarak anlaşmak varken çirkinliği ele almayın.
Insan gibi gidip konuşun. Ikna olmazsanız o zaman tavrınız farklı olur.
Çocukların lafıyla sakın karar vermeyin. Onlar çocuk. Sizi yanlışa sürükleyebilir.
Derdinizi düzgünce anlatmanızı tavsiye ederim.
Asil ve vakur insanlara bu yakışır.
Yoksa öğretmen azarladı diye siz de bağırırsanız eleştirdiğiniz insandan hiçbir farkınız kalmaz.
Kolaylıklar dilerim
İlk mesleğe başladığımda veliler bana “hocam çocuklara neden hiç bağırmıyorsunuz?” şikayeti ile geldiler. Hala da bağırmayaya devam ediyorum ama düzen bu.Güçleri yetmiyor çünkü. “İşim zor, öğrenciler çok zorluk çıkarıyor” diye öğrenciye bağıran öğretmen, öğrencilerin kendisinden güçsüz olmasını kullanıyordur ve işini suistimal ediyordur bana göre.
Öğretmen miydin sen kudra ?Dediğim gibi benim tercih ettiğim bir yöntem değil ama zinhar yapılamaz tamamen yanlış da diyemem. Her öğretmenin tercih ettiği ya da mecbur kaldığı yöntem farklı olabilir.
Odana git değil de odana git ve yaptığın hatayı düşün, hatanı anladığında gel konuşalım derseniz anlar muhtemelen. Ama oda cezası da çok işe yarar bir yöntem değil zaten bence
İnanır mısınız çok nadir karşılaştım. Direkt çocuğa yönelik bağıran öğretmen arkadaşım çok çok az okul öncesinde. Ya da ben çok denk gelmedim bilmiyorum. Ama öğrencinin öğretmenim bana bağırdı dediği velinin okul bastığı olaylar genelde benim anlattığım şekilde gelişiyor.O bağırmak değil ki, duyulmak. Bağırmaktan kastımı biliyorsunuz işte, çok karşılaşmışsınızdır meslek gereği
Evet.Öğretmen miydin sen kudra ?
Yani bu yasta verilecek mahrum birakmada max 5 dk olmaliydi zaten 30 40 dk değil. Muhtemelen pek bu stratejileri dusunen biri degil karsi taraf.Mahrum bırakma davranış problemine yönelik uygulanan ilk strateji olmamalı. Öncelikle açıklama ,konuşma. Tekrarı halinde düşünmesi için zaman verme gibi eylemlerden sonra evet tekrarlanıyorsa yapılabilir ama ilk seçenek o değil yaklaşık 18 tane strateji var bunun için ama bunların sıralaması ve bütüncül olması mühim ki olumsuz davranışlardan hem arkadaşları hem siz az etkilenin.
Aklımda muhasebeci diye kalmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?