Bence doğrusunu anlamaya çalışın önce.
Benim kızım anaokulundayken bir gün okul çıkışı "anne öğretmenim bana pilav vermedi ac kaldım"dedi. "Neden kızım peki sordun mu öğretmenine" dedim ,bilmiyorum dedi geçti.
Şimdi bu söylenene göre aç kalan bir çocuk,yemek vermeyen gaddar öğretmen var görünen bu. Ama ögretmenini de çok seviyordu bu arada ekleyeyim.
Neyse sonraki gün okula bırakırken kızımı,o iceri girince ögretmenine sordum güzelce ,kadinda dedi ki choccy hanım sadece pilav makarna yiyor bu ara gözlemledim,ve dedim ki "yemeğinin tadına bak,beğenirsen ye ama beğenmezsen 4 kaşık ye bırak,bende sana pilav vereyim,hayır dedi yemedi yemeğini bende pilav vermedim,bana güvenin ben en azından tadına baksın istiyorum üzüldüm vs"dedi. Tamam dedim ben karışmıyorum ,size bırakıyorum. Sonraki günler yemeye başladi yemeklerini,aç kalacağını anlayınca tabi.
Kısacası cocuklar her zaman birşeyler anlatıyor. Sizin yapmanız gereken, öğretmenine gidip dün çok ağladı,üzüldü bana bu şekilde anlattı ama birde sizden dinlemek isterim demek. Öğretmeniniz anlatır sizde rica edersiniz ,hassas bir çocuk çok içerliyor,gerekiyorsa bana söyleyin ben evde konuşayim vs diye. Güzellikle çözülebilecek bir mesele bu.
Bahçede oynama konusuna zaten tam hakim değilsiniz,o çocuk ailesine söylediyse ailesi de gidip görüşecektir. Doğru bulmuyorum bu arada ceza verilmesini.