- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
- Konu Sahibi Bitter sever
-
Sadece kırtasiye malzemesi.hep markalı istemişlerdi.okulda yemek filan yoktu.aidat parası da yoktu.sadece ayda 10 l temizlik parası veriyorduk.Yıllık 400 500 verenler varmış sizin ki aylık mı
Yanlıs anlamayın da ben ilk defa kırtasiyenin okula ait olduğunu sizden duyuyorum. Kreşe yazdirdigumda da geçen yıl kırtasiye malzemelerini biz aldık. Bu yıl yari devlete bağlı bir okula gönderdim yine biz aldık.Pahalanmış olabilir tamam ama zam da ona göre yapıldı. Devletin okulu sonuçta. Depo doluyken borç yokken anlaşma yapılmışken bi anda şunları alın yapın demesi olacak il değil
Ben olsam asla odemezdim .çocuğumu özel bir kuruma gönderiyorum ,dünyanın parasını veriyorum ,özel olduğu için ses çıkarmıyorum ,çünkü bunu ben seçtim .yalnız devletin kurumlarından birine gönderseydim benden 5 kurus alamazlardi çünkü devlet her türlü ihtiyacı karşılıyor .bizim verdiğimiz paralar hangi ceplere giriyor ,bilinmiyorD
Diğer velilere göre yazılanlara bakarsak devletin okulu bi anda mağdur oldu bende anlamadm(
Ama yok aidat vardı ya 30 lSadece kırtasiye malzemesi.hep markalı istemişlerdi.okulda yemek filan yoktu.aidat parası da yoktu.sadece ayda 10 l temizlik parası veriyorduk.
Ona rağmen aylık 300 verdiniz, ya da en baştan kırtasiyeye 300 verip 10 tl aylık temzlik parası verdiniz doğru mu anladım:)Sadece kırtasiye malzemesi.hep markalı istemişlerdi.okulda yemek filan yoktu.aidat parası da yoktu.sadece ayda 10 l temizlik parası veriyorduk.
D
Diğer velilere göre yazılanlara bakarsak devletin okulu bi anda mağdur oldu bende anlamadm(
Ne yaparsan yap ama o parayı ödeme .devletin kurumuna da para ödeyeceksek işimiz var ..
Aidat istenirken bütün masraflar dahil denildi bizde bnde 200 tl nin üstünde para verip kırtasiyeyi de velinin almasını ilk lez duydum 200ü napcak okul peki. 100 öğrenci desek 20 bin demekYanlıs anlamayın da ben ilk defa kırtasiyenin okula ait olduğunu sizden duyuyorum. Kreşe yazdirdigumda da geçen yıl kırtasiye malzemelerini biz aldık. Bu yıl yari devlete bağlı bir okula gönderdim yine biz aldık.
Eltımın çocukları tamamen devlete bağlı okula gidiyorlar. Onlarda kırtasiye malzemelerini kendi aldı.
Bu yıla kadar almamış olmanız sans bence :)
Yakıt ödemiyor okulDevletin okulları mağdurdan öte ki
Bütçe verilmiyor, verilen azıcık bütçe temizlik malzemesine mi gitsin, yakıta mı, faturalara mı...
bence madem müdür borç var diyor
Belgeleri görmek istediğinizi söyleyin veliler olarak
Nereye ne kadar borç varmış öğrenin bakalım
Gerçekten borç varsa ve okulun bütçesi yoksa o zaman talep edilen ücretleri verirsiniz içiniz de rahat eder
Ne güzel memleket !Geçen sene 180 tl ise bu sene
Karar alınırsa ödemek dışında seçeneği yok aylık belirlenen ücreti ödemek zorunda. Kırtasiye ücreti için karar çıkarsa oda ödenmek zorunda. Anaokullarinin maddi konularda yasal statüsü farklıdır. Kırtasiye değilde aylık ücretin ödenmemesi durumunda mesela anaokulu çocuğun kaydını silip okuldan gönderebilir.
Aidat istenirken bütün masraflar dahil denildi bizde bnde 200 tl nin üstünde para verip kırtasiyeyi de velinin almasını ilk lez duydum 200ü napcak okul peki. 100 öğrenci desek 20 bin demek
Yakıt yok bu ciddi rakamın düşmesi demek oluyor yıllarca böyle olan bi okulun bi anda yeni müdürle değişmesi ve eski müdür çol borç bırakmış ödeyemiyoruZ demesi olacak iş değil ayrıca aidata zam talep etmesivalla bende aidata kırtasiyenin dahil olduğunu ilk defa sizden duydum:) aidat dediğiniz yakıt,su,elektrik vs içindir.
devlet tecrübemde var özel tecrübemde kırtasiyeyi karşılayan okul görmedim şimdiye kadar.
Canım valla geçen sene kızımı ikinci dönem özele yolladım.1.sınıftı.okul parasının haricinde o kadar masraf çıkarttılar ki.Ben olsam asla odemezdim .çocuğumu özel bir kuruma gönderiyorum ,dünyanın parasını veriyorum ,özel olduğu için ses çıkarmıyorum ,çünkü bunu ben seçtim .yalnız devletin kurumlarından birine gönderseydim benden 5 kurus alamazlardi çünkü devlet her türlü ihtiyacı karşılıyor .bizim verdiğimiz paralar hangi ceplere giriyor ,bilinmiyor
Evet kırtasiye ye en başta 300 verdik.10 l temizlik parası.aidat ta vardı sonradan hatırladım 30 du.Ona rağmen aylık 300 verdiniz, ya da en baştan kırtasiyeye 300 verip 10 tl aylık temzlik parası verdiniz doğru mu anladım:)
Bizde o 300 aya bölündü işte öyle diyeyim her ay 210Evet kırtasiye ye en başta 300 verdik.10 l temizlik parası.aidat ta vardı sonradan hatırladım 30 du.
1.sınıfta kızım var onun içinde ciddi bi masraf yaptık zatenCanım valla geçen sene kızımı ikinci dönem özele yolladım.1.sınıftı.okul parasının haricinde o kadar masraf çıkarttılar ki.
Bizde ekstra masraf çıkmıyor .en başında herşey belirleniyor, açıklama yapılıyor ,ondan sonra para istenmiyorCanım valla geçen sene kızımı ikinci dönem özele yolladım.1.sınıftı.okul parasının haricinde o kadar masraf çıkarttılar ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?