merhaba arkadaşlar,2008 nisan doğumlu, 4,5 yaşında oğlum var.3 yaşındayken 3 aylığına kreşe gönderdim,çok severek gitmedi ama itiraz da etmedi.bu sene 4 yaşına girince tekrar kreşe başladık,müdürü bu eylül de anasınıfına kaydını yapalım demişti ilk başladığında ama anasınıfı öğretmeni henüz hazır olmadığını,belki ikinci dönemde olabileceğini söyledi. oğlumdan 4 ay büyük arkadaşını alacaklarmış çünkü o 1 den 10 a kadar bütün rakamları görsel olarak tanıyormuş.bana bu bahane çok saçma geldi.ben şu ana kadar çocuğuma hiç harfti,rakamdı birşey öğretmek için çabalamadım,bunların anasınıfında yavaş yavaş öğretileceğini düşündüm. bu fikrimi söylediğimde ,''yavaş yavaş başlamanız gerekir''dediler ki çocuk daha 4 yaşındaydı. bu durumdan sonra ben okuldan soğudum ve oğlumu göndermez oldum. birçok arkadaşım ,aynı yaştaki çocuklarını devlet okullarının anasınıflarına sorgusuz sualsiz kaydettirdiler,bizim ki özel kreşti , çocuk hazır değil dediler. oğlum gayet normal bir çocuk,tam yaşının çocuğu,öyle süper zeka,büyümüşte küçülmüş değil ama yaşıtlarından geri de değil,çok sosyal,lider ruhlu,kendinden 1-2 yaş büyük çocuklarla oynarken bile,liderliği ele alır,oyun kurar,arkadaşlarına roller,görevler verir.büyüklerle diyaloğa girer,sorulan sorulara düzgün cevaplar verir,yerine göre özür diler,teşekkür eder,birşeyi isteyeceği zaman rica eder.kendi yemeğini yer,tualetten sonra temizliğini yapar,kıyafetlerini ,ayakkabılarını,düzgünce giyer çıkarır,eşyalarını yerine koyar vs vs . boyama yapmayı sevmez,genelde karalama yapar,çizgilerin dışına taşırdığı için yapmak istemez,ama bazen insan,araba resmi çizer,çok düzgün değil ama kafası ,kolu bacağı olur en azından :) harflere,rakamlara hiç ilgisi yok,hiç sormaz, 1 den 10 a kadar hem rusça ,hem türkçe sayar (rusça da biliyor).böyle bir çocuk işte. ben nasıl davranmalıyım şimdi ? okuldan aldım,evde benimle,seneye eylülde 5,5 yaşında anasınıfına ,6,5 yaşında da ilkokula başlatmayı düşünüyorum. ben mi yanlış düşünüyorum,yoksa öğretmeni haklı mı ?