Yani o dersler anaokulu için düşünüldüyse daha da yanlış birşey.Zaten okuma yazma bilmeyen çocuğa arapça öğretip ne yapacaksın?Ana dilinden önce arap alfabesini öğretemezsin zaten.Hadi kulaktan kelimeleri ezberletsen,e çocuk zaten okuyamayacak.Hiç mantıklı değil yani.Bir de dediğim gibi ben çocuğumun böyle bir eğitim almasını istemiyorsam ne olacak?Madem bu kadar demokratikleştik,zorunlu din dersinin de seçmeli olması gerekmez mi?
Ne kadar yazık işte ya.Demek ki o "özgürlük,eşitlik" çığlıkları hep kendileri gibi inananlar,düşünenler ve arkası sağlam olan diaspora için.E hani bireyin inancını yaşama özgürlüğü? "Ha,o sadece bize kadardı be yavrum,size kalmadı."
işin o kısmı daha da garip, şuan 4. sınıftan itiraben din dersi zorunlu, ana babanın kimliğinde islam yazıyorsa zorunlu, çocuğun bu dersten muaf olması için ana ya da babadan biri "başka dine" mensup olmalı. yoksa agnostik olmak deist olmak ateist olmaz zaten kabul görmüyor. ana babası ateist olan bir çocuğun din dersine bir verilmişti çocuk çok başarılı bir öğrenci olmasına rağmen takdir belgesi alamamıştı, çünkü kimlikte ateistizm bir inanış olarak kabul görmüyodu devlette, haberleri çıkmıştı geçmişte
diğer sorduğun soruya gelince bence tabii ki seçmeli olmalı, neden seçmeli yapmaktann kaçınıyorlar ben anlamış değilim
şimdi bazı arkadaşlar bana kızacak ama gerçeği söylemem gerekirse, o kadar çok ilahiyat fakutesi, imam hatip oldu ki ortaokullarla beraber, bu insanı nasıl istihtam edecekler, her halde bu tip yollarla... imam hatiplerede düşman falan değilim, herkes için demokrasi herkes için özgürlük diyorum sadece
Yerköy Belediyesi neresi diye baktım valla, bir de bu derslerin zorunlu olmasını istiyorlar seçmeli de değil
bu insanlar çocuklar konusunda ne biliyorlar ondan da şüpheliyim, bilselerdi 9-10 yaşından önce soyut algının olmadığını bilirlerdi
malum öğretmen forumunda bunun gerçekleşmesini şiddetle savunan öğretmenlerin yorumlarıda beni ayrıca korkuttu
Baya gec kalinmis bir uygulama, cok gerekliydi.
Kesinlikle...
Eğitim sistemimizin en büyük sorunlarından biri çözülecek sonunda
Sahi baska sorun yoktu degil mi. Bir tek bu kalmisti.
çocuğuma din eğitimini de ahlak eğitimini de görgü eğitimini de ailede verebileek durumdayım çok şükür...
anlamadığım neden herşeyi okulda verilmesinii istedikleri..yani baştaki adamları biliyorum neden isted,klerini,çünkü onlar benim vereceğim din eğitimini de aahlak eğitimini de beğenmzeler,isted,ikleri tipte olmaz..:)ama ya savunan kadınlar????* siz aciz misiniz de 3 yaşındaki çocuğa görgü ahlak eğitimini başkası, okulda,ne çğreteceğini bilmediğimizi,kimin öğreteceğinden emin olmadığımız kişiler versin???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?