“Allahuekber” derken, “Kim daha sesli söyleyecek?” gibi sorularla öğrenci motive edilecek.
namaz bile kendi duyacağımız fısıltıda okuyorak kılınır..bilemedim açıkça..3 yaşındakileri..4 ..5..ve 6 yaşındakileri aynı küçücük sınıfa tıkar bunlar,eğtimmi eğtim..Allahuekber diye bağırmanın dini gerekçesini merak ediyorum bilmediğim için bu neden yapılır?
Henüz evli değilim, fakat çocuğum olursa ilerde beynini dini hurafelerle doldurmasını istemiyorum benim gibi düşünecek olan veliler ne yapacak acaba? Ben çocuğumun ilim ve bilim ışığında sürekli sorgulayarak kendini geliştirmesini isterim. İnançlara saygım var ama sorgulamanın bir yere kadar serbest olduğu ve bazı şeylerin mutlak doğru şeklinde kabul edilmesi gereken bir şeyin 4-5-6 yaşlarındaki miniklere dayatılmasını tamamen vizyonu dar nesil yetiştirme hedefi olarak yoruyorum. Ağaç yaşken eğilir diye boşa dememişler...
Dini eğitim verilecekse ailede verilmesi gerekir. Benim de çocuğum belli bir olgunluğa ve yaşa gelince sorsun, okusun, sorgulasın. İster ateist olsun ister imam hatipe gitsin ama bu iş minicik beyinlere bazı şeyleri dayatarak olmasın.
Bence kesinlikle seçmeli olmalı.
İnşallah da olur.
Siz hurafe gördüğünüzden bu eğitimi almasını istemezsiniz,bir başkası başka sebepten.
Asıl sorun dayatmalar.Her konuda.
Muhafazakar bir ailede büyümedim, okulda gördüğüm din derslerine dair de hiçbir şey hatırlamıyorum ve okulda din eğitiminin de herhangi bir faydasının olduğunu sanmıyorum ama dini bilgim kötü değildir. Demek ki din, din öğretmeninin ve milli eğitimin insiyatifine kalmadan da öğrenilebiliyor.
Ana sınıfına kadar inen din derslerinin amacının çocukları gerçekten dindar yapmak olduğunu da sanmıyorum bu arada. Amaç dini kendilerine uygun bir şekle çevirip aktarmak, sorgulamadan, araştırmadan kendi önlerine sunulana inanan bir biat nesli yetiştirmek.
Bu arada ben de masallarla peygamberlerin hayatını kendim öğrenmek için okumuştum. Kendi isteğimle yani...ama ufak bir çocuğun dünyasına fazla şeyler. Hz.Yunus'un bir yunus balığının karnına girmesi yüzünden denizdeki balıklar beni yutar diye çığlık çığlığa yüzdüğümü bilirim , çocukluk işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?