• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anaokunda wcde kapali kalmak

Tertemiz su gibi çocuklarımızı hiç tanımadığımız insanlara teslim ediyoruz ve çocuklarımıza gerekli ehemmiyet gösterilmediğinde tepki verince pimpirikli, evhamlı oluyoruz...
maalesef bazı öğretmenlerin hataları yüzünden çocuklar asosyal,içine kapanık, öz güvensiz ve hırçın oluyorlar. Hiç bir ebeveyn çocuklarının kötülüğünü istemez kusura bakmayın. Öğretmenin bağırması sonucu o anki korkuyla kekeme olan çocuk biliyorum.
Evet bazı anne babalar da abartmıyor değiller ama bu olay eğer gerçekten çocuğun anlattığı gibiyse konu sahibi çok haklı sinirlenmekte.
Bu arada;
Ne demek kardeşim çocuk kendi gidecek tuvalete veya yardımcı götürse bile çocuğu kendi haline bırakıp sadece kapıda bekleyecek. Olur mu öyle şey? Tabii ki hem bekleyecek hem temizliğini yapamayan çocukların temizliğini yapacak, Yardımcı ablalara boş boş beklesinler diye para ödemiyoruz biz. Her şeyleriyle ilgilenecekler ve bunu da o sınıftaki öğretmen sağlayacak yardımcı ablayı da öğretmen yönlendirecek.. evet bu yaş grubu çocuklar genelde evde tek başlarına tuvalete gidip temizliğini yapıyorlar. ama okul yabancı oldukları bir yer hemen adapte olamamaları normal ve çocukları oraya alıştırmak bizim değil öğretmenin görevi.
Küçük çocukların ihtiyacını karşılayacak, getirdiği sorumlulukları üstlenecek kapasitede değilseniz seçmeyin kardeşim Okul öncesi öğretmenliğini... Biz çocuklarımızı heba olsunlar diye göndermiyoruz,sonra öğretmenlerin hatalarının sonucunu ömür boyu biz çekiyoruz..

Son düzenleme:
daha beş yaşındaki bir çocuktan bahsediliyor elbette korkmuştur.bu durumda evet ögretmen hatalı derim ben
çünkü yardımcı ablalar bu iş için maaş alıyorlar onları iyi organize etmek yine ögretmenin elinde olan bişi....
sizn yapacagınız tek şey bugün gidip yardımcı ablayla konuşmak olacaktır.sert diil ama uyarı şeyliyle yapın konuşmanızı

icime iturdu kizlar ne yaomam lazim 5 yasinda kizim bu hadta ana okuluna basladi ve bugun ogrendimki kizim wc de kapali kalmus ve aglamis sonradan ogrermen gelip cikarmis.simdi ben bu ogretmene yardimcisina ne desem haketmuyorlarmi siniden olcem.bana kuzim anlatti.ogretmen bana biyle birolay yasandigini soylemedi bile.yarin gidicem ne yapmaliyim saglikli dusunemiyorum ofkeliyim
yorumlalrı okumadım ama kızınız tuvaletin kapısını açamamış kapalı kalmış öğretmende gelip çıkarmış size anlatılması gereken nedir ki..anaokulunda her çocuk her türlü bahaneyle ağlıyor zaten..onlar işlerini bilirler..psikoloji bozacak kadar problemli bir durum olsa size bildirilirdi diye düşünüyorum..siz mutfaktayken evde de bi hayli kapalı kalabilirdi kızınız kendinizede kızacakmıydınız.öğretmenlerin işi çok zor vesselam

düşünmesi bile içimi kötü etti çok geçmiş olsun öncelikle,,,kesinlikle bu konuyu yardımcı öğretmen ve kendi öğretmeni ile görüşün ,benim oğlumda yeni başladı anasınıfına adaptasyon süreci çok zor geçiyor bizimde bide üstüne böle bişey olsa ne yapardım kimbilirr

Valla kızınıza yazık. Tuvalette kapalı kaldığu için değil, siZin gibi bi annesi olduğu için.
Çocuğunuzun bu şekilde karakteri gelişemez. Anneye bağımşı pasif bi insan olur ilerde.
Kapı belki o anda bozuktur. Öğretmenin ne suçu var. Belki öğretmn durumu direkt müdür beye aktarmıştır.
Kızınızın psikolojisi bu kadar hassas olmasın.

Allah korusun bi gün bi deprem olsa. Kızımın psikolojisi bozuldu diye bu sefer de Allah ı mı şikayet etceksiniz. Töbe töbe.

Biraz alışsın. Günlük hayatta her türlü olay gelebilir başımıza. Kızınızın başına hiçbişey gelmesin istiyosanız kapatın bi fanusa oturun!

Cok guzel ozetlemissiniz katiliyorum :KK19::KK3:

Kreşe yazdırırken bize de söylenen tüm yaş gruplarını yardımcı olmadan
tuvalete göndermiyoruz dendi.Bence sorun, wc de kalmasından ziyade
tek gönderilmesi.Başka durumlarda olabilirdi.
5 yaşındaki bir çocuğun yeterli tuvalet eğitimi vardır anne tarafından verilmesi gereken..anaokulunda lavabolar ve tuvaletler zaten çocukların ebatlarına göre dizayn ediliyor..yetişkinlerinki kadar uzun yada büyük değil..herkesin başına gelebilecek sıradan bir olay için yaygara çıkarmanın anlamı yok..tek çocuk konu sahibinde değil..onun evladıyla öğretmen ilgilenecekse diğer çocuklara yol versinler,öyle şey mi olur..evladımı gözümden sakınırken diyor konu sahibi ,diğer velilerde sakınıyordur emin olun..bu kadar evladına gözünü karartacak kadar düşkün bir veli bir arkadaşında dediği gibi gidip özel mürebbiye tutmalı..ne işi var diğer çocukların yanında..yarın kavga edip gelse benim çocuğuma nasıl sahip çıkmadınız diye yaygara koparcak..yalan mı

Tertemiz su gibi çocuklarımızı hiç tanımadığımız insanlara teslim ediyoruz ve çocuklarımıza gerekli ehemmiyet gösterilmediğinde tepki verince pimpirikli, evhamlı oluyoruz...
maalesef bazı öğretmenlerin hataları yüzünden çocuklar asosyal,içine kapanık, öz güvensiz ve hırçın oluyorlar. Hiç bir ebeveyn çocuklarının kötülüğünü istemez kusura bakmayın. Öğretmenin bağırması sonucu o anki korkuyla kekeme olan çocuk biliyorum.
Evet bazı anne babalar da abartmıyor değiller ama bu olay eğer gerçekten çocuğun anlattığı gibiyse konu sahibi çok haklı sinirlenmekte.
Bu arada;
Ne demek kardeşim çocuk kendi gidecek tuvalete veya yardımcı götürse bile çocuğu kendi haline bırakıp sadece kapıda bekleyecek. Olur mu öyle şey? Tabii ki hem bekleyecek hem temizliğini yapamayan çocukların temizliğini yapacak, Yardımcı ablalara boş boş beklesinler diye para ödemiyoruz biz. Her şeyleriyle ilgilenecekler ve bunu da o sınıftaki öğretmen sağlayacak yardımcı ablayı da öğretmen yönlendirecek.. evet bu yaş grubu çocuklar genelde evde tek başlarına tuvalete gidip temizliğini yapıyorlar. ama okul yabancı oldukları bir yer hemen adapte olamamaları normal ve çocukları oraya alıştırmak bizim değil öğretmenin görevi.
Küçük çocukların ihtiyacını karşılayacak, getirdiği sorumlulukları üstlenecek kapasitede değilseniz seçmeyin kardeşim Okul öncesi öğretmenliğini... Biz çocuklarımızı heba olsunlar diye göndermiyoruz,sonra öğretmenlerin hatalarının sonucunu ömür boyu biz çekiyoruz..
o yardımcı ablalar dediğiniz özel kolej ve kreşlerde oluyor,devletin anaokullarında olmuyor..gerçi çocuk neye gidiyor anlamadım anaokulu dediği için baz alıyorum..yardımcı abla olayına çocuğumun altını üstünü temizleyecek mantığına dayalı bir eğitim sistemi isteyen çocuğunu özel kreş bakımevi ya da koleje gönderir diye düşünüyorum..ama tuvalet kapısında kalmayı öğretmen hatasına bağlamanız gerçekten enteresan olmuş..kadın ya da adam mesai sonrası zamanını tamirciliğe ayırmıyordur muhtemelen.

o yardımcı ablalar dediğiniz özel kolej ve kreşlerde oluyor,devletin anaokullarında olmuyor..gerçi çocuk neye gidiyor anlamadım anaokulu dediği için baz alıyorum..yardımcı abla olayına çocuğumun altını üstünü temizleyecek mantığına dayalı bir eğitim sistemi isteyen çocuğunu özel kreş bakımevi ya da koleje gönderir diye düşünüyorum..ama tuvalet kapısında kalmayı öğretmen hatasına bağlamanız gerçekten enteresan olmuş..kadın ya da adam mesai sonrası zamanını tamirciliğe ayırmıyordur muhtemelen.

Ne kadar çok biliyorsunuz öyle :)
Şehirlerde genel olarak her anaokulunda yardımcı abla vardır ve aileler o ablalara para öder.:KK66: Çocuğum devlet anaokuluna gidiyor ve yardımcı ablamız var. Kendisine aidat veriyoruz Çok şükür ki ablamız sizin gibi düşünmüyor yaptığı işin bilincinde. Pardon ama Çocuğun ihtiyaçlarını karşılamayacaksa ben niye para ödeyim ki kara kaşına kara gözüne mi :)
Ayrıca evet öğretmen tuvaletin kilidine varıncaya kadar ilgilenmek zorunda efendim. Tamircilik yapmasına gerek yok ama her hangi bir sorunu okul yönetimine bildirmek zorunda.

Bu arada;
eyvah ki eyvahh... gerçekten böyle düşünmenize çok üzüldüm...Anne baba gibi çok önemli bir kavramı bırakıp da çocuğun kişilik gelişiminen sadece okulları ve öğretmenleri sorumlu tutan bu düşünceniz çok ama çok yanlış...

bunları size hem okul rehber öğretmeni hem de 2 çocuğu olan bir anne olarak söylüyorum...bugüne kadar saatlerce görüştüğüm halde hiç bi çocuğun hayatında veya kişiliğinde ciddi değişmler yapamadım..ama evdekim 2 çocuğumun kişiliğini tamamen ben oluşturdum diyebilirim...aileden ayrılıp okula ilk geldiğinden özgüveni yüksek bir çocuğun da öğretmeni yüzünden asosyal olduğunu görmedim..tamamen yanlış düşünüyorsunuz.. kişil gelişimi büyük oranda 0-6 yaş arasında olur ve o yaşlarda çocuğun en önemli rol modelleri anne babadır...

sizlerin evde eğitemediği çocuğa dünyanın en iyi eğitimcisi bile hiç birşey öğretemez...okul ve öğretmenlere karşı bu kadar sert olmanız tuhaf.. umarım ilerde çocuklarınıza da bunu hissettirmezsiniz

gecen gun ege okuldan geldı bır kızınkendısıne vurdugunu soyledı 2 kere
anında okulu aradım ve gayet net konustum
ben bunları cocugumdan duymak zorunda degılım ogretmen haberdar etse bır ben soka ugramam ıkıncısı ogretmen bılıyormu gormuyormu dıye tereddute dusmem
gerekenıs oyledım
hatta aynı gun bırbırımızden habersız annem ve esımde okula gıtmıs.
suanda durumlar gayet sakın.
ogretmenın haber vermesı gerekıyordu
benım cocguumun vur elı yok mesela , kalkıp orada benim cocugumu ortamıcınde kucuk düşüren cocuklara tahammül edemem.
bakalım zamanla ne yasıcaz gorucez

buarada konu sahıbının cocugu özel okula gidiyor
benimkide öyle.
veli iletişim defteri diye birşey devlt okullarında bile varmış.
ben şuanda beklemedeyim.3 hafta bitiyor bugun ben talep edeceğim bu defteri

Ne kadar çok biliyorsunuz öyle :)
Şehirlerde genel olarak her anaokulunda yardımcı abla vardır ve aileler o ablalara para öder.:KK66: Çocuğum devlet anaokuluna gidiyor ve yardımcı ablamız var. Kendisine aidat veriyoruz Çok şükür ki ablamız sizin gibi düşünmüyor yaptığı işin bilincinde. Pardon ama Çocuğun ihtiyaçlarını karşılamayacaksa ben niye para ödeyim ki kara kaşına kara gözüne mi :)
Ayrıca evet öğretmen tuvaletin kilidine varıncaya kadar ilgilenmek zorunda efendim. Tamircilik yapmasına gerek yok ama her hangi bir sorunu okul yönetimine bildirmek zorunda.
bizde çocuğumuzu gönderiyoruz ama yardımcı abla olayı yok iki kişiler çocuklara tuvalete kadar refakat edebilirler çocuklar usluysa yoksa gerek görmezler çünkü okul çocuklara göre dizayn edilmiş..kapıda bu çocuk saatlerce kalmamıştır emin olun..yorumumu artniyet ile yapmadım..sistem farklı işleyebilir sizin olduğunuz yerde ama konu sahibinin tepkisi fazla bir çocuk bende der gibi.

5 yaşındaki bir çocuğun yeterli tuvalet eğitimi vardır anne tarafından verilmesi gereken..anaokulunda lavabolar ve tuvaletler zaten çocukların ebatlarına göre dizayn ediliyor..yetişkinlerinki kadar uzun yada büyük değil..herkesin başına gelebilecek sıradan bir olay için yaygara çıkarmanın anlamı yok..tek çocuk konu sahibinde değil..onun evladıyla öğretmen ilgilenecekse diğer çocuklara yol versinler,öyle şey mi olur..evladımı gözümden sakınırken diyor konu sahibi ,diğer velilerde sakınıyordur emin olun..bu kadar evladına gözünü karartacak kadar düşkün bir veli bir arkadaşında dediği gibi gidip özel mürebbiye tutmalı..ne işi var diğer çocukların yanında..yarın kavga edip gelse benim çocuğuma nasıl sahip çıkmadınız diye yaygara koparcak..yalan mı
kreşe yazdırırken kreş müdürünün bize dediği,küçük-büyük farketmez,çocukları tek başına tuvalete göndermiyoruz dendi.
bunun tuvalet eğitimi almak ya da almamakla alakası yok.benim oğlumda tek başına halledebiliyor o işi.
hala konu, 5 yaşındaki çocuğun tuvalet eğitimi veremediniz mi sorusuna gidiyor. :KK17:

buarada konu sahıbının cocugu özel okula gidiyor
benimkide öyle.
veli iletişim defteri diye birşey devlt okullarında bile varmış.
ben şuanda beklemedeyim.3 hafta bitiyor bugun ben talep edeceğim bu defteri
özel okula gidiyosa söz yok..bakacaklar tabiki ..yorumlarımıda ona göre yapmıştım zaten.

eyvah ki eyvahh... gerçekten böyle düşünmenize çok üzüldüm...Anne baba gibi çok önemli bir kavramı bırakıp da çocuğun kişilik gelişiminen sadece okulları ve öğretmenleri sorumlu tutan bu düşünceniz çok ama çok yanlış...

bunları size hem okul rehber öğretmeni hem de 2 çocuğu olan bir anne olarak söylüyorum...bugüne kadar saatlerce görüştüğüm halde hiç bi çocuğun hayatında veya kişiliğinde ciddi değişmler yapamadım..ama evdekim 2 çocuğumun kişiliğini tamamen ben oluşturdum diyebilirim...aileden ayrılıp okula ilk geldiğinden özgüveni yüksek bir çocuğun da öğretmeni yüzünden asosyal olduğunu görmedim..tamamen yanlış düşünüyorsunuz.. kişil gelişimi büyük oranda 0-6 yaş arasında olur ve o yaşlarda çocuğun en önemli rol modelleri anne babadır...

sizlerin evde eğitemediği çocuğa dünyanın en iyi eğitimcisi bile hiç birşey öğretemez...okul ve öğretmenlere karşı bu kadar sert olmanız tuhaf.. umarım ilerde çocuklarınıza da bunu hissettirmezsiniz
yalnız neden bu kadar geniş konuşuyorsunuz.
nereden biliyorsunuz örnekteki cocukların evde iyi eğitilemediğini?
öğretmenlerinde bu tavrna sinir oluyorum illa bu kıyası yapmak zorundamısınız?

kreşe yazdırırken kreş müdürünün bize dediği,küçük-büyük farketmez,çocukları tek başına tuvalete göndermiyoruz dendi.
bunun tuvalet eğitimi almak ya da almamakla alakası yok.benim oğlumda tek başına halledebiliyor o işi.
hala konu, 5 yaşındaki çocuğun tuvalet eğitimi veremediniz mi sorusuna gidiyor. :KK17:
ben tuvalet eğitimine basmadım yazanlar olmuş bende beş yaşındaki çocuğun eğitimi vardır dedim..sıkıntımız,yoktur sanırım

Valla kızınıza yazık. Tuvalette kapalı kaldığu için değil, siZin gibi bi annesi olduğu için.
Çocuğunuzun bu şekilde karakteri gelişemez. Anneye bağımşı pasif bi insan olur ilerde.
Kapı belki o anda bozuktur. Öğretmenin ne suçu var. Belki öğretmn durumu direkt müdür beye aktarmıştır.
Kızınızın psikolojisi bu kadar hassas olmasın.

Allah korusun bi gün bi deprem olsa. Kızımın psikolojisi bozuldu diye bu sefer de Allah ı mı şikayet etceksiniz. Töbe töbe.

Biraz alışsın. Günlük hayatta her türlü olay gelebilir başımıza. Kızınızın başına hiçbişey gelmesin istiyosanız kapatın bi fanusa oturun!
şu yazıların yarısını yazanlar , hamile henüz anne değiller yarısı öğretmen diğer yarısı bekar
eminim buna.
ben şuan inanıyorum o cocugu dogurduysan onun kendi ayakları üzeirnde durabilecek yasa geleen kaar cocugunun haklarını koruyabilirsin.
allah askına öğretmene bu sebebten sitem etmesinin cocugua ne zararı var.
telapati yontemıylemı ogrenıyor cocuklar bunları? yada bu kadın cocugunun yanındamı yapacak?
biz nasılki işte yorulup gergin bişey yasadıgımızda bunu gundelık hayatımıza yansıtacak kaar sıkıntıya gırıyrosak
evdekı vaktınden cogunu okulda gecıren cocugun hayatını ogretmenın tavırları nasıl ılgılendırmez bu kaar umursamaz olan kadınlara bende cok sasırıyorum.

cocuk abartmıs dıyenlerde alalh gostermesın yarın obur gun cocuklar tacıze ugrasa tecavuzze kalkısılsa cocukya abartıyor dıyebılırlermı acaba?
cocuk ve anne mutlak olarak ıletısım halınde olmalılar net.

ayrıca yukarıda rehber ogretmen oldugunu soyleyen bayan dıyorkı saatlerce gorustugum cocugun hayatıdna bır degsııklık yaratmadım sımdıye kadar. o zaman sız bu ıse gonul vermemısınız derım ben.sosyal gelen bır cocuk asosyal bir şekilde okulda değişmez diyor. e öyleyse bu kadar doktor gelişim gerılıgı olan bır takım cocuklara kreşi boşuna öneriyor. öylemi

bazı yorumlara inanamıyorum 5 yaşındaki çocuk tuvalet eğitimi almıştır ancak anaokullarında genelde el yıkarken yerler ıslanır zemin kaygan hale gelir hatırlarmısınız bilmiyorum ama anaokulunda bir çocuğun üzerine lavabo düştüğü için çocuk ölmüştü oyüzden tek başına tabiki tuvalete gitmemeli mutlaka öğretmen değil ama bir yardımcı çocuğun başında olmalı ....

Ben de sizin rehber öğretmeni olmanıza çok üzüldüm. Elbette bütün öğretmenleri aynı kategoriye koymuyorum Eli ayağı öpülesi öğretmenler de var ama arkadaşlarının yanında çocuğa geri zekalı diye bağırıp çocuğun onurunu kıran öğretmenleri gördükçe de ister istemez böyle düşünüyorum.. Evet çocuk ilk eğitimini anne babadan alır ama öğretmenlerin çocukların eğitiminde ki rolünü de küçümsemeyelim lütfen. Adı üstünde öğretmen. Çocuklarımız çok şey öğreniyor öğretmenden iyi veya kötü...

Back
X