Anasınıfı için geç mi kaldık?!

TeRaPi oRDusU 03

❤ İki kızım iki gözüm ❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2018
1.470
1.899
53
Selamlar.büyük kızım aralikda 4 buçuk yaşına girecek.eylulde ikinci kizim doğdu.2 aylik şuan.okullar tam doguma denk geldiği için arada kaynadı yazdiramadim anasınıfına.simdi yazdirsam geç mi sizce sonra katıldığı için arkadaşlarıyla arasında sorun olur mu dışlanır mı acaba?

Çocuğunuz için de öğretmen için de sıkıntı olur başlaması . Çocuğunuz muhtemelen 2013 ağustos eylül doğumlu. Yaşı zaten küçük bence acele etmenize lüzum yok. Seneye tam yaşında gönderirsiniz.

Selamlar.büyük kızım aralikda 4 buçuk yaşına girecek.eylulde ikinci kizim doğdu.2 aylik şuan.okullar tam doguma denk geldiği için arada kaynadı yazdiramadim anasınıfına.simdi yazdirsam geç mi sizce sonra katıldığı için arkadaşlarıyla arasında sorun olur mu dışlanır mı acaba?

Çocuk şöyle der
Kardeş geldi beni evden sepetlediler

Aslında küçük olduğu için kararsızdım yazdırıp yazdırmamak konusunda.dogum da olunca pek üstünde durmadım açıkçası.ama simdi kendisi istiyor.yaşıt bi arkadaşı gidiyor ona özendi kızımda.biraz da zorlu bi çocuk paylaşmayı bilmiyor dedigim dedik ve çok hareketli.belki iyi gelir diye düşündüm ama bilemiyorum.

TeRaPi oRDusU 03 TeRaPi oRDusU 03 Uzun yıllardır okul öncesi kurumlarda öğretmen ve idareci olarak çalışıyorum.
Velilerimize her zaman büyük çocuğu,kardeşi doğmadan anaokuluna başlatmalarını tavsiye ederiz.
Aksi takdirde büyük çocukta 'annem evde kardeşimle kalıyor,beni okula gönderdiler' düşüncesiyle kıskançlık tetiklenebiliyor.
Bunun planlaması önceden yapılsa daha uygun olurdu.
Çeşitli sebeplerle yapamamışsınız,olsun,
bundan sonrasına bakalım.

Çocuklar okula sonradan başlayan arkadaşlarını dışlamazlar, sadece grup dinamiği oluştuğu için kızınız aralarına dahil olmakta biraz zorlanabilir,öğretmenin desteğiyle bu sorun aşılır.
Kızınız okula gitmekte istekliyse önce haftada
3 yarım günle başlatıp,kızınızın tepkisine ve uyumuna göre 3 tam güne,sonra da duruma göre 5 güne çıkarabilirsiniz.
5 gün giderse akşamları saat 16:00 gibi alın,çok uzun saatler kalmasın okulda.
Okuldan geldikten sonra da mutlaka 15-20 dk birebir zaman geçirmeye dikkat edin.
Süreçte danışmak istediğiniz bir şey olursa memnuniyetle yardımcı olurum.
Her şey gönlünüzce olsun.

Bence eylülde başlatın. Hem kardeşi yeni doğmuş,hem hastalık mevsimi.

Geç kalmışsınız misal 1. sınıfa şimdi yollayabilir misiniz?Hayır
Anasınıfı da aynı şekilde önem arz ediyor.

Hem çocuğunuzun uyumu açısından hem öğretmen düzenini oturttuğu için sıkıntı olabilir.
Sonradan oturmuş düzene gelen çocuklar çok çok uyumlu değillerse bir adaptasyon sorunu yaşıyorlar.

Sınıf kontenjanları genellikle doldu. Bizim bi tanidik eylül de boş sınıf bulamamıştı ağustos gibi ön kayıt yapmadıkları için. Şimdiden sonra boş yer bulunur mu açıkçası bilmiyorum. Ama zaten önümüz kış hastalık vs sürekli devamsızlık yapacak bahara kadar. En iyisi mi seneye vaktinde göndermek.

TeRaPi oRDusU 03 TeRaPi oRDusU 03 Uzun yıllardır okul öncesi kurumlarda öğretmen ve idareci olarak çalışıyorum.
Velilerimize her zaman büyük çocuğu,kardeşi doğmadan anaokuluna başlatmalarını tavsiye ederiz.
Aksi takdirde büyük çocukta 'annem evde kardeşimle kalıyor,beni okula gönderdiler' düşüncesiyle kıskançlık tetiklenebiliyor.
Bunun planlaması önceden yapılsa daha uygun olurdu.
Çeşitli sebeplerle yapamamışsınız,olsun,
bundan sonrasına bakalım.

Çocuklar okula sonradan başlayan arkadaşlarını dışlamazlar, sadece grup dinamiği oluştuğu için kızınız aralarına dahil olmakta biraz zorlanabilir,öğretmenin desteğiyle bu sorun aşılır.
Kızınız okula gitmekte istekliyse önce haftada
3 yarım günle başlatıp,kızınızın tepkisine ve uyumuna göre 3 tam güne,sonra da duruma göre 5 güne çıkarabilirsiniz.
5 gün giderse akşamları saat 16:00 gibi alın,çok uzun saatler kalmasın okulda.
Okuldan geldikten sonra da mutlaka 15-20 dk birebir zaman geçirmeye dikkat edin.
Süreçte danışmak istediğiniz bir şey olursa memnuniyetle yardımcı olurum.
Her şey gönlünüzce olsun.
Çok teşekkür ederim.cok açıklayıcı yazmışsınız.

Anaokulu olmaz artik. Ama oyun gruplari var,saatlik aktivite merkezleri var montessori uzerine. ONlardan yararlanabilirsiniz. Anaokuluna verirseniz bebeginizden dolayi onu bosverdiginizi dusunecektir

Bence başlatın. Bir priblem olcagini zannetmiyorum. Ögretmenin destegiyle aşılır. Benim oglum yeni gelen arkadaslaryla ilgili ön yargili olmuyo misal anlatiyo yeni bi cocuk geldi ögretmenimiz tanistirdi vs falan diye.

Back
X