• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anasınıfı yemek sorunu

Bence öğretmenle konusmaniz ise yaramaz
Çünkü birçok anasinifinda bu uygulama var
Ve bu kadar ayrintiya girersek eve aldiginiz ekmek kaç kişinin elinden geçiyor :(
Çocuk bir kaç sene sonra ilk okulda ortaokul da lise de kantinden cay içecek simit yiyecek, kantinci elini yikayip mi simiti uzatacak çocuğunuza???
Bence bu düşüncelerle yaşanmaz biraz daha rahat olun.
İnşallah saglikli malzemeyle temiz bir şekilde pisiriyorlardir tabi ama
Yine de kendi çocukları da yiyecek çok özensiz olacaklarini düşünmüyorum

Bence öğretmenle konusmaniz ise yaramaz
Çünkü birçok anasinifinda bu uygulama var
Ve bu kadar ayrintiya girersek eve aldiginiz ekmek kaç kişinin elinden geçiyor :KK43:
Çocuk bir kaç sene sonra ilk okulda ortaokul da lise de kantinden cay içecek simit yiyecek, kantinci elini yikayip mi simiti uzatacak çocuğunuza???
Bence bu düşüncelerle yaşanmaz biraz daha rahat olun.
İnşallah saglikli malzemeyle temiz bir şekilde pisiriyorlardir tabi ama
Yine de kendi çocukları da yiyecek çok özensiz olacaklarini düşünmüyorum

Artık kantinlerde o devirler kapandı içiniz rahat olsun. Eldivensiz hiçbir ürün hazırlanmıyor ve ellenmiyor. En azından bizim kantinlerimizde. Sıkı denetlemeler var artık.

Devletin anaokullarında nedir bu yemek sıkıntısı...tencereyle yemek taşımakta nedir...hijyen kurallarını bir yana itin veliye yük...
Sizin bahsettiginiz hijyen kuralları tabiki olmalı lakin annemin bir lafı vardır ateşte pişenden zarar gelmez diye...envayi cesit yerden yemekleri yiyoruz pisirilme aşamalarını görmüyoruz gönülde katlanıyor mecburen gönlünüzü serin tutun bence...
İşin zor kısmı bana gòre tabi okula yemek taşımak olurdu...
çocugunuz sabahçıysa okulun kantini vardır belli bir ücretle tüm veliler dahil olarak sıraya göre sandviç ayran yaptıra bilir..öglenciyse de tabdot ayarlanabilir...
Zaten diger bir sıkıntıda her kafadan ses çıkması...umarım birlikle halledersiniz...

Maalsef öğretmenle konuşmanız uygulamayı değiştirmez gibi geliyor bana , sonuçta uygulama bu kuralımız bu der geçerler , devlet okulu sonuçta.
Ama şöyle bir örnek vereyim ben ana okula giderken (20 sene önce :KK48:) yemekhanede yemek çıkardı ve aylık liste verilirdi , hergün ne çıkcağı belliydi , ben çok yemek seçen biriydim ve tatlı asla yemezdim , öğlen yemeği bi derece ama ikindi kahvaltıları hep kabus olurdu , sütlaçlar muhallebiler pastalar o tür şeyleri yemiceğim için annem öğretmenimle görüştü , ve beslenme çantama yiceğim şeyleri koymaya başladı, bende ilk işim gidince o çantamı öğretmenime verirdim , sonra yemek vakti gelince herkes yemekhaneye giderdi ben ise öğretmenimden çantamı alıp sınıfta tek başıma yerdim, oyuncaklarda yarım saat boyunca sadece benim olurdu :KK48: Böylece arkadaşlarımın canı falanda çekmezdi ... Belki bu şekilde birşeyler yapabilirsiniz

Korkularınız da haklısınız çok .. Ayrıca
Devlet anaokulunda ilk defa böyle bir uygulama duyuyorum. Bizim burada anaokulun özel mutfağı var ve yemekler orada yapılır. Neden siz yemek yapacaksınız anlamadım ?
Ilkokul bünyesindeki bağlı anaokullarında hergün bir Veli yemek yapar okula götürür yeni bir uygulama değil.

Ben de sizin gibi dusunuyorum, bana cok itici geldi acikcasi tencere yemegi fikri.

merhabalar siteye yeni üye oldum. Oğlumu bu sene ilkokul bünyesinde bir anasınıfına yazdırdım. Bizim yemek sorunumuz var okula hergun bir veli tencere yemeği götürecek miş. Bu beni çok huzursuz etti. Pişiren veli kimbilir o yemeği nasıl pişirecek kimisine yemek yaparken normal gelen birşey bana ters düşüyor. Mesela yan komşum soğanın kabuğunu soyduktan sonra yıkamadan yemeğe koyar. Yada kayınvalidem tavuğu yıkamadan pişirir patatesi 1 kere soymadan önce yıkar dahada yıkamaz , kimisi yemeğin kaşığıyla tadına bakıp tekrar içine geri sokar. Bunlar bana ters gelen şeyler. Ben çocuğuma başkasının yemeklerini yedirmek istemiyorum. Ayrıca 25 kişiye yemek pişirip elimde koca tencereyle okulada gitmek istemiyorum. Ne yapmalıyım kızlar öğretmenle konuşmam lazım ama ne diyeceğim bir türlü karar veremedim.

siz böyle güzel örneklendirince içim kalktı ben bin beterini kurdum kafamda :)

çok haklısınız.. tek kişi pişirse denetimi çok daha net kolay olur.. böyle 25 kişi olunca kimbilir neler pişecek..

annedir pişiren kendi çocuğu da yiyecek diyip teselli bulunabilir ama her anne özenli hijyenik olacak diye bir kural yok..

1 kişi ile anlaşılsa aranızda para toplarsınız ki 25 kişi olunca rahat olur.. en azından yemek listesi olur yaptığını kontrol edebilirsiniz.. ama veli diğer velinin yemeğini eleştirirse kıyamet kopar..

ben en kötü ihtimal öğlen kızımın yemeğini kendim götürürdüm sanırım birileri bozulacak ama içim rahat etmezdi..

bende ilk defa böyle bişey duyuyorum.Çocuklar beslenme götürse daha mantıklı aslında.
herkes kendi beselenmesini götürsün kısmını öğretmenin kabul edeceğini sanmıyorum.

Herkese cevapları için teşekkür ederim bugün benimle aynı fikirde 3 veliyle beraber öğretmenle konuştuk. Öğretmen toplantı yapacağını çoğunluk ne derse onu uygulayacağını söyledi. Size bir şey sormak istiyorum. MEB bu konulardan haberdar mı acaba çocuklar zehirlense bunun hesabını kim verecek?

Back
X