andımızın ne gereği var diyen bi komşum

Gilmors

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
4.493
441
648
dün gün sırası bendeydi 2 numaradaki komşumun belli bir görüşü vardır saygı da duyarız pek siyasete falan girmek istemesekte hep bi konu açar sorada nasip kısmet der durur sanki biz kadere inanmıyoz neyse yine böle konuşurken 8 yaşındaki kızı yanımıza geldi anne ya yine öğretmen andımızı okuttu ...
ağzım açık kaldı okumaman mı lazım dedim evet ben sevmiyorum dedi komşum ordan başladı ne gereği var milliyetçiliğinki çocuklar her sabah türküm demek zorundamı ...
dedim orda sadece türküm demiyo doğruyum çalışkanım vs...
demezmi eeee çocuklar üşüyo ben çok okuyorum bu konuda uzmanlarda gerk görmüyor diyor
diyorumki iki dakikayı bulmaz kadın hala dağa çıkanlar işte bu yüzden çıkıyo diyo ya ardından demezmi hakkariden öteye sınır çekilse ne olacak kim ne istiyosa verilsn
kafayı yemek üzreydim sırf evimde diye çok yüklenmedim yinede vatanın bir toz zerresini kimseye veremeyiz kolay kazanılmadı dedim bozuldu

siz bu konuda ne düşüyorsunuz ben düşündükçe komşumu çıldırmak üzreyim

Son düzenleme:
Bende sinir olurdum, cevap verirdim. Hiç olmadığım kadar milliyetçi olurdum. Ne söylersem söyleyeyim değişmeyeceğinden ilişkimi keserdim...

Hakkariden öteye sınır çekilse nolur demiş ya, bende derhal kendisi ile arama sınır çekerdim...

Bundan sonra kendisiyle bu konu hakkında konuşmayın, eğer açmak isterse de 'sizinle fikirlerimiz çok zıt.' deyin.
Komşunuz çok cahil geldi gözüme... Bu nasıl bir mantıktır?
Biz de ne soğuklarda andımızı okuduk ama hiç kimse çıkıp da gereksiz demedi...
O andı yazana da helal olsun Okuyan ve o ruhu hissedene de

Andımızı okumayan bi yere gidin o zaman deseydin keşke.
Çocuklar soğukta üşüyomuş da, bilmem neymiş.

2 dakka andımız okuyunca üşüyen çocuklar nedense kar yağınca kar topu oynamak için dışarı çıktıklarında hiç üşümezler.

Herkesin istediği olsa ne ala memleket, ben de böyle gerizekalıları istemiyorum yurdumda ona kalırsa.

Ben senin yerinde olsam o kadını bi daha evime almam, kapısını da çalmam.

Türk kimliği sahibi olmanın ırkla alakası olmadığını hala anlayamayanlar var. Nasıl ırkla olsun ki? Asya'da çekik gözlüyüz, Kafkaslar'da kara gözlü, Karadeniz'de mavi gözlü, Güneydoğu'da daha koyu tenliyiz, Ege'de açık tenliyiz, Trakya'da sarışınız... Ama hep Türk'üz. Son zamanlarda bizi birbirimizen farklı göstermeye çalışanlar türemeye ve bazı konular da ekmeklerine yağ sürmeye başladı. Malesef ne kadar cahil cühela varsa uyuyor bunlara. Arkasında aslında neyin olduğunu görmeden. Ben öyle arkadaşlarla tüm irtibatımı kestim çünkü bu durumu normal gördüğümü sanmasınlar. Ayrıca da hadlerini bilmeliler. Kendilerini destekleyenler ne kadar büyük olursa olsun sonunda yenilmeye mahkumlar.

Hangi ülkede yaşadığını sanıyor komşunuz? Çok rahatsızsa başka ülkede yaşasın. Dik duruşunuzdan taviz vermeyin. Ben olsam bir daha evime sokmam

okuyunca ben de sinir oldum.hangi cesaretle bunları söylüyorlar anlayamıyorum ki bu ülke soğukta 2 dakika andımızı okuyan çocuklarımıza kalıcak eger şimdi okumazlarsa ileriki hayatlarında belki kız çocuklarımız okulabile gidemiycek.zaten elimizde az değerlerimiz kaldı neredeyse atamızı anıyoruz diye hepimizi suçlu bulacaklar.siz ve bizim gibiler onların bu ülkeyi sömürmelerine izin vermiycez eğitimli Allah inancı olan atasının yolunda ilerleyen evlatlar yetiştirip elle vericez.size sabır diliyorum o insanla aynı havayı solumak bile eziyettir sanırım.ben olsam görüşmemeyi tercih ederim olduğu ortamlara bahaneler üretip gitmem..

franda da yasayan yurtdaslarimiz da ayni goruste
oyle seyler konusuyorlar ki agzim acik kaliyo
ALLAH boylelerine firsat vermesin.
guzel yurdumuzda gozu olanlari Allaha havale ediyorum.

Komşunuzun görüşü besbelli ortada.Türklüğü sindirememiş ne yazık ki en güzeli hakkarinin ardında ne varsa oraya gitmeli... ben sizin yerinizde olsam bu kişiyle arama mesafe koyar asla görüşmezdim sorsada sebeb söylemezdim.Ülkemi bölmeye çalışanın boğazına lokma vermem ,eşiğime adım attırmam ve bir kelime konuşmam...bu zihniyette olanlara defolup gitsinler demek düşer... bu nasıl cüret ne cesaret bunlar iyice zıvanadan çıkmış.... benim yanımda bunu söyleyecek sınır falan diyecek mahvederim

Türküm, doğruyum, çalışkanım,

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak,

yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe

durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

"Ne mutlu Türküm diyene!"

Bunun siyaset neresinde ki... bu cümlelerde Siyaset bulamadım ben..
Bu topraklarda yaşayan herkes bu vatanın kıymetini bilmelidir,Vatanını seven,Atatürk'ü seven de siyasetçi değildir..

Ben olsaydım o komşularla uzak mesafeden baş baş yapmakla yetinirdim,değil altın günü yapmak...

Yazık ki ne yazık!
Göremedikleri çok büyük bir oyunun içinde oldukları! O düşünceye sahip bazı insanlar hala fikrin temelinin kendilerine ait olduğunu sanıyorlar. Ne yazık ki maşa olduklarının farkında bile değiller. Malesef ki Türkiye'de yaşanan Böl-Parçala-Yönet senaryolarının ne ilki ne de sonudur. İlgilenen arkadaşların Banu Avar'ı biraz okuyup araştırmaları yeterli olur.
Gelelim komşuya
:113::113::113:tabi ki tavrınız kesin ve net olmalı diye düşünoyrum! Laf dalaşına girmeden uzak ara yapılabilir.
Ben İstanbul'da güzel bir semtte büyüdüm. Ortaokula kadar aynı yerde oturduk ve aynı okula gittim. Neyse çok yakın bir iki arkadaşım vardı, onlar kuzendi. Gel zaman git zaman taşındık ve yıllar geçti. Face'ten bulmuş beni ekledim amaaaaannn bir de ne göreyim tam bir paçavra yandaşı! Bana o ne kadar ters geliyorsa bende ona geliyordum tabi ki. Neyse dayanamayıp 2. - 3. gün sildim. Bir kaç ay sonra bir yerde denk geldik ve mecburen konuştuk selamlaştık ama aramızda fırtınalar esti.
Uzattım yine
böyle işte. Yol verin gitsin

biz yıllarca andımızı okudukta birsey olmadı simdi neden bunlar sorun haline geliyor ben o yasta hic hatırlamam off okumayalım dedigimizi hatta hergun biri secilirdi o okuturdu andımızı kim okumak ister deyince hepimiz parmak kaldırırdık neden simdi cocukları boyle yetistiriyolar yarın oburgun birsey oldugunda orf adet kalmadı bu gencler cok bozuldu diye ahkam keserler sen once oturda cocuguna vatan millet sevgisi ogret sonra konus!! Türküm demekten neden gocunucam fransızmıyım amerikalımıyım da bunu sorun haline getiricem! Turkum demek bile dokunur olmus millete! daga cıkanlar andımız okunuyor diyemi cıkıyor yasadıgı topraga ihanet etmenin bahanesi olmaz sen once bunu anla deseydin..

Son düzenleme:
İlkokulda 1 yıl boyunca o andımızı okula okutmak için müdürün odasının kapısında tam 1 saat erken gidip beklerdim kimse gelip okutmasın diye daha 11 yaşında nasıl gururla okurdum mikrofondan ve benim söylediklerimi tüm öğrencilerin hep birağızdan söylemesi ne kadar hoşuma giderdi.

Ne mutlu Türküm diyene, diyebilene...

Allah akıl vermiş,vicdan vermiş ama bazı kulları kullanmaktan aciz..
Sadece çenelerini kullanmayı becerıyorlar .. yazıklar olsun ! o kadın bu saatten sonra duzelmez ama 8 yasında kı cocuga ne demelı ?
O cocuk yarın uni.gıdınce Turk bayragı acan arkadasını taşlasa suc kımın olacak ..

- Ben esmerim,sen sarısınsın hepımızın gozu kaşı degısık ama hepımız aynı topraklarda yasıyoruz bu ulkenın ekmegını yıyoruz, vergısını verıyoruz bu ulkenın cocukları gelecegı ıcın calısıp cabalıyoruz.
Sen butun bunlara ragmen ne olcak toprak verelım hudut cızılsın dıyebılıyorsan kanın bozuktur sen zaten Turkum deme ! Turkluğe leke surme ! Derdım ben olsaydım !

arkadaşlar teşekkür ederim beni gerçekten mutlu ettiniz ve ülkem için umutlandırdınız
ben sırf daha önceki konuşmaları yüzünden güne katılmaktan vazgeçmiştim ancak diğer bi komşum bu bitsin bundan sorasında katılmazsın dedi oda çok rahatsız bu konuları konuşmasından ...
maalesef haftaya andımız karşıtı komşudayız konuşmadan suya sabuna dokunmadan bi atlatırsam daha da gördükçe baaş baş yaparım

yazıklar olsun o insana insanım diye bu yurtta yaşayana biz böyle bir fikir düşüncesine bile girmedik yıllarca ne anadan ne babadan duyduk böyle bir saygısızlık. yazık o evlada o annede yetişen cocuga ne kadar acı

ya sinirlerim bozuldu sabah sabah bu ne bicim bir geriliktir

neyse arkadaslar ne mutlu türküm diyene hakkını vererek diyebilene

Siz ne yapın biliyormusunuz Andımız'ı yazıp bir çerceve içine koyup verin duvarına assın..

Buda ona kapak olsun,

Siz ne yapın biliyormusunuz Andımız'ı yazıp bir çerceve içine koyup verin duvarına assın..

Buda ona kapak olsun,

ya o kadar değişikki anlatamam kızını şimdiden özel kreşe yolluyor onuda hayır yapıyor gibi anlatıyor ama diğer bi komuşunun üvey kızıda lise sınavlarına girecek kazanamazsa babası özel sağlığa yollim diyomuş tabi üvey anne tepki gösteriyor kükrüyor bende dedim ne var yani okursa hayatı kurtulur gitsin hemen ordan andımız karşıtı atlıyo okuyunca çok mu iyi olacak yarın bir dengesiz adama düşer parasını yer alalhtan benden taraf olan komşum hemen dedi o zamn sende kızlarını okutma dedi sustu sesi kesildi
bilmiş bilmiş konuşması benle iddalaşması beni öldürecek

Cahil insanla uğraşmak laf anlatmak zordur,kendi bildiğinden şaşmaz bunlar..

Siz en güzeli seamınızı kesin bu insanla..

Kendine hayrı olmayan birinden vatanına hiç hayrı olmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…